Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Het zomerdrankje voor onderweg: succes verzekerd [kidsproof]


25 juli 2017


<

Ik ben op dit moment volop op de gezonde toer. Waar afvallen to the max sinds een aantal weken mijn motto is, ben ik sinds de geboorte van Maxime altijd wel bezig geweest met gezonde voeding en gezond drinken voor kinderen. Als baby’s mogen ze natuurlijk niets anders hebben dan melk en dat is ergens ook wel heel gemakkelijk. Je hoeft er totaal niet bij na te denken. Op het moment dat Maxime een jaar werd en opeens veel meer toegestaan was op het gebied van eten en drinken, merkte ik dat ik geen flauw idee had wat nu eigenlijk allemaal wel en niet verantwoord was. Dus ging ik op onderzoek uit en heb ik sindsdien veel uitgeprobeerd. Ik weet zeker dat ik veel mama’s een enorm plezier doe met tips voor gezond drinken. Tijd om deze met jullie te delen. Want hoe kunnen we onze kinderen nu minder zoet laten drinken? Ik mocht laatst samen met Maxime, blogger Janine en haar dochter Feline, de nieuwste smaken van Fruit Shoot uitproberen. En die smaakten toch naar meer…

Glaasje melk als ochtendritueel

Sinds Maxime een jaar is probeer ik me te houden aan maximaal twee bekers halfvolle melk op een dag. Gelukkig is ze dol op haar glaasje melk en weet ze in de ochtend dat ze niets anders krijgt voordat dit op is. Het is echt ons ochtendritueel, ik mijn kapoeschino en Maxime haar melk. Die herhaling vindt ze fijn merk ik en ze slaat haar glaasje dan ook niet graag over. Fijne bijkomstigheid waar ik goed gebruik van maak. Bovendien is het een gezellig mama-dochter moment.

Maak van water drinken een feestje

Diksap, vruchtensap, frisdrank, google voor de grap eens hoeveel suiker er in een glas zit en je valt achterover. We weten allemaal dat het zo is, maar geloof me het is confronterend om het aantal suikerklontjes te zien. Ik ben zeker geen perfecte moeder, je ontkomt er gewoon niet aan dat ze kennis maken met suiker en zoete smaken. Ik vind dat Maxime best een flesje Fristi mag af en toe, net zoals mama haar rosé. Maar ik zoek dan wel naar de juiste balans, want water is nog altijd het allerbeste. Waar het met de melk heel goed gaat bij Maxime, vindt ze water al lang niet meer zo spannend. Zelf drink ik graag water met verse munt en een schijfje limoen of citroen.

juicy essence fruit shoot dorstlesser kind drankje MAMA to the max

Op zoek naar pure en fruitige smaken? Probeer Fruit Shoot eens

Ik let altijd goed op de toevoegingen in drank. Maxime en ik mochten de nieuwste smaken van Fruit Shoot uitproberen. Fruit Shoot Juicy is een fruitdrank bestaande uit 75% fruitsap en 25% water, verder niets. Het bevat geen toegevoegde suikers, kunstmatige toevoegingen en geen conserveringsmiddelen en is o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo (appel & peer, appel & zwarte bes). Fruit Shoot Essence is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld en gemaakt van bronwater met een vleugje natuurlijke fruitsmaak. Het drankje bevat geen suiker of zoetstof en geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Fruit Shoot Essence is o.a. bij de Albert Heijn (aardbei & framboos, sinaasappel & ananas).

Ik houd wel van pure drankjes voor kinderen. Je kent Fruit Shoot vast wel van de leuke kleurige flesjes. De flesjes van de Juicy en Essence zijn een stuk neutraler en zien er wat volwassener uit. Zoals ik al eerder in dit verhaal vertelde vergelijkt Maxime zichzelf met mij en drinkt ze dan ook graag uit een ‘grote mensen’ fles. Ik vroeg blogger Janine ook om de nieuwe smaken te testen samen met haar dochter Feline. Benieuwd naar onze ervaringen?

Marjon

“Waar Maxime hier niet veel waarde aan hecht, vind ik het belangrijk dat een flesje niet lekt. Daarom vind ik de klikdop van deze flesjes erg fijn. Maxime kan dit ook prima zelf, hij schiet gemakkelijk in de open stand. Ik was zelf erg benieuwd naar de Juicy appel & zwarte bes. Juist om Maxime kennis te laten maken met een nieuwe smaak, want zwarte bes is niet zo voor de hand liggend. En dat ging goed. De smaak is heel subtiel aanwezig en dat beviel me wel. Maxime ‘Het smaakt best wel naar water met nog iets anders…’. Ook proefden we de Essence sinaasappel en ananas. Ananas vind ik sowieso altijd heerlijk in de zomer. Maxime reageerde ‘Dit is een apart smaakje, mama’. Maar apart in de goede zin, geloof ik wel. Ik geef het even de tijd en zal haar dit vaker aanbieden de komende tijd. Omdat er geen toegevoegde suikers of zoetstoffen inzitten snap ik haar reactie wel. Het is een stuk minder zoet, ze zal hier even aan moeten wennen. Maar wat fijn dat we onze kinderen terug kennis kunnen laten maken met natuurlijke smaken. Dat voelt goed”.

juicy essence fruit shoot dorstlesser kind drankje MAMA to the max

Janine

“Een dagje Efteling leek me de perfecte plek om de Fruit Shoot Juicy & Essence mee te nemen. Het was een warme dag, dus ik lette goed op dat Feline genoeg dronk. Ik had haar al verteld dat ze nieuwe smaakjes mocht proeven, dat vond ze natuurlijk al spannend. Tijdens de lunch op de boot probeerden we samen de Essence aardbei & framboos. Aardbei is een favoriet van Feline en mij. Zeker op een warme dag als deze vond ik de smaak lekker fris en heel subtiel proef je aardbei & framboos. De reactie van Feline was ‘Ik wil er nog een’. Was het nu het warme weer of is ze instant fan? We maakten er een gezellig toastmomentje van. Tijdens een pitstop in het sprookjesbos ging de Juicy appel & peer open. Feline is ook dol op peer, dus dit was ook een schot in de roos. Ze dronk haar flesje niet direct leeg, maar ik merkte dat ze het leuk vindt om de fles vast te houden en ermee rond te lopen. Ze zijn klein en liggen compact in de hand. Waar de Essence een heel subtiele geur heeft, komt bij de Juicy de geur van puur fruit je tegemoet. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor de Essence, maar dat komt ook omdat ik graag water drink. Feline vond het maar lastig kiezen. Het ene moment ging ze voor de Juicy en een seconde later weer voor de Essence. Zal vast aan de leeftijd liggen…”.

Deel je ervaringen

We zijn absoluut in voor nieuwe dingen en als het op eten en drinken aankomt voor kinderen, is er altijd wel iets te ontdekken en leren. Ik vond het leuk de nieuwe smaken van Fruit Shoot te testen en zeker ook om blogger Janine hierbij te betrekken. MAMA to the max wordt steeds meer een community en daar ben ik super trots op. We hopen dan ook door onze ervaringen te delen dat jullie geïnspireerd raken. Heb jij misschien nog nieuwigheden op dit gebied die je hieronder met ons wilt delen?
Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

Lieve volgers, bedankt voor het lezen van deze blog. Ik probeer altijd op een zo interessant mogelijke manier nieuwe producten onder de aandacht te brengen bij jullie. Door het lezen van gesponsorde blogs help je MAMA to the max te laten groeien en draag je je steentje bij aan het voortbestaan. Hiermee verdien ik inkomsten zodat ik jullie met veel liefde kan blijven vermaken met mijn ervaringen, tips en ideeën omtrent het moederschap. Dank!
Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!