Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe een zwangerschap zoveel vragen en onzekerheden met zich mee kan brengen


3 juli 2016


zwangerschap mama to the max
<

Sinds een week of twee ben ik veel aan het lezen op mttm. Wat een positieve site! Daar wordt ik echt blij van! Ik vind het fijn om persoonlijke verhalen van mede mama’s en mama’s to be te lezen, vooral als het even niet zo gaat in de zwangerschap dan je had verwacht. Vooral bij een eerste zwangerschap heb je te maken met vele vragen en onzekerheden en soms ook angst. Van te voren dacht ik….’dat hoort niet bij mij’ en ik heb mijn zwangerschap er ook 31 weken ‘erbij’ gedaan. Relatief weinig kwaaltjes had ik en mijn motto was: lekker door met wat ik altijd deed, dan gaat de tijd ook snel! Nu ik letterlijk stil moet zitten, wat al lastig voor me is heb je ruimte om te denken en te voelen. Dat deed me doen besluiten om een mail te sturen naar mttm. Ik kreeg na het weekend een mail van Marion met de mededeling dat ik me net op het juiste moment had gemeld! Wauw!! Sometimes when you least expect it, good things happen.                                                                  

Omdat ik nieuw ben hier, zal ik mezelf eerst nog even voorstellen: Mijn naam is Anke en ik ben 33 jaar. Sinds 4 jaar ben ik samen met mijn liefde Rick en we wonen in een jaren 50 huis in Venlo. Binnenkort verwachten we onze eerste zoon. Ons huis blijft een project en straks als de kleine er is zal er ook geklust gaan worden…Daarover later uiteraard meer.

 

anke

 

Het was medio november dat mijn vriend (Rick) en ik besloten om voor een kindje te gaan. Ik zat midden in een pilstrip en besloot deze weg te gooien. Heerlijk even pil loos door het leven! Nog geen week later had ik een lichte bloeding van 1 á 2 dagen en daar bleef het bij. Normaal gesproken tijdens mijn periode waren de bloedingen erg heftig. Ik stond er niet bij stil dat die lichte bloeding een ‘normale’ ongesteldheid was. Daarbij moest de pil toch nog uitwerken? Je hoort verhalen waarbij de hormoonhuishouding pas na een half jaar normaal is, na het jaren gebruiken van de pil. Maar een bloeding bleef uit.

 

Zou het dan toch?

Na een 7-tal weken besloot ik om een test te gaan doen. Ik was bij de action en zag dat ze daar ook testen hadden! Mooi, goedkoop en ik hoefde niet meer naar de drogist. De volgende ochtend heb ik een test gedaan en….na een tijdje zag ik twee duidelijke streepjes. Oké wat betekent dit? Ik nam de buisluiter erbij en jeetje ik was zwanger! Nog even kijken en lezen in de buisluiter voordat ik vriendlief die nog in bed lag het ging vertellen. Rick reageerde net als ik verrast , maar ook zo nuchter dat hij is van ‘een action test? Misschien is het verstandiger om een digitale merk test te kopen’.

In die week heb ik ’s ochtends nog een action test gedaan; er zaten er tenslotte 2 in één verpakking! Daar wordt ik als echte Hollander blij vanJ! ! Ook die test toonde ons weer twee streepjes.

 

anke2

 

Hoe verder?

Nu we samen dachten dat ik zwanger was, wist ik eigenlijk niet zo snel wat ik nu moest doen? Meteen de huisarts inschakelen of een verloskundigenpraktijk? Via internet kwam ik bij een aanmeld formulier om me aan te melden bij een verloskundigenpraktijk. Er waren drie praktijken in mijn omgeving. Van mijn nicht wist ik dat ze erg tevreden was over die van haar en ik was zelfs een keer met haar meegegaan, dus ik besloot me bij die praktijk aan te melden.  Ik vulde de gegevens digitaal in, maar bij de vraag: ‘eerste dag laatste menstruatie’….was het een beetje vaag. Was dat toch die lichte bloeding of de menstruatie nog tijdens het gebruik van de pil? Dit zijn de eerste vragen en onzekerheden van mijn eerste zwangerschap en er komen er nog heel veel!

 

anke3

 

Ik deel graag mijn ervaringen met jullie over mijn zwangerschap en straks ook de dingen waar ik tegenaan loop als aanstaande moeder. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik als nuchtere en redelijk verstandige meid ook vragen en onzekerheden omtrent een zwangerschap kon hebben. Ik dacht altijd; ‘iedereen krijgt kinderen en dat is heel normaal’. Het lijkt me leuk om jullie reacties te lezen op mijn blog.

In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen over de periode na de 31 weken zwangerschap en hoe je van drukke vrouw, werken, sporten, socializen in een keer stil komt te zitten. Tot dan!

Je kunt me volgen Instagram en facebook!

Liefs, Anke

Anke

Hoi, ik ben Anke, 34 jaar en al 5 jaar avonturen aan het beleven met mijn lief Rick. Sinds augustus 2016 ben ik mama van Tuur. Ik werk als kunstdocent in het voortgezet onderwijs en mijn passies zijn design, interieur en diy. Ook maak ik met artbelly.nl mama's to be blij met gipsbuiken en geboorteschalen. Meer over mij en bezigheden kun je vinden op instagram: artbelly.nl

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!