Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Ik volg het 21- dagen smoothieplan [een update]


13 december 2017


<

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, volg ik het 21-daagse Smoothieplan van PuurFiguur. Vandaag geef ik jullie even een update. Hoe bevalt het tot nu toe, om te ontbijten met gezonde smoothies? En merk ik al enkele gezondheidseffecten? Je leest het in deze update!

 

Mijn ervaring van het Smoothieplan

Allereerst moet ik zeggen: dit plan zit goed in elkaar. Zowel de recepten als de ‘logistiek’ van het plan. Ik zal het eerst over de recepten en smoothies zelf hebben, en daarna wat meer vertellen over het plan.

De recepten zijn gezond en bevatten veel groenten. Het verrassende is dat ze nog steeds hartstikke lekker smaken. Het is misschien even wennen voor wie een mierzoete smoothie van enkel bananen en sinaasappelsap gewend is, maar ik moet zeggen dat ik deze smoothies meer waardeer. Je proeft de gezonde ingrediënten, maar op een subtiele manier. Zo vond ik de chocoladesmoothie met rode biet echt heerlijk. Het zoete van de rode biet kwam super goed naar boven, maar was niet overheersend. De ingrediënten kloppen met elkaar.

Dan naar het plan zelf. Je krijgt allereerst superveel informatie over wat het effect is van rauwe groenten op je lichaam, en waarom een smoothie het gezondste ontbijt is dat je kunt maken. Maar het mooiste van alles vind ik de boodschappenlijst. Deze is heel secuur afgestemd op het plan. Je doet eens in de drie dagen boodschappen voor je smoothies, en je verspilt helemaal niets! En als je op dag 3 toch een handje spinazie overhoudt, dan wordt er een handige tip gegeven voor wat je met dat restant kunt doen. Ik heb nog nooit iets weg hoeven gooien – alles wordt gebruikt.

Ik voel me super!

Ook voorspelt het plan dat ik beter in mijn vel zou gaan zitten, en dat is zonder meer waar. Ik had verwacht dat ik misschien wat honger zou hebben van een smoothie als ontbijt, maar dat is absoluut niet het geval. Soms krijg ik mijn smoothie niet eens op! Ik blijf ook lange tijd vol zitten van de smoothie, en heb geen neiging om te gaan snacken. Mooi!

Waar je mij ook niet over hoort klagen, is dat ik zowaar ben afgevallen. Mijn broeken zitten wat losser en ik heb veel minder last van een opgeblazen gevoel. Ik heb meer energie, en mijn huid heeft een gezonde gloed gekregen. Al met al voel ik me zoals de smoothies die ik drink: fris, gezond en vrolijk!

Minpuntje

Er is ook een puntje van kritiek: sommige smoothies zijn echt groot, en krijg ik gewoon niet op. Wat overblijft bewaar ik in de koelkast, maar soms vergeet ik dat ik daar een restje smoothie heb staan. Oeps!

Maar daar heb ik wat op gevonden: ik maak een smoothie bowl van mijn smoothie. Je tovert je smoothie gemakkelijk om tot smoothie bowl door minder vloeistof aan de ingrediënten toe te voegen. Hierdoor wordt je smoothie wat dikker, en kun je hem serveren in een kom, in plaats van in een glas. Je eet een smoothie bowl met een lepel. Die ‘eetsensatie’ die je zo creëert zorgt er ook nog eens voor dat je lang verzadigd blijft. Ik moet ook zeggen dat ik een smoothie bowl heel leuk vind om te maken. Het ziet er zo feestelijk uit, vooral als je er wat zaadjes of noten overheen strooit! Absoluut een fotogeniek ontbijt.

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen: ik raad dit plan iedereen aan. Ben je ook enthousiast geraakt door mijn ervaring? De kortingscode geldt nog steeds! (t/m 15 januari). Dus bestel ook het Smoothieplan op de website van PuurFiguur en laat me dan vooral weten wat je van de smoothie van dag 11 vond!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Ik volg het 21- dagen smoothieplan [een update]

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!