Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vind jouw pauzeknop als moeder


15 maart 2024


<

Herken jij het gevoel dat je als moeder bijna geen moment voor jezelf kan vinden? Dat de dagen gevuld zijn met zorgen voor anderen, huishoudelijke taken en vaak ook werkverplichtingen? Dan is het voor jou misschien interessant om tussen de chaos door een  activiteit te vinden die niet alleen dient als een fysieke uitlaatklep maar ook als een mentale rust. Yoga kan jou dat precies bieden. De oase van rust die yoga kenmerkt is exact wat de moderne moeder nodig heeft. In dit artikel wordt het belang van yoga voor een moeder dieper toegelicht.

Maak tijd voor jezelf met yoga

Veel moeders geven aan dat ze geen tijd hebben voor yoga en geven aan dat ze het niet nodig vinden om tijd te maken voor yoga. Maar wat zal er gebeuren als je wel tijd zou maken voor yoga? In recente jaren is er aanzienlijke aandacht besteed aan de impact van yoga door middel van diverse studies. Deze studies wijzen uit dat het regelmatig beoefenen van yoga een onmiddellijk effect heeft op het verlagen van stressniveaus. Mocht je denken: “Stress? Dat ken ik niet.”, dan is het wellicht tijd om hier even over na te denken. Het is namelijk zo dat veel mensen zich niet bewust zijn van de stress die ze ervaren. Vaak is het pas als je even stilstaat bij jezelf, dat je echt merkt hoe je je voelt. 

Waarom yoga interessant is voor jou

Yoga gaat verder dan alleen lichaamsbeweging, het verbindt namelijk het fysieke met je mentale gedachtegang. Yoga helpt je om bewuster van je lichaam te worden en je lichaamshouding te verbeteren. Door regelmatig yoga te beoefenen worden je spieren en botten versterkt. Alle staande houding versterk je de spieren in de benen en de buik, alle zittende houdingen dragen bij aan een sterke wervelkolom en alle liggende houdingen zijn op hun beurt bevorderlijk voor de rugspieren. Zo draagt yoga bij aan het hele lichaam. Vooral voor en na de bevalling wordt er aanbevolen om met yoga bezig te gaan. De ademhalingsoefeningen en meditatie van yoga bieden een gewenste mentale pauze, waardoor moeders zich volledig kunnen herladen.

wat heb je nodig voor yoga

Het grote voordeel van yoga is dat je bijna geen benodigdheden nodig hebt. Voor yoga heb je maar een paar essentiële dingen nodig om een comfortabele en effectieve sessie te hebben. Ten eerste is een yogamat kopen essentieel. Een absoluut begrip binnen de yoga wereld is de Manduka yoga mat. Veel enthousiaste yogabeoefenaars, zowel nieuwelingen als gevorderden, genieten dagelijks met groot plezier van deze Manduka yogamat. Dit yoga matje zorgt ook nog voor een betere bloeddoorstroming, doordat er een gelijkmatige drukverdeling is bij het raakvlak. Naast het kopen van een yogamat, wordt ook aangeraden om gebruik te maken van comfortabele kledingstukken die met je lichaam mee beweegt.

Wat nu verder?

Nu je het belang van yoga weet, wordt er aangeraden om dit als routine te gaan toepassen in jouw drukke dagelijkse leven als moeder. Door regelmatig yoga te beoefenen, vind je een oase van rust in de dagelijkse chaos, wat niet alleen jou ten goede komt, maar ook een positieve impact heeft op je omgeving. Begin klein, misschien met slechts een paar effectieve minuten per dag, en ontdek hoe yoga jouw leven kan verrijken. Het ideale is dat je bijna niks hoeft aan te schaffen. Zoals al is aangegeven is enkel het aanschaffen van een yogamat genoeg. Een website die kwalitatieve en bovendien een uitstekende prijs aanbiedt voor hun yoga matjes, waaronder de gerenommeerde Manduka yoga mat, is yogamat-online. Koop hier jouw yogamat en investeer in je eigen welzijn.

Veel liefs,

 

NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!