Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

UPDATE #1: afvallen to the max


4 juli 2017


H

Het is dinsdag, maar helaas geen vertrouwde WEEKLY SNAPS vandaag. Al vanaf vrijdag vertoef ik (als het goed is) heerlijk aan het zwembad of op het strand en hopelijk met een lekkere cocktail erbij;). Ik geef vandaag wel een hele persoonlijke eerste update over mijn afvalreis. Ik postte twee weken geleden de eerste keer over mijn afvalreis. Ik vertelde jullie dat ik niet blij was met mijn lichaam en dat er kilo’s af moeten…10 kilo maar liefst. Ik was toen al een week begonnen, dus ik ben nu drie weken op weg. Vandaag deel ik de eerste update met jullie. Hoe vergaat mij het dieëten en het sporten? Verder heb ik een schokkende mededeling, waar ik niet onderuit kan. Benieuwd?

 

Mijn doel

Het doel dat ik mezelf gesteld heb is om 10 kilo af te vallen. Ik denk niet dat dit heel realistisch is, maar ik wil in ieder geval wel een aardig eind op weg komen. Bij Ladyline hamerden ze er nog eens op dat het niet gaat om de kilo’s maar om de centimeters. Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens, want ik als ik nu op de weegschaal ga staan is er niet zoveel af als dat ik gedacht had.

 

Zoals je ziet is er nog geen 3 kilo af en dat terwijl ik heel hard m’n best doe en normaal gezien de eerste kilo’s eraf vliegen. Gelukkig ben ik in centimeters wel succesvoller. Ik raakte maar liefst 4 cm kwijt in mijn taille, waar ik reuze blij mee ben. ik merk het ook aan mijn kleding. Ik heb nog maatje 40, maar het begint allemaal al wat losser te zitten. Ik hoop nel weer naar mijn vertrouwde maatje 38 te kunnen.

Schokkende ontdekking

Waar ik dus al bang voor was, blijkt werkelijkheid te zijn. Ik heb in maart de implanon laten zetten. De implanon leek mij de meest fijne anticonceptie. Ik schreef er een super positieve blog over. Maar helaas blijkt er één bijwerking te zijn die de implanon voor mij totaal ongeschikt maakt. Mijn hormoonbalans is zo door elkaar, dat mijn eetlust ontzettend groot is. Alhoewel ik nu niet meer snaai naar de chocolade en ongezonde dingen, merk ik toch dat de hele dag door wil eten. Omdat ik meer ben gaan eten, word je langzaamaan ongevoelig voor het insulinehormoon en dat zorgt ervoor dat afvallen lastig wordt. Mijn lichaam staat ‘op slot’.

Ondanks mijn goede sporten en dieet verlies ik veel minder dan ik wil en daarom is de keus snel gemaakt. Op dit moment geniet ik van onze vakantie in Malaga, maar direct bij terugkomst gaat dat stomme staafje eruit. Ik ben er helemaal klaar mee! Zo jammer vind ik het, dat ik zo mooi slank was gebleven na de zwangerschap en dat door dat staafje ik super ben aangekomen. ik hoop dan ook dat als dat rotding eruit is, ik ook snel weer de kilo’s verlies. Iemand ervaringen hiermee? Ik hoor ze graag in de comments!

Ik zal over mijn slechte ervaringen met de implanon, nadat deze verwijderd is, snel een blogje hierover schrijven. Ik moet er helaas dus echt op terugkomen dat dit een goede manier van anticonceptie is voor mij.

Beter in mijn vel

Verder zit ik sinds de knop om is ontzettend goed in mijn vel. Mentaal zat ik altijd al goed in mijn vel, maar de kilo’s vlogen er de laatste vier maanden aan en dat vond ik echt steeds vervelender worden. Nu ik zoveel plezier beleef in het wandelen en de groene smoothies drinken iedere dag, voel ik me veel fitter. Ik heb een stuk minder behoefte aan zoet. Ik slaap veel beter en daardoor heb ik door de dag ook meer energie. Het bewust bezig zijn met eten en sporten levert me dus veel mee rop dan alleen maar kilo’s kwijt raken.

Mijn twee nieuwe vriendjes

Ik ben hotel-de-botel verliefd op mijn twee nieuw vriendjes. De Fit bit is gewoon een verslaving geworden, lijkt het wel. Ik moet en zal die 10.000 stappen halen per dag. Het fijne is dat ik ze niet haal zonder moeite. Ik moet er echt iedere dag iets voor doen en daardoor geeft het me een gevoel dat ik iedere dag ook echt bezig ben met meer bewegen, zonder dat het me een heel uur in de sportschool kost. Wie heeft ‘m ook al aangeschaft?

De vacuümblender is mijn tweede vriendje. Ik ging in twee weken van iemand die nog nooit geblenderd had, naar iemand die al de nodige kennis heeft van groene smoothies. Ik begin al goed te leren welke ingrediënten heel lekker zijn samen en welke ik niet zo geslaagd vind. Gember vind ik bijvoorbeeld heel lekker, maar als je er ook maar iets te veel in doet, dan is het al snel heel bitter.

Deze week een weekje rust. Ik let er wel op, maar ik heb vakantie en dan wil ik geen smoothies drinken. Wel haal ik mijn 10.000 stappen iedere dag.

Ik hoop dat ik bij de volgende update jullie kan mededelen dat het staafje succesvol is verwijderd en ik sneller kilo’s kwijt raak. Duimen jullie mee? Wie heeft ook die ervaring met de implanon?

 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!