Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom elk kind het verdient om te spelen


23 juni 2018


<

Een aantal weken geleden ben ik naar de speelgoedbank in Maastricht geweest. Daar hebben we het ‘oude’ VTech speelgoed van de meisjes gebracht, omdat er heel veel kinderen in Nederland zijn die het dit goed kunnen gebruiken. Het is een prachtige vrijwilligersorganisatie die ik met alle liefde een warm hart toedraag. Want elk kind verdient het om te kunnen spelen!

Speelgoedbank de Hoelahoep

Voor veel ouders en kinderen is het vanzelfsprekend dat in het huis speelgoed aanwezig is. Ik denk ook dat veel ouders het herkennen als ik zeg dat we soms teveel speelgoed hebben en dat meer dan de helft maar ligt te verstoffen in een hoekje.

Speelgoedbank de Hoelahoep geeft ons de mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen die thuis minder hebben. Het is een geweldig initiatief van Trajekt voor ouders die door een gebrek aan financiële middelen niet (meer) in staat zijn hun kind(eren) speelgoed te bieden. Kinderen mogen 1 keer per maand 2 stuks speelgoed en 1 boek komen uitzoeken. De speelgoedbank is voorzien van speelgoed voor kinderen in de leeftijd 0 t/m 15 jaar.

Waarom zou je het weggooien?

Kinderen hebben tegenwoordig veel speelgoed en zijn op een gegeven moment wel uitgekeken of groeien eroverheen. Het is heel zonde om het weg te gooien, zeker als het om kwalitatief en educatief speelgoed gaat zoals dat van VTech.

Mensen zijn zich niet altijd bewust van het feit dat je meer kan doen dan een prullenbak vullen. Daarom wil ik iedereen aanraden om eens te kijken naar een speelgoedbank in de buurt. Google eens op ‘speelgoedbank + naam van stad in de buurt’. Zeker weten dat je iets vindt!

speelgoedbank maastricht oude boeken | MAMA to the max

Dit hebben wij gedoneerd

Ik heb deze keer gekeken naar speeltjes die Lilou eigen niet meer gebruikt nu ze 1,5 jaar is. Ik weet dat andere kindjes hier veel meer plezier van gaan hebben. Ook is spelen erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Zo geeft het speelgoed van VTech kinderen de mogelijkheid om spelend te leren. Helaas speelgoed is dus niet voor alle kinderen toegankelijk. De speelgoedbanken kunnen hier een verschil in maken. Daarom heb ik de volgende producten gebracht:

vtech speelgoed wat doe je met oud speelgoed MAMA to the max

TIP: De speel-o-theek

Ik heb nog een extra tip! Wist je dat er ook speel-o-theken bestaan? Een speel-o-theek is een vereniging of stichting die speelgoed uitleent. In Maastricht hebben we deze bij Speelpan West. Ook kun je er 2 tot 3 keer in de week heen tijdens de speelinloop met je kinderen te gaan spelen. De insteek gaat naast de mogelijkheid om te spelen, om het samenbrengen van kinderen. Samen spelen, sociale contacten op doen en van elkaar leren.

inloop speelinloop speelotheek maastricht | MAMA to the max

Heb jij wel eens speelgoed weggebracht naar een speelgoedbank? Misschien kende je het nog niet en kan je daar nu verandering in brengen. Ik zeg: DOEN!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is in samenwerking met VTech.
NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!