Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat worden de volgende stappen bij het kopen en verkopen van je huis?


28 mei 2016


kopen en verkopen huis mama to the max
<

Vorig keer heb ik geschreven over onze verhuisplannen, hoe ons eigen huis snel verkocht werd en hoe we dus op zoek moesten naar ons eigen droomhuis. Dit droomhuis is gevonden en we hebben hem gekocht voor een mooie prijs!

De allereerste stappen waren in ieder geval gezet, van een bod uitbrengen tot het tekenen van het voorlopige koopcontract. We zijn in ieder geval een hele flinke stap in de goede richting naar ons droomhuis! Vandaag gaat mijn blog over de vervolgstappen die je moet nemen. Ook verhuisplannen? Lees dan gezellig mee!

 

Ons huis

Ik zal jullie eerst eens even bijpraten over ons huis! Voorlopig koopcontract was in ieder geval al getekend en zodra de financiering van de kopers rond is kunnen zij een afspraak maken om wat maten op te meten of andere dingen te bekijken. Ze zijn onderhand bij ons geweest, hebben het een en ander bekeken met natuurlijk nog wat familie! Dat snap ik ook je wilt natuurlijk met trots laten zien wat je hebt gekocht, ons ‘oude’ huis is misschien wel hun droomhuis!

En zodra hun financiering rond is, dan is het toch eigenlijk best wel ineens heel definitief! Ons huis moest het kopje ‘verkocht onder voorbehoud’ inleveren voor een kopje ‘verkocht’! En ja dat ziet er toch best wel heel definitief uit! En zodra ik dat hoorde kwam ik op een dag thuis en stond er een bordje met ‘verkocht’ op ons bord! Jeetje ons huis is dan echt verkocht…. Dat voelt toch best wel heel definitief….

 

Administratie

Maar goed we zitten natuurlijk nog met het een en ander regelen voor ons droomhuis. Allereerst een hypotheek aanvragen bij de bank en als reactie krijg je dan een rentevoorstel. In dit rentevoorstel staat hoe je hypotheek er uiteindelijk uit kan gaan zien en tegen welke rentes en voor welke periode. Je kunt zelf bepalen of je hiermee akkoord gaat, belangrijkste is dat je in ieder geval de hypotheek rond kunt krijgen.

Ook wij hebben zo’n rentevoorstel gekregen en akkoord gegaan… en ja dan wil de bank natuurlijk nog heel veel van je weten, dus we duiken in onze administratie!

 

kopen en verkopen huis mama to the max

Wat moet je allemaal aanleveren om de hypotheek definitief in gang te zetten?

  • Loonstrook beide
  • Belastingaangifte eerder jaartal (laten zien dat je in 2012 al een koophuis had)
  • Koopovereenkomst eigen woning
  • Koopovereenkomst nieuwe woning
  • Kopie ID kaart beide
  • Taxatierapport nieuwe woning
  • Mail vanuit notaris dat bankgarantie eigen woning is gestort

Mocht je dit allemaal aanleveren neemt de bank je hypotheek aan en maakt er een officiële offerte van, deze moet je dan alleen nog tekenen. De bank stelt ook je bankgarantie en zodra deze is gestort ben je zo goed als zeker eigenaar van je nieuwe woning. Wij dus van ons droomhuis!

 

Smaak en stijl voor ons droomhuis

En ja wat doe je als alles zo goed als definitief is met die soms wel ‘suffe’ feestdagen? We zijn met Pinksteren (net als half Nederland) maar eens naar de bouwmarkten gegaan. Even kijken wat we leuk vinden en of we samen een beetje op één lijn liggen wat betreft smaak en stijl voor ons droomhuis. Nou gelukkig zitten wij op één lijn… of in ieder geval zo goed als 😉

We hebben die middag twee lampen gescoord voor boven de eettafel, van die hippe industrial lampen, helemaal blij mee! Onze eerste echte decoratieve aankoop! Haha Buiten dat we natuurlijk al een grotere eettafel hebben gekocht en een dressoir! Ja ja, we zijn al druk aan het inrichten!

Zelfs Fleur is er al druk mee met wat voor kamer ze wil, de ene keer een roze, maar zodra ze iets met Frozen hoor moet het toch een Frozen kamer worden. Dus ja mama is al een beetje aan het kijken naar posterbehang, misschien wel leuk een grote Frozen afbeelding. Al vraag ik me dan aan de ene kant wel af hoe lang dat leuk blijft. Maar ja aan de andere kant er komt een tweede Frozen film, deze hype heeft al denk ik zo’n 1.5 a 2 jaar geduurd? Nou dan is ze 5 a 6 jaar als ze ander behang wil dat moet dan toch een keer te doen zijn? Ik vind het gewoon zo leuk! Ik wou dat ik nog kind was en zo’n gaaf posterbehang kon kiezen.

 

kopen en verkopen huis mama to the max

 

En dan heb je Thijmen nog, die maakt het natuurlijk allemaal nog niks uit. Ik vraag me af of ze er veel van mee krijgen als je gaat verhuizen, hij houd z’n eigen bedje etc wel…  Nou goed wat de kinderen betreft en hun kamertjes, houding etc. ten opzichte van het verhuizen laat ik jullie allemaal weten!

 

We gaan vanaf nu in ieder geval nog 2 drukke maanden in met inpakken, regelen, plannen en nog veel meer! 1 augustus krijgen we de sleutel zoals het nu lijkt, wish me luck!

 

Lieve Groetjes,
Rianne

Pampers

Rianne

Mijn naam is Rianne. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend en samen hebben wij 2 kinderen (Fleur 3, Thijmen 9 maand). Ik werk 30 uur als bedrijfsleider bij de Xenos. Ik geniet van alle tijd die ik met mijn kinderen doorbreng, als ik dan ook vrij ben doen we alles samen. Ook geniet ik natuurlijk van mijn me-time, dat doe ik door te gaan hardlopen. Ik vind het heerlijk om op die manier mijn hoofd leeg te maken. En uiteraard houd ik ook van we-time! Samen met vriendinnen en de kinderen wat leuks doen staat ook hoog op mijn vind-ik-leuk lijstje.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!