Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vanaf welke leeftijd kan een kind alleen in een tent?


11 augustus 2016


O

Op Social Media is er inmiddels een grote discussie gaande na het nieuws van afgelopen dinsdag. Op een Franse camping in de regio Saint-Alban-Auriolles (Ardèche) sliep een Nederlands meisje, net als zoveel andere kinderen, alleen in een tentje. Haar ouders sliepen vlakbij de tent in een camper. Maar wanneer kan je eigenlijk je kind met een gerust hart alleen in een tentje laten slapen?

Binnendringer in de tent

In de nacht van maandag op dinsdag hoorden de ouders van het 8-jarige meisje hun dochter hard gillen. Het bleek toen al te laat. Een persoon was haar tent binnengedrongen en heeft haar betast. Een nachtmerrie voor iedereen, waarbij gelijk de vraag rond gaat rond gaat of je een kind wel alleen in een tent moet laten. Volgens orthopedagoog Mariëlle Beckers van Buro Bloei kun je je kinderen niet tegen dit soort uitzonderingen beschermen. “Mijn kinderen hebben zelf in een eigen tentje geslapen. Al vanaf een jaar of zeven sliepen ze alleen.”

Tess (6) mag alleen in de tent

Tess (6) mag alleen in de tent

Ook de zesjarige Tess mag alleen in de tent slapen. Samen met haar ouders staan ze op een camping in Nederland. Ze slaapt alleen in de voortent van de caravan. Haar zusjes van één en twee slapen bij de ouders in de caravan. “De deur van de caravan staat open en we horen alles. Ze slaapt al vanaf haar vierde alleen in de tent,” zegt haar moeder.
“Een echte leeftijdsgrens voor alleen in een tentje liggen is er niet,” zegt Mariëlle Beckers. “Je moet kijken wat een kind aankan, het verschilt dus ook per kind. Als een kind dat durft en niet bang is, dan kan het op jonge leeftijd al in een tentje. Bovendien is een kind van 12 jaar even kwetsbaar voor een verkrachter als een kind van acht.”

 

Seksueel geweld

Inmiddels hebben de ouders van het 8-jarige Nederlands meisje aangifte gedaan van seksueel geweld. Het gezin is gisteren door de Franse politie verhoord, daarbij heeft het meisje een beschrijving van de dader kunnen geven. Op basis daarvan heeft de politie de zoektocht naar de man met 25 agenten voortgezet. Die zoektocht heeft helaas nog niets opgeleverd, maar justitie neemt de zak zeer serieus.

Volgens de eigenaresse van de camping Du Vieux Pont, is het meisje niet verkracht. De vrouw, die het gezin begeleidt in de contacten met de politie, ontkrachtte daarmee wat Franse media gisteravond meldden. De Franse politie doet hetzelfde en spreek nu van ‘intieme handtastelijkheden’.

Hoe jong is te jong?

Op de redactie hebben we uiteraard dit voorval ook besproken en onze eigen ervaringen. Het kan een verschil maken of je kind enigs kind is of dat ze met meerdere broertjes en/of zusjes een tent delen. Is juist de social controle op campings niet hoger dan bijvoorbeeld een hotel?

We zijn erg benieuwd naar jullie mening en ervaringen. Laat het ons weten in de comments

 

Bron: Editie.nl / AD.nl

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!