Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Vacationtime: naar De Panne


6 juni 2016


<

Jaaa, het is weer zover….gisteren ben ik vertrokken met Maxime en mijn vriendinnetje Roxanne en haar twee meiden, naar De Panne, aan de Belgische kust. Wij zijn met hun meegegaan naar Spanje in April en nu hebben we hen uitgenodigd met ons mee te gaan naar De Panne. Als je me al langer volgt weet je dat we hier een aantal keer per jaar naartoe gaan, omdat mijn schoonouders daar een appartement hebben. Dat is boffen voor ons, want als het niet verhuurd is mogen wij er ook gebruik van maken. We komen er heel graag, omdat het een geweldig kustplaatsje is, vooral voor kinderen.

Lees ook: voor het eerst op moeder-dochter vakantie

Als ouders zul je ervaren dat een strandvakantie in Ibiza of Mallorca, waarbij je urenlang kunt relaxen op een strandbedje, er niet meer inzit. Kinderen willen de hele dag geëntertaind worden en daarvoor moeten papa en mama zorgen. Een vakantie niet zo ver van huis is een prima alternatief, omdat de reis voor de kinderen dan minder lang is. Al eens aan De Panne aan de Belgische kust gedacht? Vandaag deel ik graag met jullie waarom De Panne nu juist zo leuk is met kids.

5x tips met de kinderen naar De Panne

Een groot speelpaleis midden op het strand

Voor vier euro mogen de kids een uur lang spelen op de springkussens, glijbanen, klimrekken en in de ballenbak. Ouders mogen er gratis naar binnen en kunnen hun kroost zo in de gaten houden. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen in het zand, terwijl hun ouders op een bankje zitten en genieten van het uitzicht op zee, de wind door de haren of het fijne zand aan de voeten.

Maak een heerlijke strandwandeling en loop zo Frankrijk in

Vanaf de zeedijk in De Panne loop je zo naar het eerste dorpje in Frankrijk. Het is een mooie wandeling langs de enorme duinen en de ongerepte natuurgebieden. Eenmaal in Frankrijk kun je daar een pauze nemen op een van de terrassen en daarna weer terugwandelen. Zo ben je niet alleen in België geweest, maar zelfs ook in Frankrijk. De kids kunnen op het brede strand rennen, schelpen zoeken en in de duinen klimmen. Kortom, genoeg te beleven!

De multifunctionele boulevard

De autovrije (!) boulevard in De Panne is opgedeeld in twee banen. De ene baan is bedoeld voor voetgangers, terwijl de kinderen zich op de andere baan kunnen uitleven en heerlijk kunnen rondfietsen en spelen. Op de boulevard zijn op een aantal plekken skelters, loopfietsen of gewone kinderfietsen te huur voor maar een paar euro voor 2 uur. Grotere kinderen kunnen zo ook de boulevard afgaan zonder dat ze bij papa en mama in de buurt moeten blijven.

de panne zeedijk centraal vakantie kust zee MAMA to the max

Dineren op het strand

De Panne is een van de weinige kustplaatsjes waar de terrassen op het strand staan. Dit komt waarschijnlijk omdat daar ook de ruimte voor is. De Panne heeft het breedste strand van de Belgische kust. Voor ouders ideaal, want kinderen kunnen veilig in het zand spelen, terwijl zij een heerlijk wijntje kunnen drinken en toch een oogje in het zeil kunnen houden.

Plopsaland: scoren bij je kids

Wil je je kinderen echt verwennen, dan is het pretpark van Bumba, Maya de bij en K3 de beste verrassing die je ze kunt geven. Het park ligt naast De Panne en is het hele jaar door geopend. In het voorjaar van 2015 opende Plopsaland ook nog een aquaparadijs. Naast het pretpark kun je je nu dus ook vermaken in de gloednieuwe zwembaden, glijbanen en zelfs sauna’s.

Plopsaland

Ben je enthousiast geworden dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de grote mogelijkheden aan appartementen die verhuurd worden. Het appartement waar ik verblijf vind je hier.

de panne zeedijk centraal vakantie kust zee MAMA to the max

Ik ga uiteraard een dagje vloggen en op instagram post ik af en toe een foto van onze heerlijke week aan zee.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Vacationtime: naar De Panne

  1. Pingback: WEEKVLOG #19: Lilou 5 maanden en naar zee ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Pingback: WEEKLY SNAPS #19: Lilou 5 maanden en naar de Belgsiche kust ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  3. Pingback: Weekly Snaps #32 - MAMA to the max

  4. Super leuk, geniet ervan! Een tripje naar De Panne staat bij ons ook hoog op het lijstje, vakantie in eigen land 🙂

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!