Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Verhuizen; had ik me goed voorbereid?


28 augustus 2016


H

Hier dan mijn laatste blog in de verhuismodus, mijn vorige blogs ging met name om de tips en tricks om het verhuizen makkelijker te maken… met kinderen! Nu onderhand bijna 4 maand verder ben ik eindelijk verhuisd en ik wil toch wel mijn ervaringen van die tips & tricks met jullie delen. En natuurlijk hoe mijn kinderen op de verhuizing hebben gereageerd! Benieuwd? Lees maar door…

Onrustig

Ongeveer 2 weken voor het verhuizen word je zelf al wat onrustig, tenminste zo heb ik het ervaren! Je bent maanden, dan weken en op een gegeven moment dagen aan het aftellen tot de sleuteloverdracht. Maar goed zo’n 2 weken voor de sleutel begon ik toch wel wat verhuisstress te krijgen.

Verhuizing Rianne
Wat kan ik nog meer inpakken? Heb ik het wel logisch ingepakt? Deze stress begon denk ik ook door te slaan op mijn kinderen. Nachtelijke bezoekjes aan hun bed en vroege ochtenden beneden op de bank waren weer even de normaalste zaak van de wereld. Ik denk dat dit gedrag van de kinderen ook kwam, doordat het huis zo vol stond, overal dozen etc. Niet bepaald een voorbeeld uit de 3 R’en opvoedstrategie. Daarom de laatste 2 weken ook zoveel mogelijk met de kinderen het huis uit geweest. Even naar een speelhal of even naar de dierentuin, kids blij, mama blij!

Verhuisinkopen

Een week voor de overdacht zijn we begonnen met de eerste inkopen te doen. We hebben behang gehaald, voor Fleur is dat zo’n mooi frozen behangetje geworden, superblij dat ze ermee is, het moet dan ook bij elk bezoek dat komt uit de tas gehaald en bewonderd worden. Niet te vergeten het behang van papa en mama en dat van Thijmen! Ja mevrouw is trots! Maar door al die trots moest ik haar af en toe wel remmen door er bijvoorbeeld even niet meer over te praten, even af te leiden van het verhuizen.

En helaas ook veel momenten dat ze niet wist waar ze met haar emoties heen moest en ja we kennen allemaal de peuters, daar kan wel eens een driftbui tussen zitten! En Fleur is geen meisje van de vele driftbuien, maar in de 2 weken voor de sleutel en de eerste week na de sleutel heeft ze meteen alle driftbuien voor haar peuterperiode gehad! Tja, een pittige periode, zelf bezig met zoveel voor het huis en dan ook nog een peuter die lekker driftig is, overigens totaal geen last van Thijmen, af en toe is ’s nachts wakker, maar dat was het ook wel. Kortom “Mommy surviving weeks”.

En ja!!! Eindelijk 28 juli! Eindelijk de sleutel! Wat zijn we blij!

Nadat we de sleutel hadden opgehaald bij het notariskantoor zijn we doorgereden naar de winkel voor verf, kwasten, rollers en bakjes, kortom de hele klusmikmak! Kinderen waren deze dag gewoon bij de kinderopvang. Na nog een paar rondjes door het huis zagen we al snel dat we wel iets meer wilden doen dan op de planning stond, kozijnen verven en de trap! En ja… de tuin was ook nog niet zoals wij hem graag zouden zien. Maar goed, eerst binnen maar aan de klus!

Verhuizing Rianne_nieuwe woning

Om 3 uur ’s middags hebben we de kinderen opgehaald, samen even het huis laten zien, samen even de slaapkamers bekijken en natuurlijk even spelen in de tuin!
De week stond natuurlijk in het teken van klussen en ik wilde niet alle dagen de kinderen wegbrengen, leek me niet fijn en erg onrustig voor ze. Maar goed niet alle dagen wegbrengen betekende wel dat ik in een nog rommeliger huis zat en we nog een huis hadden waar geklust werd en een man die af en toe wat nodig had. Dus ja, ik bracht broodjes met de kinderen, haalde heel soms wat materialen en het ergste van allemaal, Fleur wilde continu naar het ‘nieuwe’ huis! En dit kon niet altijd, Thijmen moest nog netjes thuis in z’n bedje kunnen slapen en hier was Fleur het niet altijd mee eens (jep, hier was er sprake van driftbuien).

Op 4 & 5 Augustus konden we een busje lenen “for free” van onze makelaar waar we ons huis bij hadden verkocht, Bentum Dragstra uit Emmen. Geweldig natuurlijk, maar dit moesten we al eerder vastleggen en 2 dagen mocht, maar het liefst wel achter elkaar. En dan kom je erop uit dat je binnen een week je huis verhuisklaar moet hebben!

UITDAGING!!!

Enigszins gelukt, nog kozijnen verven, de trap en de tuin. En dan komt er nog bij dat ik al onze dozen moest gaan uitpakken en een plekje moest gaan geven.
De eerste nacht met de kinderen was 4 augustus, beetje raar en apart toch wel. Ook vooral voor Fleur die toch niet willen slapen, maar uiteindelijk op ons bed in slaap gevallen, overgelegd in d’r eigen bedje en dan toch nog een keer ’s nachts wakker wordt. Dit heeft 1.5 week geduurd, toen werd het IETS beter. Thijmen deed het verrassend goed, maar net of kinderen iets met elkaar afstemmen, als Fleur een nacht doorsliep dacht Thijmen dat hij dan die nacht wel even Mama wakker mocht houden (want ja hun papa heeft, net als bijna alle papa’s, een hele vaste slaap).

Verhuizing Rianne_tuin

Nu wonen we zo’n 3 weken in het nieuwe huis en het gaat het erg goed! Ons gras is klaar (graszoden), maar we mogen er helaas 2 weken niet echt op lopen. De trampoline is ingegraven, de verfklusjes zijn voor nu klaar en de rommeltjes zijn opgeruimd, kortom:

We zijn verhuisd!

Fleur vindt het geweldig hier! Ze staat erop dat ze naar buiten wil, spelen met haar vrienden (op haar manier natuurlijk). Tussen de middag komt ze snel een broodje halen en ’s avonds moeten we d’r voor het eten binnenhalen, onder het eten vraagt ze of ze alweer naar buiten mag. Kortom onze dochter vindt het hier geweldig! En ja dat maakt papa en mama natuurlijk ook al enorm gelukkig! Thijmen slaapt hier goed, speelt hier heel leuk binnen en ook in de tuin. Wij genieten van de ruimte die we nu hebben. Ook de buurt lijkt ons super! We hopen dat we hier nog vele jaren heel gelukkig mogen wonen!

En oh ja niet te vergeten… de eerste verjaardag is gevierd in ons nieuwe huis!! Thijmen werd 3 augustus 1 jaar! En dat hebben we het weekend van 13 & 14 augustus gevierd en er meteen een housewarming van gemaakt! Erg gezellig en leuk, maar voor/na/tijdens een verhuizing valt zo’n verjaardag best zwaar!

Goed, dit was mijn laatste blog in de verhuismodus ik ga op zoek naar een nieuwe mooi onderwerp om over te schrijven, mochten er tips of suggesties zijn let me know!

Wil je de eerdere blogs lezen van deze verhuis-serie dan kan dat hier.

 

Liefs,

Rianne

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Rianne

Mijn naam is Rianne. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend en samen hebben wij 2 kinderen (Fleur 3, Thijmen 9 maand). Ik werk 30 uur als bedrijfsleider bij de Xenos. Ik geniet van alle tijd die ik met mijn kinderen doorbreng, als ik dan ook vrij ben doen we alles samen. Ook geniet ik natuurlijk van mijn me-time, dat doe ik door te gaan hardlopen. Ik vind het heerlijk om op die manier mijn hoofd leeg te maken. En uiteraard houd ik ook van we-time! Samen met vriendinnen en de kinderen wat leuks doen staat ook hoog op mijn vind-ik-leuk lijstje.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!