Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Van student naar alleenstaande mama


9 november 2015


<

Wauw, wat een onwijs leuke verassing en eer dat ook ik mag gaan bloggen voor Mama to the Max! 

Ik was onwijs blij verrast toen ik een mailtje ontving dat ook ik deel mag uitmaken van het bloggersteam. Jullie kunnen van mij onder andere blogs verwachten over alleenstaand zijn tijdens de zwangerschap. 

In mijn eerste blog zal ik me even voorstellen.

Mijn naam is Juliette, 23 jaar en alleenstaande mama van mijn twee maanden oude dochtertje, Beau. Het moment dat ik hoorde dat ik zwanger was veranderde mijn leven compleet. Ik ging van onbezorgde (feestende) student naar single mama. Veel twijfel, relatie die net over is en een studentenkamer, zijn niet de ideale omstandigheden voor een kindje.

Als je me vorig jaar zou hebben verteld dat ik over een jaar single mama zou zijn en weer bij mijn moeder zou wonen, zou ik keihard zijn gaan lachen.

Toen ik van de huisarts te horen kreeg dat ik geen nierfalen had, maar ik al drie maanden zwanger bleek te zijn, stortte mijn wereld even in. Dit kan niet, dit overkomt iedereen, maar niet mij. Ik zat gewoon aan de pil en mijn menstruatie bleef wel vaker uit als ik stress had.

De week daarop zijn in een roes voorbij gegaan. Iedereen gaf me goed bedoeld advies (hoe vaak ik die week wel niet heb gehoord: ‘Juul, je kan het beter weg laten halen, het komt nu niet uit’.). Op een gegeven moment ging ik er zelfs in geloven, terwijl mijn gevoel keihard riep dat ik dit niet zou kunnen.

Alleenstaande mama

Na de eerste echo werd ik wakker geschud, uit die twee doperwtjes, die voetjes bleken te zijn op het scherm haalde ik een mini mensje. Mijn mini mensje van al 7,5 cm.

Ik was om. Ik ga dit doen! Alleen moest ik het m’n moeder nog vertellen. De gevreesde zin ‘mam, ik moet je wat vertellen’, heb ik anderhalf uur voor mijn verjaardagsvisite zou komen laten vallen. Natuurlijk schrok m’n moeder heel erg, maar ze zei gelijk: het komt goed.

Een ding was duidelijk, ik kon niet op mijn studentenkamertje blijven met dit mini mensje onderweg. Gelukkig vroeg mama of ik weer thuis wilde komen wonen. Mijn kamer thuis van 32m2 werd compleet vernieuwd door familie en vrienden, zodat ik samen met m’n doperwtje een nieuwe start kon maken.

alleenstaande mama

Van mijn zwangerschap zelf heb ik totaal niet kunnen genieten. Niet door de zorgen die deze verandering met zich mee bracht, maar omdat ik mijn hele zwangerschap onwijs ziek ben geweest (hyperemesis gravidarum). Ik heb negen maanden lang dag én nacht alleen maar lopen spugen. Ik heb meerdere keren in het ziekenhuis gelegen hierdoor.

Ik was bij 28 weken lichamelijk echt helemaal op. M’n spieren deden pijn en schoten om de haverklap in de kramp. Ik kwam het huis bijna niet meer uit hierdoor.

De lange dagen thuis zitten waren heel zwaar. Ik was veel bezig met hoe ik dit allemaal moest gaan doen alleen. Mijn schuldgevoel naar het kleine krummeltje in mijn buik werd steeds groter. Ik had ook altijd het perfecte plaatje van een gezinnetje in mijn hoofd en wilde pas kinderen als ik samenwoonde en m’n studie had afgerond.

alleenstaande mama

Uiteindelijk ben ik op 7 september 2015 mama geworden van Beaudine Charlotte.

Tijdens m’n zwangerschap dacht ik dat ik nooit meer ergens heen zou kunnen of zelfs niet eens even zou kunnen douchen, omdat er niemand was die op Beau kon letten. Ik maakte me daar echt heel druk over. Ook omdat heel veel mensen tegen me zeiden dat het heel zwaar zou worden alleen. Nu ze er is, valt me dit 100% mee, Beau gaat overal mee naartoe en gaat gewoon mee onder de douche of ze ligt in de box. Het is een hartstikke vrolijk en vooral makkelijk meisje!

Baby- & kinderkleding

Juliette

Mama van mijn dochtertje Beaudine Charlotte. Ik ging van (onbezorgde) feestende student naar single mama. Naast mijn verhalen op MAMA to the Max, heb ik ook een eigen blog Lief Klein Geluk - liefkleingeluk.nl

11 Reacties op “
Van student naar alleenstaande mama

 1. Keep on going, je kunt het meid! Laat je door niemand vertellen dat je iets niet kunt. Ik ben 24 met een zoontje van 4, een hbo diploma op zak en een baan in mijn vakgebied. En dan denk ik terug aan aalllll die mensen die zeiden dat het niet uitkwam en dat ik mijn leven vergooide…. Je kunt nog zoveel! Succes x

 2. Heel herkenbaar verhaal! Ik heb nu zelf een zoontje van bijna 6 weken oud, en was ook nog aan het studeren toen ik er achter kwam dat ik zwanger was! Ik ben wel al heel lang samen met mijn vriend dus dat is natuurlijk wel een groot verschil maar toch herken ik je twijfel en zorgen heel goed! Ik had ook een beeld voor mij van een goede baan, mooi huis en dan kindjes.. Maar ondanks dat niet altijd alles perfect is, is het een geweldig gevoel om mama te zijn van zo klein wezentje! En zo te lezen doe je het super goed! Succes in ieder geval met alles, want met z’n 2tjes is het soms zelfs even pittig!

 3. Wat een mooi en eerlijk stuk! 🙂 Ik ben onwijs trots op je; op hoe je alles aanpakt en voor het geluk van jezelf en je kleintje hebt gekozen.
  Die lieve kleine Beau, net zo fotogeniek als haar mama.

 4. Ook ik dacht dat het allemaal zwaar en moeilijk zou zijn met een kleine terwijl ik wel een partner heb, maar je groeit erin mee! Van het 1 op het andere moment ben je ineens mama en dat is voor iedereen moeilijk niet alleen bij de eerste maar ook de volgende! Je bent vast een top moeder, en ook die maken weleens fouten. Maar gewoon zo verdergaan en vooral enorm genieten van je prachtige meisje en doen wat jij denkt wat het beste is.

  • Wat lief, dankjewel! Genieten doe ik zeker en fouten maken hoort er inderdaad bij. Gelukkig is er geen handboek wat je perfect moet nastreven voor ouderschap 😉

   Liefs, Juliette

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!