Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Voorspel zelf het geslacht van je kindje


22 februari 2018


zwanger fabels feiten voorspelling Chinese kalender geslacht
<

Of je er nou in geloofd of niet; sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat deze voorspellingen kunnen kloppen. Ik ben inmiddels alweer 17 weken zwanger van mijn derde kindje en aanstaande vrijdag horen mijn man en ik of we een jongetje of meisje krijgen. Maar, wat zeggen de voorspellingen? En wat zegt de echo vrijdag?

Wanneer is het geslacht eigenlijk op de echo te zien?

Op het moment van de bevruchting is het geslacht van het kindje al bepaald, het is alleen nog niet zichtbaar. Vanaf 14 weken is het geslacht zichtbaar op de echo en in sommige gevallen zelfs nog eerder. Maar hoe langer je wacht, hoe betrouwbaarder de uitkomst. Meestal is dat tijdens de 20-weken echo.

Er is zelfs een nub-theorie, ken je dat? Dat was voor mij totaal nieuw! Met die theorie kan je tussen de 12 en 14 weken het geslacht van je baby voorspellen aan de hand van een soort “uitsteekseltje” tussen de beentjes. Het heeft allemaal met de stand van dat bobbeltje te maken. Aangezien ik geen echo heb gehad tussen de 12 en 14 weken is deze voorspelling in ieder geval al uitgesloten.

De Chinese geslachtskalender

Chinese geslachtskalender mama to the max

Bron: gezondr.nl

Ik denk toch wel de meest bekende voorspelling? Je moet de maand van de bevruchting, dus bij 2 weken zwangerschap + je leeftijd op dat moment opzoeken. Het blauwe balletje is vanzelfsprekend een jongetje en de roze een meisje. Bij mijn eerste twee kindjes klopte dit, toeval natuurlijk. Toch blijft dit wel een erg leuke theorie! In mijn geval zou de uitkomst moeten zijn: meisje.

Het uiterlijk – wat doet je lichaam?

Er zijn dus verschillende uiterlijke kenmerken die invloed hebben op het geslacht, zeggen ze. Ik blijf natuurlijk ondanks alles sceptisch, maar we zijn hier om bewijzen te leveren, toch? 😉

  • Navel: als je last hebt van je navel, dan krijg je een dochter en heb je geen last, dan is het een jongen. Mijn uitkomst: Ik kan je zeggen dat ik twee weken geleden nog een antibioticazalfje heb opgehaald bij de huisarts omdat mijn navel erg ontstoken was. In dit geval dus een meisje.
  • Make-up: ze zeggen wel eens dat de schoonheid wordt gestolen door je dochter. Wanneer je zwanger van een jongen bent, dan sta je uuuuuren achter de spiegel. Mijn uitkomst: Tja, ik besteed eigenlijk weinig tijd aan mijn uiterlijk, het is maar net hoe ik me voel. Voor een feestje dof ik me zeker op, maar thuis soms lekker gewoon helemaal niks! Daarom zeg ik op deze voorspelling; twijfelachtig.
  • Hoofdhaar: Dunner en vlassig haar is een meisje, voller en glanzend is een jongen. Mijn uitkomst: Ik had altijd dun, sluik en vettig haar. Ik heb het idee dat mijn haar door de hormonen inderdaad wat dikker is geworden. Of ligt het aan mijn nieuwe goede shampoo? Dit keer is de uitkomst een jongen.
  • Huid: Heb je last van pukkeltjes in het gezicht of zelfs op je bovenlichaam? Dan krijg je een meisje. Heb je een gave huid, dan wordt het een jongen. Mijn uitkomst: mijn huid is zó verschrikkelijk slecht, ik doe er werkelijk alles aan, maar de pukkeltjes blijven komen. Een meisje dus.

Zwangerschapssympotomen en gezondheid

Als je in het eerste trimester veel last hebt van ochtendmisselijkheid, krijg je een meisje. Bij een jongen verloopt je zwangerschap zonder al te veel problemen. Mijn uitkomst: een jongen. Behalve moeheid, had ik nergens last van, heerlijk!

zwangerschap misselijk ziek HcG voorspellingen

Stand van je buik

Een puntbuik is een jongen, lekker rond en bol is een meisje. Eigenlijk kan ik dat in dit stadium nog niet zeggen. Ik heb enkel nog een heel klein bobbeltje! Mijn uitkomst: geen.

Uitkomst van de voorspellingen

Als de voorspellingen kloppen, dan kunnen we er dus vanuit gaan dat we aanstaande vrijdag geen piemeltje op de echo zien. Maar, hoe betrouwbaar zijn deze voorspellingen eigenlijk? Deze theorieën zijn allemaal gepasseerd op bakerpraatjes. Het zijn dus allemaal leuke fabeltjes. Tóch vind ik het stiekem wel heel leuk en grappig om te doen!

zwangerschap misselijk ziek HcG voorspellingen

Kende jij deze voorspellingen al? Misschien weet je er nog wel een paar! En waar ik vooral benieuwd naar ben, klopte het bij jou juist wel of niet? Oh ja… Volgende week zal ik zeker de uitkomst van de echo met jullie delen!

Liefs,
Marijke

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

Reactie op “
Voorspel zelf het geslacht van je kindje

  1. Ik wist toen ik zwanger was al heel zeker dat het een jongen zou zijn. De verloskundige zei bij een van de eerste echo’s :” ik heb dit normaal nooit, maar ik denk dat het een jongen is” na de nipt wilde ik het zeker weten en ja hoor. Een jongen. Ben benieuwd naar jullie kleine.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!