Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een tweeling: dubbele cadeaus of niet?


5 december 2016


Z

Zondagmorgen 05.15 uur. Ik hoor Maud huilen en helaas is ze niet meer van plan te gaan slapen. We leggen haar tussen ons in en ze maakt er meteen een feestje van. ‘Mammie, niet lapen’. Lapen is slapen en het liefst wil ze nu zingen en dansen. Ze begint alvast ‘Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasjeeeeee’. Mark en ik schieten allebei in de lach, Het is half 6 in de ochtend en we zijn al volledig in Sinterklaasstemming. Ze voelt het waarschijnlijk aan want vandaag vieren we Sinterklaas. Vanmiddag gaan we naar mijn neef en zijn gezin en vieren daar dit leuke kinderfeest samen met de opa’s en oma’s, Sinterklaas. Een gezellige tijd hoor, maar stiekem ben ik ook erg blij dat het nu zover is en dat die beste Sint morgen weer richting Spanje vertrekt.

Sinterklaaskapoentje

12 november, de Sint komt al aan in ons dorp. Een dag nadat we de 2e verjaardag van de meisjes hebben gevierd, is het dus weer feest. Het schoentje wordt ’s avonds gezet en ik vraag me af wat ik nu toch moet bedenken voor onze meisjes op 5 december. Het was al een hele uitdaging om voor hun verjaardag leuke, nuttige, passende cadeautjes te bedenken. Iedereen vraagt of de meiden nog wensen hebben, logisch ook, maar mama is op een gegeven moment ‘uitgedacht’. De speelgoedkast ligt al aardig vol, helaas kunnen ze zelf nog niet vertellen wat ze graag willen hebben/wensen en… dan krijg je ook nog van alles dubbel. Op de verjaardag van de meiden dacht ik dan ook dat we ons huis nog maar verder moeten laten uitbouwen 😉

img_1936

Ze moeten toch ook leren delen

Over het krijgen van dubbele cadeaus: ik vind het maar lastig hoor. Soms denk ik, echt niet alles hoeft maal 2, want ze moeten maar leren delen en op een gegeven moment is het ook gewoon goed. Aan de andere kant weet ik dat het een strijd wordt. Gisteren nog. We vierden bij mijn schoonouders ook Sint met de meisjes. Een schoorsteen vol cadeautjes en de meiden rennen richting de cadeaus. Vol enthousiasme pakken ze uit. Onder andere krijgen ze een bezempje en een stoffer & blik. En ja hoor, uiteraard willen ze allebei de bezem. 1 groot gevecht en dikke tranen. Ja, ik vind dat ze moeten leren delen dus 1 bezem en 1 stoffer & blik is goed. En om de beurt mogen ze ermee spelen. Maar tsjonge, wat kost dat een energie. Op zo’n leuke dag moeten de kinderen vooral ook leuk doen. Ze zijn ook leuk, en zeker niet ondankbaar hoor. Ik hoor het mezelf denken… Kom op Maud en Femm, kijk eens wat jullie allemaal nog meer hebben gekregen. Doe nou eventjes gezellig… Zucht!

p40012b_mf_002-kopie-2

Goed, delen is ook niet altijd leuk. Zeker niet als je dit al vanaf dag 1 moet doen. Of het nu gaat om mijn aandacht of speelgoed… Vanaf het moment dat Maud en Femm er zijn moeten ze delen. En dat is soms erg moeilijk, zeker voor peuters… Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze altijd hun zin krijgen en dan is het soms gewoon even niet leuk. En dan nog al die spanning erbij de laatste paar weken. Wat dat betreft is het straks ook wel weer fijn als die goede oude Sint weer de boot neemt.

Sintinkopen

Het idee over ‘gezellig’ Sintinkopen doen, wat ik vroeger had, loopt in werkelijkheid hier dus heel anders. Twee koopavonden heb ik als een gek de stad doorgelopen. Ik voel een lichte stress opkomen als het de eerste avond allemaal nog niet is gelukt. Wanneer kan ik nog een keertje zonder kids de stad in? Ik struin het internet af; misschien kan ik daar nog iets vinden? Inderdaad ‘iets’ want ik heb geen idee wat…. Maar het is ondertussen maandag en ik weet niet of ze nog wel binnen een week leveren in deze drukke decembermaand. Dus race ik afgelopen woensdag toch nog naar een andere stad om daar de laatste inkopen te doen. Yes, het is gelukt!

img_1831

Dubbele cadeaus?

Wat de Sint vandaag voor onze meiden in petto heeft? Ik weet dat hij mama goed kent en daarom kiest hij voor een paar ‘dubbele’ cadeaus maar ook zeker voor verschillend speelgoed.

En, er is 1 cadeau bij dat ze samen moeten delen. Maar eentje, want ik heb onthouden dat dit nog het moeilijkste is. Zo vertelt mijn zusje altijd dat als ze vroeger voor haar verjaardag 1 cadeau kreeg, voor haar en haar tweelingbroer, ze toch altijd wel een beetje teleurgesteld was.

Je verjaardag moet je al delen: de taart, kaarsjes uitblazen, de aandacht…. Terwijl je eigenlijk misschien wel heel graag zelf in het middelpunt staat op je grote dag. Als je dan ook nog ‘gedeelde’ cadeautjes kriigt…

Met dit in zijn achterhoofd, heeft Sint dus zijn inkopen gedaan. En geeft hij alvast een tip voor aankomend jaar: kom je iets leuks tegen voor de verjaardag van je kind of de feestdagen? Schrijf het alvast op of koop het meteen. Zo worden de maand november en december een stuk minder stressvol en; ligt het lijstje alvast maar klaar! Iedereen een hele mooie feestmaand gewenst!

 

Liefs Wendy

 

P.S. Ik ben erg benieuwd of andere (tweeling)mama’s dit herkennen? Heb je nog tips? Deel ze dan met ons!

 

Bespaar continu

Wendy M

Wendy Meerbeek – 30 jaar – samenwonend – trotse mama van Maud & Femm (10 maanden)– blogger Tweelingmama (www.tweelingmama.com) – marketing & communicatie - passie voor schrijven & reizen – schrijft regelmatig voor andere blogsites - ambassadeur Doingoood Foundation (www.vrijwilligerswerk-afrika.nl) – favoriet seizoen: zomer – favoriet eten: Italiaans – initiatiefneemster Facebook community ‘Tweelingmama everyday’, je bent tenslotte elke dag mama!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!