Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Ben jij voor- of tegenstander van drinkpakjes?


22 december 2016


L

Lange tijd was het zo dat drinkpakjes voor kinderen echt werden gezien als “slecht”. Er zaten teveel suikers, zoet- en/of kleurstoffen in. Je haalde het wel uit je hoofd je kind er teveel van te geven. Maar net zoals alle merken en etenswaren zijn ook de drinkpakjes langzamerhand bezig met een verantwoorde en gezonde ontwikkeling. Neem Wicky bijvoorbeeld. Een drinkpakje dat we allemaal nog wel kennen uit onze eigen kindertijd. Ze komen nu met een gezonde water variant en ik kan al zeggen dat niet alleen Maxime het lekker vindt. Ik geloof dat ik naast mijn Pellegrino verslaving sinds de zwangerschap nu ook een zwak heb gekregen voor deze Wicky water drankpakjes!

HET SUIKERREDUCTIE-PROGRAMMA

Sinds 2008 is Wicky actief bezig met een suikerreductie-programma. Wicky heeft het streven producten te ontwikkelen die kinderen graag lusten én die ouders graag mee willen geven. Ze zijn erin geslaagd het suikergehalte stapsgewijs flink te verlagen, waardoor een Wicky drinkpakje nu bijna een derde minder suiker bevat dan in 2008! Daarbij valt het me op dat Wicky juist minder suiker bevat dan veel andere dranken, sappen en reguliere frisdranken.

Deze tabel hieronder is alleszeggend! Je kunt zelf zien wat het verschil is tussen 2008 en nu.

 

HET NIEUWE DRINKPAKJE VAN WICKY: WATER MET FRUIT

Het meest bekende Wicky pakje is Wicky Original, dat zoet is door fruitsap (waar suiker in zit) en ‘gewone’ suiker. Dit drinkpakje moet je meer zien als een traktatie. Wicky Zero is een variant als je van een zoete smaak houdt, maar je weinig kcal/suiker wilt binnen krijgen. In dit drankje zitten zoetstoffen verwerkt.

Maar onlangs is Wicky nog verder gegaan om drinkpakjes zo verantwoord mogelijk voor kinderen te maken. Ze komen met een geheel nieuwe variant:

Wicky Fruit water is een nieuw product dat onlangs op de markt is gebracht; pakjes fruitwater zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Bij deze nieuwste introductie is water als startpunt genomen, met daaraan toegevoegd, een beetje fruitsap.

Maxime en ik probeerden de pakjes samen uit en het was echt even wennen. Ik verwacht bij drinkpakjes gewoon een enorme suikerboost binnen te krijgen waardoor je gezicht vertrekt omdat het zo vreselijk zoet is. Nou, dat is bij het Wicky water drinkpakje het tegenovergestelde! Ik kan het het beste omschrijven als fris water met een vleugje fruitsmaak eraan.

Het bevat zeer weinig suiker (slechts 2 gram per pakje, waarbij dit enkel suiker is wat uit het fruitsap afkomstig is). Bovendien bevat het géén kunstmatige zoetstoffen of stevia, dus daarom smaakt dit drankpakje niet zoet.

De Wicky Fruit Water drinkpakjes zijn verkrijgbaar in 3 smaken: Peer/Appel, Perzik/Witte Druif en Rode Druif/Aardbei.

VOOR- OF TEGENSTANDER?

Ik ben erg benieuwd of jouw mening, na dit artikel gelezen te hebben, bijgesteld is ten opzichte van drinkpakjes, Ik durf heel eerlijk te zeggen dat ik dat wel heb gedaan. Was ik eerst nog erg sceptisch ten opzichte van (zoete) drinkpakjes, door deze goede en verantwoorde ontwikkelingen kan ik Maxime nu met een gerust hart een drinkpakje geven zonder dat ik denk dat het slecht voor haar is. Ikzelf ben dus van een echte tegenstander naar een voorstander gegaan!

 

Laat je me weten in de reacties of ik je nieuwsgierig heb gemaakt en of je het nieuwe Wicky water pakje gaat uitproberen? Het is echt de moeite waard!

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
Ben jij voor- of tegenstander van drinkpakjes?

  1. Eindelijk! Op zo’n product zat ik al even te wachten. Iedere keer kwamen er weer drinkpakjes met toegevoegde kunstmatige suikers en bleef ik ze liever ontwijken. Maar dit zijn pakjes die je mee kan geven met een dagje uit of naar school.

  2. Ik heb ze laatst in de aanbieding gekocht bij de AH, de kinderen vonden het echt vies en ik heb later ook geproefd en het was inderdaad echt niet lekker, pak nog liever een glas water. Vond het echt zonde van mijn geld.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!