Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een verlanglijstje is geen boodschappen lijstje


5 november 2018


verlanglijstje is geen boodschappenlijstje
<

De drukke decembermaand komt eraan en ik ben al een tijdje aan het rondkijken naar de leukste cadeaus voor de meisjes. Maxime kan ook al heel goed aangeven wat zij leuk vindt, dus zal ook gauw aan haar verlanglijstje beginnen. Maar één ding vind ik heel belangrijk: een verlanglijstje is geen boodschappenlijstje. 

Less is more

Bij het maken van een verlanglijstje leven de kids zich helemaal uit. Alles wat ze leuk vinden wordt uitgeknipt en opgeplakt! Ideaal als inspiratie voor papa en mama. Toch vind ik het erg belangrijk dat dit verlanglijstje niet het boodschappenlijstje wordt. December is een drukke periode met alle feestdagen en wij vieren daarnaast ook nog de verjaardag van Lilou. Daarom hebben wij besloten dat de meisjes allebei één groot cadeau krijgen met Sinterklaas plus een aantal kleine cadeautjes. Met Kerst geven we ze zelf geen cadeautjes, maar laten we de opa’s en oma’s hen wat cadeautjes geven. Zo zullen ze niet verdrinken in al het nieuwe speelgoed en kunnen ze echt genieten van de dingen die ze hebben gekregen.

Tip: Geef je kindje één groot cadeau en wat kleine cadeautjes erbij. Ze kunnen nooit met alles tegelijk spelen en daarmee zullen ze niet verdrinken in het speelgoed.

Onze favoriete keuze op dit moment

Wat zijn dan leuke tips voor cadeaus om te geven? Een grote favoriet voor ons op dit moment is: Mila Mijn Magische Make-Up Eenhoorn van VTech. De Bla Bla Bla Blocks zijn erg leuk voor kleinste. Ik vind de producten van VTech ideaal als Sinterklaas of kerstcadeau, omdat ze de meisjes spelenderwijs nieuwe dingen leren. Het speelgoed is zo uitgebreid dat ze zich er uren mee kunnen vermaken.

Voor leuke kleine cadeautjes kun je bijvoorbeeld denken aan de Zoef Zoef Dieren of Toet Toet Auto’s. De meisjes vinden ze geweldig! VTech noemt ze “kleine vriendjes voor het leven” en dat is zeker zo.

Speelgoedbank

Met al het nieuwe speelgoed in de decembertijd, is het een ideaal moment om het oude speelgoed een keer uit te zoeken. En wat kun je daarmee doen? Breng het eens naar de speelgoedbank! Zo zorg je ervoor dat andere kindjes ook met ‘nieuw’ speelgoed kunnen spelen in december. Wil je er mee over weten? In juni bracht ik de speelgoedbank een bezoekje en schreef ik er een blog over.

Tip: Heb je nog speelgoed dat ergens ligt te verstoffen? Geef het aan de speelgoedbank! Zij zorgen ervoor dat andere kindjes er weer fijn mee kunnen spelen.

Wat zijn jouw tips voor de drukke decembermaand? Hoe pak jij het aan met al die feestdagen en cadeaus?

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met VTech.
Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Een verlanglijstje is geen boodschappen lijstje

  1. Wij doen aan zowel Sinterklaas als Kerstmis. Om te voorkomen dat de kids verdrinken in het speelgoed koop ik volgens het want-need-wear-reed methode. Ze krijgen een kado dat ze graag willen, nodig hebben, kledingstuk en een boek.

  2. Hier mogen de kids ook een verlanglijstje maken. De oudste doen ook al mee met lootje trekken bij opa&oma. Daarnaast krijgen ze ook dingen die ze het hele jaar gebruiken en weer vervangen/aangevuld kunnen worden(speciale stiften, fineliners etc). En vaak ook praktische dingen. Pyjama, pantoffels e.d.

  3. Kinderen krijgen hier 1 cadeau samen waar ze dus ook samen mee kunnen spelen en nog zo’n 4 kleine eigen cadeautjes zoals een zaklamp, voorleesboeken en wat klein speelgoed. Kerst vieren we niet met cadeautjes dus dat scheelt al speelgoed.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!