Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Uiteten met kinderen, go or no go?


24 november 2015


<

Met het schaamrood op de kaken en een “ik heb het onder controle” lachje, probeer ik voor de zoveelste keer mijn kinderen aan tafel te krijgen. Hups, daar gaat er weer één met de armen wijd als een vliegtuig met turbulentie rakelings langs de wijnglazen van een stel, dat hoogstwaarschijnlijk van hun kinderloze avondje probeert te genieten. Ho, waar is die ander eigenlijk? Ik hoor mijn dochter nog roepen “maak eens een geluidje!” en opeens zie ik vanuit mijn ooghoekje mijn zoon onder het tafelkleedje verschijnen “mááám, ik moet poepen!”. Goed, volgens mij is het tijd om te gaan!

Oef, wat is het soms lastig om consequent te blijven in een omgeving waarvan mensen het eigenlijk van je verwachten. Je gaat immers naar een restaurant om heerlijk van je eten te kunnen genieten, althans ik persoonlijk wel. Ik ben jaloers op de moeders die wél voorbeeldige kindjes en úren aan geduld hebben. Maar, ik geef niet op en de Mc Donalds is natuurlijk een veel te makkelijke opgave. Dus dat wordt een uitdaging! Zeker met die van mij, dat zijn namelijk geen keurige kindjes die 2 uur kunnen stilzitten, laat staan dat er ook daadwerkelijk gegeten wordt. Hoe kan je kind tóch gezellig mee eten zonder een tas aan elektronisch vermaak mee te slepen? Waar wordt meer geboden dan alleen een inkleurplacemat met ongeslepen kleurpotloden?

Via Facebook zag ik dat er binnenkort een leuk restaurant in Groningen geopend werd, namelijk “Old Macdonald”. Wat me overigens gelijk het ietwat irritante kinderliedje deed neuriën. De website ziet er professioneel uit en nodigt kinderen zelfs uit! Ik heb de eigenaresse benaderd voor een paar vraagjes en die was gelukkig erg enthousiast dat ze me uitnodigde voor een rondleiding. Ik heb natuurlijk gelijk even een plekje gereserveerd voor die dag om dit concept eens uit te proberen. Eens kijken hoe het dit keer gaat met de kinderen!

De eigenaresse, Amber Wouthuis, aan het woord:

“De naam Old Macdonald is inderdaad afgeleid van het bekende kinderliedje dat zo lekker in je hoofd blijft zitten”. Het restaurant is gevestigd in een oude boerderij en bij ons staat het landelijke thema centraal. Daardoor zijn we ook op de naam gekomen. We hebben een prachtig uitzicht op de Ruskeveense plas, met zomers de mogelijkheid om te genieten op het terras. Old Macdonald is een grillrestaurant dat zich op elke doelgroep richt, maar het voor gezinnen met kinderen wat relaxter wil maken. Wij vinden het belangrijk dat ouders van hun eten kunnen genieten, terwijl de kinderen zich vermaken. We hebben naast ons seizoensgebonden buffet, de grill en het speciaal ingerichte kinderhoekje “Kidshouse”. Hier loopt een nanny rond die de kinderen vermaakt met spelletjes, knutselen of een bioscoopfilmpje en voorziet van een fleurig geschminkt gezichtje. Daarnaast kunnen kinderen zelf slushpuppy of ijs tappen. Er heerst voor ouders een ongedwongen en gezellige sfeer. We maken graag een praatje met onze gasten en bieden regelmatig leuke acties aan.”

 

Kidshouse

Demian en Danique vonden het vreselijk leuk om zelf alles te mogen doen! Kidshouse is zo ontworpen dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan en er is een overvloed aan speelruimte mét nanny. Lijkt mij toch een ideale combinatie. Dit uiteraard wel continu onder mijn toezicht. Daarnaast biedt Old Macdonald leuke acties voor komende feestdagen met zelfs een presentje! De kinderen hebben genoten, zonder stil te hoeven zijn of voor mij om al stressend mijn kinderen weer ergens vandaan te plukken. Heel fijn zo’n ongedwongen sfeer! 🙂
Uiteten

Samen bedachten we nog wat tips voor ouders die ook eens een avondje uit eten willen mét kinderen:

* Zorg ervoor dat je niet te laat reserveert, kinderen zijn vaak aan het einde van de dag al erg moe.
* Zoek een leuk restaurant dat een speelhoekje voor kinderen heeft.
* Neem eventueel zelf iets leuks van huis mee ter afleiding.
* GENIET vooral, maak je niet druk en anders…. Oppas!

Hoe doen jullie dat met etentjes? Neem je de kids mee of blijven ze bij de oppas? Hoe zorg jij voor het gewenste resultaat?

bioscoop

Tot de volgende blog!

Liefs, Marijke

 

 

Fashion_English11_300x250

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!