Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Agadir en Marrakech here we come


18 juli 2016


vakantie vakantietijd marokko marrakech vliegen vliegtuig MAMA to the max
N

Nog maar één nachtje slapen en onze grote vakantie is aangebroken. Voor de laatste keer gaan we met z’n drietjes op zomervakantie. JP is er al sinds een paar dagen en Maxime en ik vliegen morgen met z’n tweetjes. Vandaag 10 dingen die je moet weten over onze vakantie.

vakantie vakantietijd marokko marrakech vliegen vliegtuig MAMA to the max

1. Niet geheel onbelangrijk om te vertellen waar we dan naartoe gaan. We gaan naar Marokko! Eerst 6 dagen naar Agadir, dat is een badplaats aan de westkust en vervolgens nog 6 dagen landinwaarts naar Marrakech.

2. Ik ben nog nooit in Marokko geweest, zelfs niet op het continent Afrika. Erg benieuwd dus naar het land en de cultuur.

3. We hebben ons goed ingeënt bij het Travel center in het ziekenhuis in Maastricht. Ik heb dit eerst wel nog met de gynaecologe overlegd, maar het kon zowel volgens haar als volgens het travel center geen kwaad. Ik moest me namelijk laten inenten voor Hepatitis A  en DTP. Gelukkig twee vaccinaties waarbij je een gedeactiveerd virus krijgt toegediend en niet een slapend virus. Het kan dus helemaal geen kwaad voor ons kleintje in de buik.

4. Marokko stond al erg lang op mijn travel wishlist en in het bijzonder Marrakech. Het lijkt me daar heel mooi met zo’n duizend-en-een-nacht decor. Ik verheug me er enorm op.

5. We hebben voor Maxime speciaal een paspoort laten aanmaken bij de gemeente. Ze had voorheen alleen een identiteitskaart, maar nu we naar een ander continent gaan, had ze een paspoort nodig. Met pasfoto’s maken erbij waren we hiervoor 60 euro kwijt.

6. Ik ga erg opletten met eten. Omdat wij Nederlanders niet goed tegen de bacteriën kunnen in het drinkwater daar, zal ik, nu ik zwanger ben, moeten opletten met gerechten die zijn klaargemaakt met dit drinkwater. Voor mij dus liever geen rauwkost, gewassen fruit, sla, ijsblokjes en vers ijs. Ook zal ik niks op straat bij kraampjes kopen, niet alleen voor mezelf niet, maar ook voor Maxime. JP die is daar niet zo bang voor, dus we zullen zien hoe het hem vergaat, haha.

7. Het zal er waarschijnlijk erg warm zijn. Daarom ga ik dus echt alleen maar hele luchtige outfits meenemen voor ons.

8. Ik heb veel te veel zonnebrand ingepakt. Ik ben echt panisch dat er iemand zal verbranden of dat de zon schade aanricht. Ik merk nu tijdens mijn zwangerschap dat ik een veel gevoeligere huid heb en ook veel slechter tegen de zon kan. Normaal verbrand ik echt bijna nooit en nu heb ik het al te pakken na een half uurtje in de volle zon. Onze favoriete zonnebrandcrèmes zijn die van Naif en de spuitbusflessen van Garnier Soleil.

9. We verblijven in allebei de steden in een Sofitel resort. We hebben al vaker in Sofitel accommodaties geslapen en dat bevalt ons erg goed. We nemen als dat mogelijk is altijd een hotelkamer met uitzicht op het zwembad. Dat vinden we gewoon heel gezellig.

10. En als laatste moet je zeker weten dat we vooral gaan genieten van deze twee weken rust. We hebben besloten niet al te veel te ondernemen. Het wordt een echt relaxvakantie, waarbij we veel aan het zwembad te vinden zijn. Maxime blijkt al een echt waterratje, dus die vindt dat geen enkele straf om uren te mogen zwemmen.

 

Wat zijn jouw vakantieplannen? Of ben je al onderweg of zelfs al terug? En wie is er al eens in Marokko geweest? Alle tips zijn welkom!

Fijne vakantie allemaal!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!