Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Update van onze huizenzoektocht


19 januari 2016


O

Onze zoektocht naar een nieuw huis. Ik kijk er enorm naar uit ons toekomstige droomhuis snel te ontmoeten. Ik vind het heerlijk dat we nu even bij mijn schoonouders zijn ingetrokken, zodat we geen overhaaste beslissing zullen nemen, maar verheug me ook ontzettend op het moment dat we kennismaken met ons nieuwe huis. Dat die zoektocht nog wel eens een tijdje kan gaan duren ben ik me heel bewust van. Tot die tijd droom ik van ons nieuwe plekje en ben ik zo hier en daar al eens aan het kijken naar interieurstijlen.

Het afgelopen jaar…

We verkochten afgelopen juli ons eerste koophuis binnen een week. Dat kwam redelijk als een shock voor ons. De makelaar had ons een voorzichtige prognose gegeven en vertelde dat een huis gemiddeld iets langer dan een half jaar te koop staat. We dachten er dus goed aan te doen om ons huis in de verkoop te zetten en dan pas te gaan zoeken naar een nieuw huis. Nadat we het voorlopige koopcontract met de nieuwe bewoners tekenden, hadden we nog niet echt veel haast. We zouden er immers pas over vier maanden uit hoeven. Dit moment kwam eind oktober alleen sneller dan we gedacht hadden. Gelukkig hebben mijn schoonouders een hele etage leegstaan en wisten we dat we daar terecht konden.

 
Op dit moment..

We wonen al sinds eind oktober bij mijn schoonouders. Dit is alles behalve stom! We hebben het namelijk heel erg gezellig met z’n allen. Iedereen ziet er alleen maar het positieve van in. Mijn schoonouders vinden het gezellig dat we er zijn en ook wij genieten ervan dat er altijd iemand thuis is. Ook voor Maxime is dit heel erg leuk. Ze krijgt altijd wel van iemand de volle aandacht en JP en ik hebben de vrijheid om ook vaker samen weg te gaan. Een oppas hoeven we nooit meer te regelen. Al met al dus een moment in ons leven dat we graag meemaken en er dankbaar voor zijn dat het zo goed gaat.

En nu…

Het is natuurlijk niet zo dat we van plan zijn heel erg lang hier te blijven wonen. We zoeken iedere week naar huizen die te koop staan. Dat we niet snel iets vinden ligt eerder aan onszelf dan aan de huizenmarkt. We zijn namelijk best wel kritisch en we weten ook dat we niet snel ons droomhuis zullen vinden. We hebben ervoor gekozen niet naar weer een ’tussenhuis’ te gaan. Het huis dat we nu gaan kopen, daar willen we het liefste voor de rest van ons leven in blijven wonen. We zijn niet van die mensen die graag van plek wisselen, dus vandaar dat ons volgende huis ook de plek moet worden waar we hopelijk samen heel oud gaan worden.

 

house hunting

 

Waar zijn we naar op zoek…

Wij hebben ons oude huis verkocht omdat we de wens hebben naar een oud herenhuis te gaan. Het huis waar we eerst in woonden was een jaren ’70 woning. Niks mis mee, het was echt een fijne plek maar we zouden heel graag in een oud huis willen wonen. Een mooi herenhuis met veel authentieke elementen en hoge plafonds. Verder hebben de we de eis dat er een redelijke tuin bij moet zitten en of dat nog niet genoeg is…het moet ook nog eens dichtbij de binnenstad van Maastricht zijn. We woonden in een buitenwijk, maar willen nu graag dicht bij het centrum wonen.

 

Ik houd jullie op de hoogte…

We weten dat we nog al wat eisen hebben hoor en zijn ons ervan bewust dat het huis dat we zoeken niet iedere week voorbij zal komen. Toch hebben we er alle vertrouwen in dat we ons droomhuis gaan vinden.

Vanaf nu zal ik vaker een update geven van onze zoektocht. We hebben nog geen bezichtigingen gehad maar als die er komen zal ik dat zeker laten weten.

 

Wie is er ook op zoek naar een nieuw huis? Heb je ook zoveel eisen haha? Laat het me weten in de comments, ben benieuwd!

 

liefs,

 

handtekening_blogs

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

10 Reacties op “
Update van onze huizenzoektocht

  1. Pingback: Gaan wij nu verhuizen? ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Het lijkt me echt lastig om een huis te zoeken wat bij je past en wat ook nog aan alle wensen voldoet! Mijn vriend had al een woning toen ik bij hem in trok en dat hebben we nu helemaal verbouwd naar onze smaak! Een huis om heel lang in te kunnen blijven wonen!

    • Een nieuw huis heeft ook veeeel meer voordelen haha. Mijn ouders hadden ook een nieuwbouwhuis en ik ben er jaloers op als je daar intrekt hoe mooi alles gelijk is☺️ Ga je wel nog een keertje verhuizen? XxM

  3. Ons huis staat sinds zaterdag ook te koop. Ik vind het zo spannend! Wij hebben hetzelfde idee als jullie, geen tussenwoning maar iets wat we voor een lange periode kunnen blijven. Qua eisen hebben wij er ook wel een aantal. Dichtbij Ifan’s school, dichtbij het centrum, en redelijke tuin en minimaal 4 liefst 5 slaapkamers. Succes met de huizenjacht, hoop dat jullie snel het droomhuis vinden!

  4. Hier al zo’n 2 jaar op zoek naar ons droomhuis… Misschien iets teveel eisen maar we blijven afwachten of er ooit iets komt wat aan alle eisen voldoet 😉 Wij zitten in een huurhuis, dus hoeven niet eerst iets te verkopen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!