Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De ideale vakantiebestemming met kleine kinderen!


24 april 2016


Vakantiebestemming, blog, mamatothemax
<

Heb jij nog geen zomervakantie gepland met de kinderen? Dan heb ik een leuke tip voor je. Ik heb vorig jaar een heerlijk, klein eilandje ontdekt in de Adriatische Zee. Vertel dit vooral niet aan iedereen verder, want dan kom je straks je buren, de overburen, kennisen-van-kennissen en noem maar op, ook tegen op vakantie. Het eiland is slechts 22 km lang en 11 km breed, ik wil deze geheime plek dus graag niet met iedereen delen ;).

Wat het eiland zo ideaal maakt zijn de heerlijke zandstranden die langzaam aflopen in zee. Er wordt zelfs gezegd dat het plaatsje waar wij verbleven, maar liefst 22 zandstranden heeft. Het plaatsje alleen al dus niet het eiland, want dan zijn het er nog veel meer. Ik heb ze niet allemaal geteld maar geloof best dat het zo is. Niet voor niets staan de stranden van Lopar in de ’top 100 beste stranden’ van 2013 van CNN. Wil je inmiddels al weten over welk eiland ik het heb? Het gaat over het Kroatische eiland Rab. Sowieso heeft Kroatië mij positief verrast. Wat een vriendelijke mensen, mooie natuur, prachtige stranden en lekker eten hebben ze daar. Ik ben er een jaar of 15 geleden ook al een keer geweest maar was even vergeten dat het zo’n heerlijke vakantiebestemming is.

Maar nu meer over Rab. Wij zijn met de auto gegaan en hebben op de heenweg overnacht in Slovenië. De eerste dag was het ongeveer 1.100 km rijden en de volgende ochtend moesten we er nog 200 kilometer tot we bij de veerboot waren die van Krk naar Rab vaart.

 

Vakantiebestemming, blog, mamatothemax

 

De laatste 200 kilometer gingen niet zo snel omdat op veel wegen een snelheidsbeperking geldt. Houdt hier rekening mee in de planning. Je kunt er ook met het vliegtuig komen. Het handigste is om naar Reijka of Zadar te vliegen en daar een auto te huren. Sinds dit jaar kun je ook met een watervliegtuigje van en naar Rab. In dit vliegtuig kunnen maximaal 19 passagiers en je mag maximaal 15 kilo bagage meenemen. Een enorm spannend avontuur, niet alleen voor de kinderen!

Wij verbleven in het plaatsje Lopar, hier vind je Paradise Beach (Rajska plaza), het meest bekende strand van de regio. In het hoogseizoen is het enorm druk op dit strand en kun je wellicht beter uitwijken naar een van de 21 andere zandstranden die er zijn, maar in het voorseizoen is het prima vertoeven op dit strand. In het water liggen een aantal bootjes die je kunt huren, hiermee kun je ook opzoek naar dat ene afgelegen strandje waar je helemaal alleen kunt zonnen. Je kunt tientallen meters de zee in lopen vanaf het Paradise Beach voor je pas helemaal onder water loopt, ideaal voor een vakantie met kleine kinderen. Langs de boulevard van Paradise Beach zijn verschillende attracties voor kinderen zoals springkussens en autootjes.

 

 

Vakantiebestemming, blog, mamatothemax

 

De hoofdstad van het eiland, het gelijknamige Rab, is ook zeker een bezoek waard. Dit stadje heeft een prachtig bewaard gebleven Romeins centrum met smalle straatjes en heerlijke restaurantjes, het heeft wel wat weg van St. Tropez vind ik.

 

 

Vakantiebestemming, blog, mamatothemax

 

Heb je meer zin om actief te doen tijdens de vakantie? Ook daarvoor leent het eiland zich prima. Het eiland is geschikt om te fietsen, wandelen, hiken en duiken. Rab is een van de meest zonnige plekken in Europa en vanwege het zachte klimaat is het eiland begroeit met naaldbomen. Rab mag zichzelf zelfs het tweede groenste eiland van Kroatië noemen, prima plek voor een fiets- of wandeltocht dus. Kortom de ideale vakantiebestemming.

Zoals ik aan het begin al zei, vertel het vooral niet aan iedereen door zodat je hier voorlopig nog relatief rustig kunt genieten van al het moois wat dit eiland te beiden heeft.

Wil je meer lezen van Vanessa? Klik dan hier!

 

Pampers

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

3 Reacties op “
De ideale vakantiebestemming met kleine kinderen!

  1. Leuk om te lezen, ik ben jaren geleden met mijn beste vriendin naar Krk geweest. Was inderdaad een heerlijke vakantie. Dit jaar gaan we voor het eerst met de kinderen naar Kroatië, ben echt benieuwd hoe ze dit vinden.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!