Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Van Cakesmashshoot naar Cakesmashsnoet


28 december 2015


<

Met al die overwaaiende trends vanuit Amerika kan je bijna niet anders dan eraan meedoen. Want zeg nou eerlijk, is het niet superschattig om zo’n klein kind helemaal los te zien gaan op een taart en ervan zien te genieten? Waar ik het over heb? Een Cakesmashshoot natuurlijk!

In eerste instantie twijfelde of ik dit wel wilde doen, want tegenwoordig doet iedereen het en is het weer zo’n “hype”. Ik heb nooit echt meegedaan aan de nieuwste trends op welk gebied dan ook, dus waarom zou ik het nu wel doen? Maar stiekem was het toch wel ont-zet-tend schattig om de foto’s van kleintjes te zien die helemaal onder de slagroom, botercrème en cake bedekt zaten, met ook nog eens gi-gan-tisch grote grijns op hun gezicht! Dat zag ik mijn dochter ook wel doen.

cakesmashshoot

Toen een vriendin mij vroeg of ik dit samen wilde doen heb ik gelijk ja gezegd! Echter was het haar idee dat ik de foto’s zou maken. Dat was even slikken. Want alhoewel het positieve stemmetje in mijn hoofd zegt dat ik echt wel mooie foto’s kan maken, ben ik nog steeds niet overtuigd van mijn eigen kunnen, en al helemaal niet omdat ik mijn fotografie jarenlang links heb laten liggen. Echter ben ik wel bezig om weer een portfolio op te bouwen, dus waarom ook niet!

Maar dan komt het hoor….

Want wat voor stijl wilde ik eigenlijk voor gaan? Gelukkig ben ik wel af van het idee dat mijn dochter echt geen roze zou dragen, dus dat moest er wel in, maar wat nog meer? Wanneer ik Toos Inspiratieloos ben is mijn grootste vriend Pinterest, dus de dagen erop volgend heb ik mij suf gezocht naar inspiratie, want de ene setting was nog leuker dan het andere! Roze met wit en zilver, of paars met wit en zwart. Misschien wel donkerroze met goud en zilver. Wat een ideeën! Hetgeen ik wel al had besloten was dat dochterlief niet met ontbloot bovenlijf op de foto zou komen, want dat vond ik gewoon een beetje raar. Begrijp mij niet verkeerd, er is niets mis met een halfnaakte baby, maar wel als het de mijne is en op foto’s komt. Ik heb absoluut geen problemen met foto’s op facebook zetten, zolang ze maar aangekleed is. Hoe dan ook, de setting werd gekozen: lichtroze, donkerroze en goud. Het jurkje had ik ook vrij snel gevonden, evenals de versiering. En omdat ik de foto’s zou doen, zou mijn vriendin de taarten maken.

Cakesmashshoot

Daar begon het feest….

Allereerst bleek de vorm niet in haar magnetron te passen, dus moest zij bij een familielid de taarten gaan maken. De eerste keer mislukte, de tweede poging was ontzettend goed gelukt, maar alle pogingen daarna gingen he-le-maal mis. Uiteraard waren dat de taarten voor dochterlief. De dag voordat wij de cakesmashshoot zouden doen hadden wij nog steeds geen goede tweede taart, want de poging van die dag was ook uit elkaar gevallen. Althans, de onderkant lag in tweeën. De stress zat er bij mijn vriendin al goed in, maar begon toen bij mij ook wel te komen, want de enige optie op dat moment was dat ik het zelf nog zou proberen, en eerlijk is eerlijk, ik ben absoluut geen keukenprinses. De laatste keer dat ik een taart heb gebakken was denk ik met mijn oma, ruim 20 jaar geleden, waarbij ik vooral de restjes van het beslag op heb zitten peuzelen.

Cakesmasshoot

Maar ik moest en zou het proberen! Die avond heb ik mijn allereerste twee cakes gebakken met de biscuitmix van Dr. Oetker, de taartvorm van mijn vriendin en de oven van mijn schoonouders. De eerste poging was ontzettend hard mislukt omdat het deeg niet goed was, dus de tweede poging stond onder toeziend oog van mij te rijzen in de oven. En hoe meer de taart rees, hoe blijer ik was! Na 50 minuten bleek de taart ook nog eens gelukt te zijn! Volgens mij ben ik nog nooit zo blij geweest in mijn leven (op een paar moment na).

De cakesmashshoot ging de volgende dag als vanzelf. Dochterlief was eerst een beetje nukkig, maar nadat zij doorhad dat we met de camera aan de slag gingen, ging ze er al bijna voor zitten! Met de muur van mijn vriendin als achtergrond, heliumballonnen en gewone ballonnen, pompons, een letterslinger, een prach-tige taart en een gezellige kwebbeltante van een kind begon de shoot. Heel voorzichtig raakte zij de botercreme aan, om vervolgens haar hele hand erdoorheen te halen, maar al die tijd zat zij rustig voor die taart, terwijl manlief en ik zaten te wachten totdat zij die taart aan zou vallen. Ondertussen bleef dochterlief ons maar in de gaten houden om te kijken of dit echt wel mocht.

Toen kwam de klik….

Dochterlief had door dat zij mocht doen met die taart wat zij wilde en zij ging er dan ook helemaal in los. Van slaan op de taart tot hem omtrekken in haar schoot, ondertussen ontzettend genietend van het moment. Niet alleen zij, maar wij ook! En de foto’s, die zijn uiteindelijk gemaakt door een goede vriendin van mij, omdat ik toch wel last kreeg van cold feet.

Het resultaat….

Van Cakesmashshoot naar cakesmashsnoet. Dochterlief zat helemaal onder, net als de vloer en haar jurk. Maar we zijn prachtige foto’s voor uitnodigingen en een foto-album alsmede een ervaring rijker. En die ervaring had ik voor geen goud willen missen. Misschien was al dat suiker niet zo verantwoord, maar gelukkig krijgt zij niet elke dag een taart.

Cakesmashshoot

Mijn tips:

  • Doe dit samen met een vriend/vriendin/moeder/zus/nicht/wie dan ook;
  • Begin op tijd;
  • Als je niet gewend bent om taarten te maken, bestel er één;
  • Kies kleding dat echt vies mag worden;
  • Maak foto’s/filmpjes tussendoor;
  • Geniet van elk moment!

 

Foto’s gemaakt door: Anouk Pross Photography

Bespaar continu

Kelly

Laat ik beginnen met Caite, mijn dochtertje van nu 8,5 maand. Vroeger riep ik om het hardst dat ik nooit van mijn leven moeder zou worden. Wat een rijkdom zou ik dan gemist hebben! Ik ben Kelly, de moeder van Caite, zo goed als 30 jaar en inmiddels al 12,5 jaar samen, waarvan 3 getrouwd, met mijn geweldige man. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Docent Engels op de middelbare school, ben ik graag bezig met taal, waaronder schrijven en lezen, maar ga ik ook graag de natuur in met mijn gezinnetje, kind in de draagdoek en mijn camera om mijn nek. Heerlijk!

3 Reacties op “
Van Cakesmashshoot naar Cakesmashsnoet

  1. Wat een prachtige foto’s Kel! En echt super leuk om dit zo te doen. Wat maakt het uit dat het een hype is, het is niet voor niets gewoon super leuk. Mooie kleuren heb je gekozen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!