Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Voorjaarskriebels: de leukste lente-uitjes


11 april 2017


H

Heb je ook zo’n zin om weer naar buiten te gaan nu de dagen langer worden en de zon zich weer laat zien? De meivakantie is natuurlijk de ultieme kans om erop uit te trekken. Het bloggersteam van MAMA tot the max stak de koppen bij elkaar. Welke lente-uitjes moet je zeker niet missen?

Dicht bij huis

Als het mooi weer is, hoef je natuurlijk niet meteen in de auto te springen om erop uit te trekken. Dicht bij huis kun je je ook prima een middagje vermaken. Ga samen een stuk wandelen of fietsen bijvoorbeeld. Extra leuk als je samen een lenteboeket samenstelt van alle wildbloemen die je onderweg tegenkomt! Of ga met de step eendjes voeren. De leukste uitjes zijn soms gewoon heel dicht bij huis te vinden.

Speeltuinenseizoen

In je buurt is vast een speeltuin te vinden. Misschien is er in je buurt wel een betaalde speeltuin te vinden, met alle faciliteiten bij de hand. Maar gratis speeltuinen voldoen vaak ook prima. Nu de lente is aangebroken, kunnen je kinderen daar weer lekker ravotten. En zelf heb je misschien EINDELIJK tijd om een paar bladzijdes van je boek te lezen 😉

Geitjes knuffelen

De ultieme voorjaarsactiviteit: geitjes knuffelen (of schapen, dat mag natuurlijk ook). Er zijn boerderijen waar je de geitjes lekker mag komen knuffelen. En ook kinderboerderijen lenen zich in de meivakantie perfect voor een bezoekje. Geniet samen van het kleine grut.

IJstijd

Het is weer tijd voor ijsjes! Je kunt natuurlijk lekker naar de ijscoboer lopen, maar je kunt ook zelf ijsjes maken! Pers bijvoorbeeld sinaasappels uit in water en vries ze in in een speciale ‘mal’.

Deze Oreo-ijsjes zijn helemaal een traktatie:

Je hebt nodig:
– 100 ml volle melk
– 250 ml slagroom
– 75 gr witte basterdsuiker
– 5 eierdooiers
– 1 pak Oreo-koekjes

1. Verkruimel de koekjes
2. Verwarm melk en slagroom (niet koken), zachtjes blijven roeren
3. Meng de eidooiers met de basterdsuiker (niet te hard mixen!)
4. Voeg beetje bij beetje het melk-roommengsel toe aan de eidooiers
5. Laat het mengsel goed afkoelen
6. Laat het mengsel 3 uur in de vriezer staan. Vergeet niet om elk half uur te roeren
7. Voeg bij het laatste half uur de Oreo-koekjes toe

In de modder

Voor één keer is het helemaal niet erg om vies te worden. Kijk eens of er een blotevoetenpad is in jouw buurt. Kunnen de kids in de meivakantie lekker ongestoord rond ‘modderen’.

Varen maar!

Breekt de zon goed door? Dan is varen natuurlijk superleuk. Vaar bijvoorbeeld eens met de pont naar het eiland Tiengemeten.

Festivaltime

Ja, ook als je kinderen hebt, kan een festival heel leuk zijn! Ga bijvoorbeeld eens naar het Magneetfestival in Amsterdam!

Picknicken

Ook zo fijn: je kunt weer buiten eten in de lente! Helemaal een feest: picknicken in de meivakantie. Trek er samen op uit. En vooraf maak je natuurlijk samen de lekkerste  hapjes. Succes gegarandeerd!

In de natuur!

Na een middagje bos, heeft iedereen rode wangen en een goed humeur. Wedden? Check de agenda van Oerrr voor de leukste buitenactiviteiten in de meivakantie.

Ontdek het museum!

De meivakantie is ook hét moment om eens een museum te bezoeken! En oh, oh, wat zijn er veel leuke musea in Nederland. Die kun je niet eens allemaal in één vakantie bezoeken! Deze musea zijn bij ons in ieder geval favoriet:

We zijn heel benieuwd naar jouw favoriete uitje in de voorjaarsvakantie! De leukste uitjes delen we graag, dus laat het hieronder weten! 


Mid-season

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!