Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vijf tips voor de perfecte mama-dochter dag


14 februari 2016


<

Vandaag halen we eens lekker alles uit de kast. Nee, we hebben geen feestje. Nee, we hoeven nergens heen. Gelukkig maar, want het regent pijpenstelen op dit moment.

We blijven gezellig thuis voor een perfecte mama-dochter dag. Lekker tutten met mijn girly girl. Hup, dat leuke theeserviesje uit de kast. Wij houden een theepartijtje vanmiddag. Dresscode? Geen joggingpak maar een tutu. Gewoon, omdat het kan. Ik deel mijn vijf tips voor deze perfecte mama-dochter dag.

Vandaag is het Mama dag, de beste dag in de week

Donderdag is absoluut mijn favoriete dag. Waarom? Dan werk ik niet, dus dat betekent quality time met mijn prinses.

 “Tutu of geen tutu, mijn prinses is ze elke dag opnieuw”

Soms gaan we er lekker op uit. Thee drinken bij een vriendin en haar kindje(s) of beestjes kijken in de dierentuin. En soms blijven we thuis. Hoe fijn kan dat zijn, niet waar? Ik koos er bewust voor om parttime te werken toen ik Feline kreeg en dat bevalt prima. Ze wordt zo snel groot. Ik wil vooral niet te veel missen. Ik geniet ontzettend van deze tijd met ons tweetjes, want in het weekend zijn we natuurlijk samen als gezin. Ook heel belangrijk.

 “Fulltime versus parttime werken: waar koos jij voor nadat je mama werd”?

Tips voor de perfecte mama-dochter dag

Terug naar de perfecte mama-dochter dag. Dit lijstje helpt je vast op weg.

tips mama dochter dag

 “Vandaag hebben we geen haast. Op mijn vrije dag neem ik altijd extra de tijd voor een badje”.

Spetteren en spelen in bad vindt Feline heerlijk. Na een lange werkdag gaat deze mama toch vaak voor snel en praktisch, shame on me. Dit maak ik dan dubbel en dwars goed op donderdag.

Na het badderen is het tijd voor een verwenmomentje. Ik pak de prinsessen-haarspray: ideaal om door die vervelende klitten te kammen. Zodra Feline de roze fles ziet begint ze al te stralen. Ze wil zelf steeds ruiken en zegt dan “Hmmm lekker mama”. Uiteraard sprayt ze ook wel even iets in mijn haar. Een klein geluksmomentje tussen mama en dochter.

 “Prinsessen-haarspray is bij elke drogist te krijgen, het kost amper 2 euro, maar het effect is groots”.

Op de commode

Geen joggingpak maar een tutu

Oké, ik geef het toe, je zult Feline überhaupt niet in een joggingpak zien. Ik zoek wel altijd naar de juiste mix van praktisch en stijlvol.

“Maar er zijn van die dagen waarop ik toch echt de tule jurk of tutu uit haar kast trek”.

Vorig jaar kreeg Feline haar allereerste tutu, speciaal voor haar 1e verjaardag. Deze droeg ze ook tijdens haar pre-birthday fotoshoot. Die deden we overigens gewoon lekker zelf én thuis. Zo’n verjaardagshoot is echt een aanrader. Erg leuk om te gebruiken voor de uitnodigingen. Pinterest is je bron voor inspiratie. Je hebt eigenlijk niet veel foto props nodig. Met een letterbanner en tutu kom je een heel eind.

 “Een tutu en letterbanner doen het altijd goed op foto’s”.

Voor onze perfecte mama-dochter middag haal ik de tutu maar weer eens uit de kast. Hij past gelukkig nog steeds. Mama blij, Feline blij (lees: “Mooi mama”.)

Een theepartijtje voor twee

Nu het theeserviesje nog en alles staat klaar voor een theepartijtje voor twee. Correctie: een theepartijtje voor drie. De pop doet tegenwoordig ook overal vrolijk aan mee. Ik kocht laatst dit enige theeserviesje van melamine. Het zit in een schattige opbergdoos, staat erg leuk op de kinderkamer en je neemt het gemakkelijk ergens mee naar toe. Nou, wij zijn er klaar voor. Let’s drink some tea…

“Wat heeft mijn meisje een plezier met haar theeserviesje. De theepot gaat nog net niet mee naar bed…”

Ik ben zelf ook altijd een echte girly girl geweest en vind het heerlijk om dit nu terug te zien in mijn dochter. Ik geniet optimaal van onze gezellige middag samen. Om te genieten mama’s, hoef je dus niet ver van huis te gaan. Opeens krijg ik een idee. Deze setting vraagt om een mini fotoshoot. Ik vind haar té schattig in een tutu. Ik pak mijn fototoestel. Gewoon, omdat het kan.

Theekransje

“Wat doe jij op een perfecte mama-dochter dag”?

Let me know. Daar krijg ik vast ook weer inspiratie door. Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips, maar het is natuurlijk vooral bedoeld als een leuke feel good story. Al zin in je eigen theepartijtje en home fotoshoot?

Next time: zoals beloofd de update over mijn aankomende bruiloft en het vervolg op de blog ‘Eerst trouwen en dan kinderen?’. Ik vertel over onze locatiejacht in Toscane en de zoektocht naar de perfecte bruidsmeisjesjurk voor Feline.

Wil je meer volgen? Check mijn IG-account @mylittlefashiongirl_nl.

Veel liefs en tot de volgende keer,

Janine

Fashion_English11_300x250

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

6 Reacties op “
Vijf tips voor de perfecte mama-dochter dag

 1. Hey Janine,

  Wat een mooie schrijfstijl heb je.
  Echt heel leuk om te lezen.
  Ik zal deze site zeker wat vaker gaan bezoeken.

  Heel veel geluk en plezier met je girly girl en in Toscane.

  Liefs,

  José

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!