Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe bewaar je de leukste vakantieherinneringen?


27 maart 2016


vakantieherrineringen, bewaren, blog, mama, reizen, MAMA to the max
<

Inmiddels weten jullie waarschijnlijk al wel dat ik gek ben op reizen, én op mijn vriend en kinderen. Ook vind ik het leuk om foto’s te maken. Wat is er dan fijner om al die dingen te combineren en van iedere reis bijzondere vakantieherinneringen te bewaren?!

Wist je dat je met foto’s zoveel meer kunt dan een (standaard) fotoplakboek maken. Ook zijn er verschillende andere manieren om leuke vakantieherinneringen te bewaren. Een tijdje terug hebben wij de leukste 5 vakantieherinneringen opgesomd voor onze website, inmiddels heb ik nog wat leuke toevoegingen gevonden.

 

IXXI, vakantieherrineringen, bewaren, blog, mama, reizen, MAMA to the max

 

Mijn meest favoriete wanddecoratie is IXXI. Deze vierkante kaarten verbind je door middel van koppelkruisjes. Op de website van IXXI upload je eigen foto’s om een collage of vergroting te maken. Je kunt ook kiezen uit afbeeldingen van IXXI, maar dan is het niet jouw vakantieherinnering uiteraard. Vervolgens kies je zelf een vorm en formaat uit. Op deze manier creëer je een eigen kunstwerk voor aan de muur.

 

vakantieherrineringen, bewaren, blog, mama, reizen, MAMA to the max

 

 

Travel Diaries is ook een erg leuke manier om reisverhalen en foto’s te bewaren. Met deze webapplicatie kan je tijdens je reis een reisdagboek bijhouden. Het is gemakkelijk te bedienen; je voegt snel foto’s en kaarten toe aan het verhaal. Het dagboek maak je helemaal eigen met leuke lettertypes en mooie lay-outs. Het leukste van alles is dat je naderhand jouw zelfgemaakte reisdagboek kan laten drukken zodat het kan pronken in de boekenkast.

 

Vakantieherinneringen, bewaren, blog, mama, reizen, MAMA to the max

 

De Scratch Map, ofwel de kraswereldkaart is een persoonlijke kaart waarop je alle landen waar je bent geweest open kunt krassen. De oorspronkelijk gouden wereldkaart wordt kleurrijker naarmate je meer landen hebt bezocht, zo heb je een duidelijk overzicht van welke landen je al gezien hebt. Zo maak je een persoonlijke wereldkaart. Als je langs de rand foto’s plakt van jouw reizen, krijgt het helemaal een eigen tintje.

 

Vakantieherinneringen, bewaren, blog, mama, reizen, MAMA to the max

 

Ook met een beetje zand kun je hele leuke creaties maken, inspiratie hiervoor vond ik op Pinterest. Je kunt bijvoorbeeld laagjes zand in een fles doen met stickers waar het zand vandaan komt. Of 1 pot/mason jar vullen met schelpjes, zand, foto’s en/of andere herinneringen. Ook kun je verschillende formaten flesjes en potjes vullen met zand en/of schelpen. In plaats van zand kun je ook stenen meenemen en er met zwarte stift opschrijven waar ze vandaan komen. Kortom; mogelijkheden genoeg!

Voorheen maakte ik altijd fotoboeken van de reizen die ik maakte wat altijd al een behoorlijke klus was. Toen ik meer ging reizen werden de fotoboeken meestal jaarboeken. Sinds ik kinderen heb vind ik het erg lastig om de tijd te vinden voor het maken van fotoboeken, maar wil ik wel graag blijvende vakantieherinneringen. Dus ben op zoek gegaan naar andere manieren dan een fotoboek.

Wat vind jij ervan? En heb jij een speciale manier om vakantieherinneringen te sparen?

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

Reactie op “
Hoe bewaar je de leukste vakantieherinneringen?

  1. Wat een leuke ideeën allemaal. Die kraskaart had ik ook wel eens ergens gezien. Wij maken altijd van iedere reis een fotoalbum. Vind ik toch net iets leuker dan je foto’s ergens los hebben staan. Vooral het maken alleen al is weer even nagenieten

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!