Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Voorbereiding voor een autovakantie met kinderen [vakantie checklist]


30 april 2018


Autovakantie checklist Opel Grandland X kinderen
<

Het is zover! Gisteren zijn wij vertrokken naar het mooie Provence in Frankrijk. We gaan een week lang genieten van de mooie locatie, proeven van het trouwdiner en een hoop keuzes maken. Ik heb er onwijs veel zin in en neem jullie graag mee in deze mooie trip.

Lees ook: 
GETROUWD VOOR DE WET [MEET MRS SCHOONBROOD]

Met de auto

Omdat JP vliegangst heeft, hebben we er bewust voor gekozen om met de auto te gaan. Het zal de eerste keer zijn dat we een langere autoreis gaan maken met de meisjes, dus dat vind ik best wel spannend. Gaat dit allemaal wel passen? Vergeten we niks? Het is bovendien een reis van 1000 km en willen dit zonder overnachting gaan rijden.

Mijn ouders hebben daar een huis en zijn al eerder aangekomen. We zullen elkaar daar dan ook weer treffen. Ook mijn schoonouders komen, dus het wordt een gezellige week met de familie.

Autovakantie checklist Opel Grandland X kinderen

Opel Grandland X

Vlak voor de vakantie kregen we goed nieuws: we mogen met een geweldig fijne auto van Opel! Namelijk de Opel Grandland X. Zoals jullie weten heb ik vaker een auto namens Opel mogen testen, dus jullie snappen wel dat ik heel erg blij ben!

Het fijne van deze auto is dat we gewoon onze eigen fijne spulletjes mee kunnen nemen. Ik zat namelijk al te denken aan een simpele vakantiebuggy, maar we kunnen de Joolz gewoon meenemen! Wel zo fijn. Alles past in die enorme kofferbak. De kinderwagen, onze koffers en al het extra’s.

Autovakantie checklist Opel Grandland X kinderen

Mijn vakantiechecklist voor een goede voorbereiding:

  • Als je een lange reis gaat maken, verdeel dit dat over een aantal dagen en boek eventueel een hotel als tussenstop.
  • Zorg voor een goed opgeladen iPad! Ik neem er zelf 2 mee.
  • Download veel leuke apps die offline gespeeld kunnen worden. Voor Maxime heb ik er al een aantal gedownload. Dus genoeg om naar te kijken.
  • Vertrek laat in de avond of heel erg vroeg zodat je kindje nog fijn kan slapen.
  • Voor de baby’s: rek de warme fles zo lang mogelijk en geef het vlak voor vertrek.
  • Vroeger kregen wij tijdens een lange autovakantie om de zoveel KM een kleinigheidje. Denk aan een leuk sticker-, kleur- of leesboek of van die verkleinde reisspellen.
  • Als je een abonnement van Netflix hebt: download alvast wat films die je kindje offline kan bekijken en vergeet vooral geen koptelefoons.
  • Wat ook ideaal is, is een voorleesboek via CD-Rom.
  • Voor de allerkleinste: grote speentjes en voelspeelgoed voorraad.

Autovakantie checklist Opel Grandland X kinderenAutovakantie checklist Opel Grandland X kinderen

Een week lang proeven en oefenen

In deze week zal ik onze weddingplanner ook weer ontmoeten. We gaan kijken naar de planning van het huwelijk, alvast wat proeven van het proefdiner en hopelijk kunnen we alvast wat puntjes op de i zetten!

Autovakantie checklist Opel Grandland X kinderen

Je kan mij volgen!

Gisteren zijn we vertrokken en de reis is erg goed verlopen. Lilou is lekker in slaap gevallen en Maxime heeft zich kunnen vermaken op de iPad.

Ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het doen ben? Via mijn Instastories probeer ik zoveel mogelijk te delen en kan je ons volgen.

Ga jij mij ook volgen op Instastories? Het lijkt me leuk om op die manier iedereen gezellig mee te hebben om mee te proeven van de Franse sferen! 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!