Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vooral niet doen met kleine kinderen


26 juni 2016


niet doen vakantie kleine kinderen mama to the max
<

Ondanks dat reizen mijn passie is en ik er hele dagen mee bezig ben zijn niet al mijn keuzes altijd even handig, vooral niet met kinderen. Afgelopen jaar zelfs twee dingen gedaan die ik je niet zou aanraden om met kleine kinderen te doen.

Venetië, een ramp met twee buggy’s

Venetië staat volgens mij bij velen op de bucketlist en degene die er zijn geweest zijn meestal alleen maar lovend. Nou ik niet, ik vond het een ramp met twee buggy’s en al die andere toeristen ;). Vorig jaar eind juni waren stonden wij een aantal nachten op een camping vlakbij Venetië, dan kun je het niet maken om geen tripje te maken naar die stad dacht ik. Met de boot richting de stad van de liefde dan maar. De trip erheen was prima en ook de aankomst in de stad vanaf het water is erg mooi. Maar dan… We werden overlopen door toeristen en omdat er van die geweldige grachten door de stad lopen moesten we constant trappetje op en trappetje af. Dus constant buggy omhoog tillen en weer omlaag tillen daar had ik dus niet goed over nagedacht. Ik vind het vrij zwaar om in de hitte continu de buggy te moeten tillen want tja, als je twee buggy’s hebt moet je telkens allebei een buggy tillen.

Rond lunchtijd wilden we een rustig tentje opzoeken om lekker te lunchen maar alles was zo vol met toeristen dat we uiteindelijk ergens achter in een restaurant aan het laatste tafeltje plaats konden nemen. Na de lunch was ik blij dat we de boot weer terug konden nemen naar onze camping. Nee, geen Venetië meer voor mij. Misschien een keer als de kids wat groter zijn.

niet doen vakantie kleine kinderen mama to the max

Volkswagenbusje: voor mij niet meer

Nu zal iedereen mij wel voor gek verklaren maar ik vond onze trip met zo’n oud Volkswagenbusje echt geen succes. Oké, het ziet er leuk uit zo’n busje maar ten eerste kan het maar 90 km per uur op de snelweg, dus plan vooral niet teveel kilometers per dag. Wij hadden ervoor gekozen om naar 1 camping te gaan en wel naar Texel. Voor we het wisten hadden we de afslag gemist en zaten we ineens op de afsluitdijk 😉 Ik had er nog wel lol is maar vriendlief vond het minder met zware regenval en behoorlijke windstoten… Gelukkig konden we op een gegeven moment keren en hoefden we niet de hele afsluitdijk af.

niet doen vakantie kleine kinderen mama to the max

Eenmaal op de camping werd het niet droog en zijn we ‘gevlucht’ naar de binnenspeeltuin en hebben we gegeten in het restaurant. Eenmaal terug in de camper was het bedtijd voor de kinderen maar die vonden het veel te spannend allemaal. Je moet je voorstellen dat zij in de kofferbak sliepen en wij op de achterbank zaten omdat we niet buiten konden zitten. Om 22.00 uur zijn we maar in ons ‘bed’ gekropen boven op het dak omdat de kinderen anders niet gingen slapen. Volgende ochtend om 06.00 uur waren de kinderen al wakker omdat de zon opkwam en het heel licht werd in de camper. Dat gaan we niet nog 4 nachten volhouden dacht ik, dus om 09.00 uur naar de receptie gelopen om een huisje te boeken. De camper hebben we er netjes naast geparkeerd en vanuit de sauna in het huisje hadden we er een mooi uitzicht op ;). Texel is overigens wel een leuk eiland om een paar dagen uit te waaien!

 niet doen vakantie kleine kinderen mama to the max

Voor mij hoeft het echt niet heel luxe te zijn, want kamperen vind ik normaal gesproken echt wel leuk maar zo’n volkswagenbusje is wel heel primitief. En als je dan zo’n slecht weer hebt als wij en je dus niet naar buiten kunt dan is het wel heel krap allemaal.

Heb jij ook weleens een plek bezocht die tegenviel of iets gedaan op vakantie wat je beter niet had kunnen doen met kleine kinderen?

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

2 Reacties op “
Vooral niet doen met kleine kinderen

  1. Jammer dat Venetië zo slecht bevallen is. Wij zijn er vorige maand met twee jonge kinderen geweest en een geweldige tijd gehad. Hebben wel de buggy op de camping achter gelaten en twee draagzakken meegenomen ideaal. Voordeel van begin mei is ook dat het nog niet te warm is. Hebben zelfs musea bezocht zoals het natuurlijk historisch museum met dinosaurussen en een aquarium vonden ze schitterend.

  2. ?? ik heb stiekem moeten lachen! Venetië hebben wij ooit met één buggy gedaan, die til je samen nog wel een brug over. En dat vond ik al niet leuk meer na 2 ieniemienie bruggetjes! Ik geloof je op je woord en skip het vw-busje ?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!