Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Veel te moe


7 januari 2016


<

Deze blog is ontstaan op een veel te vroege ochtend in de kerstvakantie, zo tussen 6.00 en 7.00. Dus als er hier en daar enige frustratie in doorklinkt, dan weet je waar dat van komt.. 

Femme is wakker. Vanaf kwart voor zes. Dat betekent uiteraard dat ik ook wakker ben, want ze blijft me roepen. Om slokjes water, een knuffel die kwijt is of omdat ze bij mij wil. Dat laatste lijkt de laatste weken haar lijfspreuk. “Mag ik bij jou?” En dat gaat dan ongeveer de hele dag door. Ik krijg het liedje van Claudia de brij inmiddels niet meer uit m’n hoofd. “Mag ik dan bij jou?”

moe

Ons peutermeisje slaapt de laatste weken slecht en kan net als haar grote zus absoluut niet tegen weinig slaap. Daardoor is ze hangerig, wil ze de hele dag bij mij (behalve als haar vader thuis is, dan het liefst bij hem) en is ze prikkelbaar. Dat is dan nog zacht uitgedrukt. De explosies en driftbuien zijn niet te tellen en over de allerkleinste dingen gaat ze in discussie. Doodvermoeiend zo’n vermoeide peuter. Tel daar nog een fixe verkoudheid bij op en je hebt aan de lopende band peuterdrama’s.

Zo vond mevrouw het nodig om midden op een overvolle ijsbaan een scène te maken. Stond ze daar uit boosheid, óp schaatsen, te springen op het ijs. Of ze gaat compleet uit haar dak van verontwaardiging omdat het plaatje op haar onderbroek aan de áchterkant zit en ze het daardoor niet kan zien. En dat komt dan allemaal bovenop de gebruikelijke, alledaagse eet- en drinkdrama’s die dankzij haar slaaptekort nog eens tien keer uitvergroot worden door onze tweejarige.

Ik kan normaal best veel hebben van mijn kleine meid en één of twee driftbuien op een dag kan ik nog wel tactisch en in alle rust oplossen. Maar een dag vol uitbarstingen is me wat te veel en mijn geduld wordt er ook niet groter op na een aantal korte nachten. Hoezo lekker bijkomen in de vakantie? Soms is werken nog minder vermoeiend dan een dagje thuis.

moe

“Het zal wel een fase zijn” spreek ik mezelf moed in. “Ze is een peuter” herhaal ik tien keer op een dag om haar buien in het juiste perspectief te kunnen blijven zien. Ondertussen blijf ik duimen dat Femme toch weer eens een goede nacht gaat maken, zodat ze een beetje bij kan tanken en dat witte koppie weer wat meer kleur zal krijgen. Ik had nog even gehoopt dat ze weer een middagdutje zou gaan doen, nu ze zo moe is, maar hoewel ze elke middag naar bed gaat, valt ze helaas nooit in slaap.

Ik probeer mezelf nu bewust te focussen op de positieve momenten op een dag en meer rustmomentjes voor haar en voor mij in te plannen. Samen op de bank boekjes lezen is iets waar ik haar blij mee maak en zo’n knuffelmoment met haar op de bank onder een dekentje vind ik ook fijn. Dan maar een wat minder productieve dag (of week!).

Wat ook wel eens helpt om uit de hang- en moppermodus te komen, is even iets geks doen, iets anders dan normaal en daar samen lekker om lachen. Simpelweg verstoppertje spelen (vind ik ook hilarisch met een peuter) of iets anders waar je samen lol in hebt, kan maken dat je allebei weer even wat beter de dag door komt.

Moe

Als het me lukt om de chagrijnige buien van Femme te doorbreken, zie ik gelukkig weer even de leuke, gezellige kanten van m’n schat. Ze is een grote knuffelbeer, een ondeugende grappenmaker, een lieve boef en als ze goed in haar vel zit, een vrolijke meid die de hele dag zingt, kletst en heerlijk kan spelen.

Maar zo vroeg in de ochtend na een beroerde nacht lukt het me nog niet zo goed om dat te zien. En lukt het haar even niet om zo te zijn. Nu zijn we alleen maar veel te moe.

Tamara

Mijn naam is Tamara Grevers, nog net geen 30. Vrouw van hele leuke man en moeder van twee mooie meiden.(Zoë 4, Femme, 2) Ik werk parttime als zelfstandig webdesigner. Een hele leuke baan. Ik houd van een goed boek, lekker eten met een wijntje, vriendinnendates, series kijken en hardlopen(soms). Schrijven staat hoog op mijn wordikblijvan-lijstje en ik vind het top dat ik deel uit mag maken van het bloggersteam van MAMA to the max.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!