Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vandaag trouwen papa en mama in Toscane


14 juni 2016


trouwen toscane mama to the max
<

Trouwen in Toscane? “Ik weet het nog niet hoor, Janine”, zo reageerde Sebastian, nadat onze verloving een feit was in januari 2015. Na vijftien maanden van plannen, wedding prepping, genieten en dromen was het op 14 mei eindelijk zo ver. Sebastian en ik gaven elkaar het ja-woord, én welja in Toscane, in het gezelschap van onze lieve familie, vrienden en dochterlief Feline. Hoe bijzonder is het dat zij deze speciale dag samen met haar papa en mama beleefde.

 

“Of het een droom was? Veel meer dan dat”

 

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Cliché maar waar, je had er bij moeten zijn. Daarom pak ik het anders aan. Voorlopig geen chronologisch verslag van ons fantastische weekend. Ik heb besloten dat ik iets heel persoonlijks met jullie ga delen: mijn trouwgeloften voor Sebastian. Puur, emotioneel en very real.

 

“Om jullie toch een gevoel te geven bij hoe het was, deel ik mijn trouwgeloften vandaag. Echter dan dit wordt het niet”.

 

De laatste dag als partners
Misschien kijk of keek je er zelf wel tegenop: het schrijven van eigen trouwgeloften. Dat kan ik me ook best voorstellen, de een schudt het zo uit de mouw, de ander denkt er weken over na. Hoe dan ook, ik kan het iedereen aanraden om het wel te doen. Het maakt een ceremonie speciaal en uniek.

 

“Ik besloot om mijn trouwgeloften zoals het hoort, misschien ook wel gedurfd, één dag voor ons huwelijk op papier te zetten”

 

Het zijn eigenlijk meer de laatste woorden die ik als partner aan Sebas wilde meegeven. De woorden vlogen op papier, terwijl Feline gezellig haar ochtendpapje dronk naast me.

Nu krijg ik kippenvel als ik terugdenk aan dat moment. Ik keek uit het raam en genoot van het uitzicht, inclusief de welbekende cipressen. Over enkele uren zouden alle gasten arriveren. Ik moest mezelf echt even knijpen dat we op zo’n droomlocatie ons trouwfeest gingen vieren. Nooit had ik kunnen bedenken dat we zouden trouwen met onze lieve dochter erbij. ‘Eerst trouwen en dan kinderen’ was jarenlang mijn motto. Dat liep even anders. Feline heeft dan ook een hoofdrol in mijn trouwgeloften. Om nog even terug te gaan naar mijn gedachten toen. Wat was het spannend: ”Morgen gaan we trouwen, morgen word ik zijn vrouw”.

 

trouwen toscane mama to the max

Het staat voor altijd op mijn netvlies: dit pittoreske kerkje in Toscane gevuld met onze lieve vrienden en familie en wij als trots gezin voor het altaar. Dit is vlak voordat we onze geloften uitspraken.

 

Van partners naar familie met één en dezelfde achternaam

Gambassi Terme Firenze, 13 mei 2016

Lieve lieve Sebas,

Hier staan we dan. Ik kan niet ontkennen dat ik al jaren naar dit moment heb toegeleefd. Zo bijzonder, in Toscane, samen met onze liefste vrienden en familie. We leven onze droom.

Als kleuter met grootste plannen wilde ik al dolgraag trouwen. Ik ging communieschoentjes passen met mijn moeder en was amper drie jaar. Lakschoentjes met glitters, natuurlijk… Het ´Sisi voor een dag zijn´ heeft me altijd gefascineerd. Maar nu weet ik dat een droomhuwelijk pas compleet is als je trouwt met de liefde van je leven. Dat ene maatje, die altijd voor je klaar staat en een lach op je gezicht tovert, elke dag weer.

Elf jaar geleden leerde ik je kennen. Het klinkt heel cliché, maar na een enkele blik wist ik ´Dit zou hem wel eens kunnen zijn´. En oh ik had gelijk. We hebben elkaar niet meer losgelaten.

Ik kan een boek vullen met de mooie momenten die we samen beleefd hebben, herinneringen voor het leven. Zeker hebben we ups en downs gekend. Juist op momenten dat het minder gaat, trek jij me door die periode heen. Ik kan me een moment herinneren in het ziekenhuis, vlak na de geboorte van Feline, dat ik tegen je zei ´Jij bent mijn sterkere helft´. Ik heb ontzettend veel bewondering voor je positieve instelling. Zonder jou had ik die eerste maanden van onzekerheid nooit overleefd. Ik ben heel dankbaar dat we een gezond meisje op de wereld hebben gezet.

Dat brengt me bij Feline. Wat zijn we intens gelukkig met dat kleine prinsesje. Ik ben heel trots hoe jij het doet als vader en hoe bijzonder is het dat zij vandaag aanwezig is bij onze mooiste dag. Feline heeft onze relatie naar een ander niveau getild. We kunnen genieten van andere dingen. Geluk zit namelijk in de kleinste dingen. Een mooie les die zij ons heeft geleerd. Ik weet zeker dat we samen van Feline een sterke, jonge vrouw zullen maken, maar voorlopig genieten we van de fase waar we nu in zitten.

Wie weet, als lieve Tessa haar bruidsboeket niet naar me had toegeworpen, dan hadden we hier waarschijnlijk over tien jaar nog niet gestaan. Ik vind het zo gaaf, dat jij dit voor mij over hebt om zo´n magische bruiloft te realiseren. Dankjewel dat je deze droom waar maakt. Vanaf nu is het onze Toscaanse droom.

Lieve Sebas, nu worden we ´echt´ familie met één en dezelfde achternaam. Ik zal hem met grote trots dragen. Blijf die lach op mijn gezicht toveren, elke dag weer. Dan weet ik zeker dat de rest van ons leven fantastisch gaat zijn.

Liefs,

Janine

 

Ik heb pas enkele previews ontvangen van de fotograaf, maar dit is nu al mijn favo foto. Zo’n bijzonder moment dat hier werd vastgelegd tussen mama en dochter.

Ik heb pas enkele previews ontvangen van de fotograaf, maar dit is nu al mijn favo foto. Zo’n bijzonder moment dat hier werd vastgelegd tussen mama en dochter.

 

Nog meer lezen over de Toscaanse bruiloft?

Ik wil jullie bedanken voor alle gelukwensen en fantastische reacties tot nu toe. Laat me weten of jullie het leuk vinden om nog meer over onze Toscaanse bruiloft te lezen in een nieuwe blog. Zo hadden we vijftien kinderen te gast. Benieuwd hoe we dat aangepakt hebben? Natuurlijk was er ook een speciale rol voor Feline weggelegd tijdens de ceremonie. Ik deel met veel plezier meer de komende tijd.

Blijf Feline en mij volgen via Instagram en tot ziens in mijn volgende blog.

 

Liefs,

Mrs. Maar

 

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Reactie op “
Vandaag trouwen papa en mama in Toscane

  1. Wat een mooie trouwgeloften! En wat bijzonder dat jullie kleine prinsesje erbij kon zijn! Ikzelf ben jaren geleden ook met mijn grote liefde getrouwd, maar onze kindjes waren toen nog niet geboren. Het was een prachtige zomerdag en na al die jaren kijken we er nog steeds met een warm gevoel op terug. Toch gaan we ooit ergens in het mooie Italië én in het bijzijn van onze kinderen ooit eens heel romantisch onze geloften hernieuwen. Ik kijk er nu al naar uit! Nog eens een grote proficiat met jullie huwelijk en wat mij betreft mogen er zeker nog blogpostjes komen, hoor met mooie beeldjes van jullie droomdag! Lieve groet, Els

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!