Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zwanger: het tweede trimester


21 juni 2016


tweede trimester zwanger zwangerschap MAMA to the max
I

Ik ben nu 16 weken zwanger en dat betekent dat ik alweer in de 17e zwangerschapsweek zit. Inmiddels natuurlijk helemaal eraan gewend en gelukkig bevestigt mijn groeiende buikje dit ook iedere keer weer. Bij week 14 brak het tweede trimester aan en dit duurt tot en met week 27. De meeste vrouwen vinden dit het favoriete trimester, omdat de eerste zwangerschapskwaaltjes er niet meer zijn en de energie weer terugkomt. Ook krijgen veel vrouwen, waaronder ik (jippie!) een soort van zwangerschapsgloed over zich heen. Mensen spreken me aan en zeggen dat ik straal. Dat is erg leuk om te horen. In het tweede trimester zijn er ook weer een aantal spannende momenten. Ik neem jullie graag mee in wat me allemaal te wachten staat.

 

tweede trimester zwanger zwangerschap MAMA to the max

Het tweede trimester:

We komen het geslacht te weten

In week 18 staat er een echo gepland bij de gynaecoloog. Ik weet niet of het normaal is om tussen de 12 weken echo en de 20-weken echo nog een keertje een echo te hebben, maar ik ken mijn gynaecologe al heel erg lang. Ik kom er namelijk al vanaf mijn veertiende jaar, vanwege de cystes die ik aan mijn eierstokken heb (gehad). Ze vroeg me of we het geslacht wilden weten, waarop ik antwoordde: “jaaa, het liefste zo snel mogelijk.” Ze lachte en plande toen een echo in voor 5 juli. Super leuk van haar. We verheugen ons er enorm op. Natuurlijk ga ik dit grote nieuws ook met jullie delen, nadat we het grote nieuws ook aan familie en vrienden verteld hebben.

We hebben de 20-weken echo

Ook vindt in het tweede trimester de 20 weken echo plaats. Toch wel even een spannend moment. Bij mijn eerste zwangerschap was ik daarna pas echt helemaal gerustgesteld en wist ik dat alles goed was met ons kleintje. Natuurlijk heb je nooit 100% garantie, maar er worden wel heel wat zaken uitgesloten.

We gaan nog op vakantie

We hebben in juli een vakantie van twee weken gepland naar Marokko. We gaan één week naar Agadir en één week naar Marrakech. Ik ben onlangs informatie gaan inwinnen in verband met de inentingen. Het advies wordt gegeven om je voor Marokko in te laten enten voor Hepatitis A en DTP. Ik ben nog even aan het twijfelen of ik het als zwangere vrouw ook moet doen. Morgen heb ik een belafspraak met mijn gynaecoloog en wil ik dit graag even met haar bespreken.

Regelen we de erkenning

Omdat JP en ik niet getrouwd zijn moeten we de erkenning van ons tweede kindje regelen. JP is niet automatisch de vader en dat willen wij natuurlijk wel vastgelegd hebben.

Is de zwangerschapskleding nu echt een feit

De eerste broeken en jurkjes zijn besteld. Ik kon nog best wel lang mijn normale kleding aan, maar ik merk dat ik nu steeds meer kies voor de zwangerschapsbroeken. Vanaf morgen komt er vaker een zwangerschapsoutfit online. Overmorgen trap ik af met het mooie jurkje van NIKKIE. Hier alvast een sneak peak:

zwangerschapskleding zwangerschapsoutfit zwanger zwangerschap MAMA to the max
En verder…
  • ben ik druk bezig met het zoeken naar mooie geboortekaartjes. Ik heb al een paar mooie gezien op hippegeboortekaartjes.nl
  • ga ik informeren of we de babyborrel kunnen houden op een hele gave locatie die ik onlangs ontdekte
  • gaan we het geslacht onthullen door middel van een taart. Zodra we de taart aansnijden ontdekken JP, Maxime en ik samen met onze familie en vrienden welk geslacht ons tweede wondertje heeft…spannend!
  • hoop ik nog lang te kunnen genieten van mijn energie. Ik heb nu het gevoel dat ik de hele wereld aankan;)
  • ga ik, zodra we het geslacht weten, helemaal los….de kinderwagen, het wiegje, de box, kleertjes, en ga maar door….ik kan niet wachten om weer alles aan te schaffen.

 

Bedankt dat jullie zo met me meeleven. Ik vind jullie reacties zo lief telkens. Dank jullie wel lieve volgers!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!