Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

4 Zussen bevallen van een zoon en geven mega-babyborrel


10 oktober 2016


D

De vier zusjes Braem hebben gisteren samen een babyborrel gehouden. Ze waren tegelijk zwanger en in een periode van drie maanden bevielen ze elk van een zoon. Tine en Lieselot zorgden voor een extra primeur door op dezelfde dag hun kind op de wereld te zetten. “Het was een onvergetelijke periode om samen zwanger te zijn”, blikken de vier zussen terug.

mama to the max babyborrel

Mama Lieselot met baby Matteo, Tine met Lars, An met Sam en Katrijn met Arvid. – Foto Kristof Pieters

 

An, Katrijn, Tine en Lieselot Braem haalden enkele maanden geleden deze krant met hun zwangerschap. Het gebeurt wel eens dat verscheidene vrouwen in hetzelfde bedrijf samen zwanger zijn, maar vier zussen uit één gezin is wel heel opmerkelijk. Normaal gezien zou An als de oudste als eerste bevallen, maar zus Katrijn heeft haar op de meet nog voorbijgestoken. “Ik wou niet per se de eerste zijn hoor”, knipoogt Katrijn. “Ik had als enige een vrij moeilijke zwangerschap en daarom is mijn zoontje twee weken te vroeg geboren.” Op 28 april zag haar zoontje Arvid het levenslicht. Op 12 mei volgde zijn neefje Sam, het zoontje van An. Tine en Lieselot zorgden voor een extra primeur, want zij bevielen op dezelfde dag. Tine kreeg haar zoontje Lars op 3 augustus om 1 uur ’s morgens en om 14.45 uur is Matteo ter wereld gekomen, zoontje van Lieselot. “Dit is wel erg bijzonder”, vindt Lieselot. “We waren niet voor dezelfde datum uitgerekend, maar ik had al twee dagen voorweeën en ik wist dat het snel kon gaan. Toen ik het bericht kreeg dat Tine bevallen was, kwam het besef dat we wel eens op dezelfde dag onze zoon ter wereld konden brengen. Ze kunnen samen hun verjaardag vieren. Ik vond het een onvergetelijke periode om samen zwanger te zijn. Ik het mis het al. We gaan dit bovendien nooit meer meemaken.”

Voor An is het inderdaad de laatste zwangerschap. “Ik heb nu vier kinderen en daarmee heb ik de handen meer dan vol”, lacht ze.

Dertien kleinkinderen

Voor grootouders Marijke De Graef en Jan Braem was het ook een bijzondere periode in hun leven. “Enkel Tine en Lieselot hadden op voorhand verklapt dat ze zwanger waren van een zoon. Het was voor ons een verrassing dat we maar liefst vier kleinzonen kregen. De familie is nu in één klap wel heel groot geworden. We hebben zes kinderen en nu dus dertien kleinkinderen.”

Herkennen

De vier zussen organiseerden gisteren samen een babyborrel voor maar liefst 150 genodigden. De zussen hadden voor de gelegenheid voor elke baby een speciaal shirt laten maken met de eerste letter van hun voornaam en hun geboorteteken. “Wij kunnen ze natuurlijk wel uit elkaar houden, maar voor de rest van de familie is het wat moeilijker”, klinkt het lachend. “We hebben de voorbije maanden heel veel reacties gekregen nadat we in de krant stonden met onze bolle buiken. Zelfs uit Nederland kwam er een ploeg van een magazine langs om een reportage te maken. Het is blijkbaar toch wel heel uniek dat vier zussen gelijktijdig zwanger zijn. Zelf hebben we ook veel steun gehad aan elkaar. We houden veel contact. Meestal om ervaringen uit te wisselen, soms al eens om te klagen als we een nachtje wakker lagen omdat de baby bleef huilen. Door samen zwanger te zijn, zijn we als zussen nog meer naar elkaar toegegroeid.”

 

BRON: HNL.BE
Baby- & kinderkleding

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

2 Reacties op “
4 Zussen bevallen van een zoon en geven mega-babyborrel

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!