Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vakantie vieren in eigen land


23 augustus 2016


B

Ben jij deze zomer op vakantie geweest? Dan hoop ik dat je mooi weer hebt gehad, leuke dingen hebt gedaan en genoten hebt van de mensen om je heen. Nu je nog een beetje in een vakantie mood bent, wil ik je graag laten meegenieten van onze winterbreak in Cairns. Want vakantie vieren in eigen land, is in Australië zo gek nog niet!

 

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust
Waar de zomer onbewust.
Met een noodgang wordt genoten.

 Bløf – Aan de kust (1995)

 

Zeeland

Als kind ging ik, samen met mijn ouders, zus en broertje, jaren naar dezelfde camping in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Meters brede goudgele stranden, leuke animatie voor mij als kind en uiteraard een heerlijke bolus of wat boterbabbelaars op zijn tijd. Wat een leuke herinneringen liggen daar. En ach, dat de Hollandse zomers niet altijd even mooi zijn, daar heb ik weinig last van gehad. Al weet ik dat mijn ouders verscheidene keren de tent hebben moeten dweilen. En als het onweerde, dan klonken de donders altijd veel harder dan thuis.

20160812081946_IMG_8489

uitzicht vanaf onze ensuite cabin

In Cairns zakt het kwik zelden onder de 25 graden

Wat weer betreft hoef je je in Australië geen zorgen te maken. Hier kun je op ieder moment van het jaar naar de zon. Zo is het in Darwin (Northern Territory) het hele jaar door zo’n 30 graden. En in Cairns (Queensland) zakt het kwik zelden onder de 25 graden. Dat komt doordat beide steden te maken hebben met een tropisch klimaat. Geen lente, zomer, herfst en winter, maar slechts twee seizoenen: een droog- en een regenseizoen.

 

IMG_20160813_085628

Onze ensuite cabin

 

Inmiddels wonen we bijna driekwart jaar Down Under. Wat vliegt de tijd! Misschien komt het door het Nederlandse ritme, maar we waren toe aan een break. Geen zomervakantie zoals in Nederland, maar een wintervakantie naar de zon :-). De stad Cairns en daarmee de regio Tropical North Queensland, stond nog hoog op ons verlanglijstje. En aangezien het momenteel dry season is, was één en één al snel twee. Wij hebben een weekje vakantie gevierd in eigen land!

Dat is bijna de afstand Amsterdam – Athene

Als je op een landkaart kijkt dan verkijk je je al snel op hoe groot Australië is. De afstand tussen Sydney en Cairns is een kleine 2500 kilometer! Om een vergelijking te maken met Nederland; dat is ongeveer de afstand Amsterdam – Athene. Met twee kleine kinderen en slechts een weekje vrij, is die afstand niet te bereizen met de auto. De keuze voor het vliegtuig was dus snel gemaakt. Begin augustus was het zover. Na een vlucht van 3 uur kwamen we aan in Cairns. Het was bijna alsof we in een compleet andere wereld beland waren!

20160807065759_IMG_7792

 

We hadden een ensuite cabin (vergelijkbaar met vakantiehuisje of stacaravan in Nederland) gehuurd op een camping net buiten de stad en verplaatsten ons met een huurauto. Wat hebben we in korte tijd veel gezien en gedaan: springende krokodillen bij Hartley’s Crocodile Adventures, de mooie Milla Milla waterval in The Tablelands, met de scenic railway naar Kuranda en weer terug via de skyway over het regenwoud en we zagen Nemo, Dory en twee schildpadden vanuit een glasboot bij Green Island in het Great Barrier Reef. Uiteraard hebben we ook genoten van het gigantische zwembad op de camping en hebben we heerlijk gegeten op de gezellige Esplanade van Cairns. Wat een geweldige vakantie in eigen land!

The best holiday ever

De week is zoals je je waarschijnlijk kunt indenken voorbij gevlogen! Voor we het wisten zaten we weer in de auto naar het vliegveld. Dit tot grote teleurstelling van Liam. Hij wilde nog niet naar huis, nee hij wilde nog meer leuke dingen doen. Hij omschreef ons weekje weg als ‘The best holiday ever’. Zo lief om te horen! Helemaal ozzie accentje dat hij al opgepikt heeft. Inmiddels zijn we weer terug in de realiteit. Mijn hubby is weer hard aan het werk en Liam gaat weer naar school. Maar niet getreurd, we zijn alweer bezig met het uitstippelen van onze volgende vakantie, wederom in Australië. De voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen 😉

IMG-20160815-WA0030

Ons verlanglijstje

Nu we in Cairns geweest zijn, hebben we de hoofdsteden van bijna alle staten in Australië gezien. Canberra (Australian Capital Territory), Melbourne (Victoria), Adelaide (South Australia), Perth (Western Australia), Darwin (Northern Territory, officieel nog geen staat), Cairns (Queensland) en natuurlijk Sydney (New South Wales): check! Alleen Hobart (Tasmanië) ontbreekt nog. Australië is zo divers, groots en mooi. Het is zonde dat het meerendeel van de Australiërs, nog niet eens een kwart heeft gezien van wat wij gezien hebben. In plaats van een vakantie in hun geweldige eigen land, gaan ze liever voor een prikkie naar Bali of Fiji. Aan de ene kant begrijpelijk, maar wat zonde!

De sfeer is relaxt, het verkeer rustig en de natuur adembenemend!

Voor iedereen die plannen heeft om ooit te reizen door Australië, kan ik Cairns en het noorden van Queensland van harte aanbevelen. De sfeer is relaxt, het verkeer rustig en de natuur adembenemend! Ook met kinderen is het goed te doen en valt er genoeg te beleven. Dat geldt eigenlijk voor heel Australië. Maar mijn mening is misschien niet helemaal objectief, we wonen hier natuurlijk niet voor niets ;). I love Australia!
Ben jij al eens in Cairns geweest of een andere plek in Australië? Ben benieuwd naar jouw ervaring. En heb je vragen over reizen naar Australië, stel ze dan gerust!
Groetjes uit Sydney,

 

Paulien

Paulien

Paulien is 33 jaar en getrouwd met de Franse Jérémy. Sinds hun eerste vakantie Down Under in 2010 dromen ze over een leven in Australië. Niet permanent, maar voor een jaar of drie. In december 2015 gingen ze het grote avontuur aan. Ze wonen nu met kids Liam (4) en Mila (1) in Sydney. P

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!