Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Trouwring kiezen; maar ik heb al zoveel ringen


17 februari 2018


trouwringen chopard happy diamonds uitzoeken huwelijk bruiloft huwelijksvoorbereidingen weddingpreps trouwjurk MAMA to the max
<

Met nog maar zes maanden te gaan tot de grote dag, zit ik volop in de voorbereidingen  die voornamelijk bestaan uit keuzes, keuzes en nog eens keuzes maken. Jeetje, hoe leuk ik al die voorbereidingen ook vind, soms merk ik dat ik even helemaal klaar ben met al dat kiezen achter de komma. Met de bruidsjurk weet ik nu wel dat het goed gaat komen, maar mijn volgende uitdaging zijn de trouwringen  Ik heb nogal wat moeite ermee om de juiste te kiezen. Kan jij me helpen?

trouwringen chopard happy diamonds uitzoeken huwelijk bruiloft huwelijksvoorbereidingen weddingpreps trouwjurk MAMA to the max

Mijn verlovingsring is die met het mooie, schattige hartje. Het is en witgouden ring van het merk Chopard en uit de Happy Diamonds collectie. Ik heb er ook mijn armbandje en horloge van en draag ze iedere dag met heel veel liefde. Achter ieder item zit een verhaal. Zo kreeg ik het horloge vorig jaar (toen Lilou net drie weken oud was) van JP cadeau omdat ik hem twee dochters heb geschonken, de armband vanwege ons tienjarig jubileum samen en de verlovingsring toen hij me op Tenerife ten huwelijk vroeg in september 2011.

Deze ring is al zeven jaar van grote waarde voor mij, want hij zat bij heel wat belangrijke momenten de afgelopenjaren aan mijn vinger. Om maar een paar momenten te noemen; de koop van ons eerste huis, de geboortes van Maxime en Lilou, maar ook tijdens de momenten dat we samen door moeilijkere tijden gingen en we zoveel steun aan elkaar hadden, dat ik inzag dat JP en ik er echt voor elkaar zijn in de goede en slechte tijden en ook nooit meer zonder elkaar zouden kunnen.

Je voelt ‘m al aankomen…ik wil deze ring dan ook nooit meer afdoen. Deze ring voelt voor mij als de bezegeling van onze liefde en de ring die stille getuige was toen we samen ouders werden.

Ring der liefde

De andere ring die ik altijd om mijn rechter ringvinger draag, heb ik ook van JP gekregen. Ook dit is een witgouden ring en kreeg ik van JP toen we een jaar samen waren en hij me middels een prachtige brief liet weten dat ik de ware voor hem was. We hebben altijd al gevoeld dat we voor elkaar gemaakt zijn, maar omdat we heel jong nog waren en JP niet zo’n prater is, was dit na ons eerste jaar als vriendje en vriendinnetje een enorme bevestiging van onze liefde voor mij. Ook deze ring is me te dierbaar om niet meer te dragen.

trouwringen chopard happy diamonds uitzoeken huwelijk bruiloft huwelijksvoorbereidingen weddingpreps trouwjurk MAMA to the max

Niet zo’n ringdrager

Omdat ik niet zo’n ringdrager ben, vind ik twee ringen, aan iedere ringvinger één ring, meer dan voldoende…ik vind het dan ook heel lastig nu een juiste trouwring uit te zoeken. De vraag is dan ook, moet ik toch een ring gaan laten vallen, moet ik afwisselen of moet ik een ring gaan toevoegen aan een hand?

 

Ik ben heel benieuwd of jullie dit dilemma ook hebben gekend en hoe jullie dit hebben opgelost. En ben je dan gegaan voor een hele simpel ring of juist een extravagante, omdat het DE ring moet zijn aan je hand?

Heel benieuwd naar jullie reacties. Dankjewel alvast voor jullie hulp!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

9 Reacties op “
Trouwring kiezen; maar ik heb al zoveel ringen

 1. Brilliant article and one of the most informative article how we can measure our progress,
  I’ve ever read. Thanks for sharing this informative articles.

 2. Hallo Marion,
  Toevallig zag ik je berichtje. In Maastricht kan je bij Mano Design in Wyck je eigen ring maken. Je kan dan ook goud of zilver meenemen van sieraden die je niet meer gebruikt of die van mensen zijn of waren die je erg dierbaar zijn. Je zou een klein passend ringetje kunnen maken dat past bij je verlovingsring en hem erbij kunnen dragen. Marian de eigenaresse kan je daar super goed bij helpen. Maart je kan dus ook samen met jp helemaal je eigen ding doen:)

 3. Hoi Marjon, ik begrijp je dilemma. Je hebt twee prachtige ringen.
  Je zou kunnen overwegen om 1 van de ringen te gebruiken als je trouwring. Dan krijgt deze een dubbele fantastische betekenis.
  Of een aanschuifring bij een van de twee. Misschien erbij laten ontwerpen zodat ze perfect bij elkaar passen.
  Ik draag maar 1 ring dat is mijn trouwring. Mijn man draagt geen ring. Hij is niet zo’n sieraden man en voor zijn werk mag hij geen ring dragen.
  Ik wens jullie veel succes met het maken van de juiste keuze. Ik denk dat het belangrijk is dat je goed naar je hart luistert en dan denk ik dat je de juiste keuze zal maken.
  Geniet van alle voorbereidingen.

 4. Hi Marjon,

  Ik zou één van je bestaande ringen een toevoeging geven zodat het je oude ring blijft met een extraatje als stempel op jullie bestaande liefde met mooie verhalen.

  Denk bijvoorbeeld aan je verkeringring met in het midden een mooie grotere diamant.

 5. Hi Marjon!

  En vriendin van mij had precies hetzelfde probleem. Hij heeft een hele smalle trouwrig uitgezocht en deze door de goudsmit aan de verlovingsring laten zetten, het ziet er onwijs mooi uit.

  Succes!

  Liefs, Floortje

 6. Misschien kun je een dun ringetje toevoegen aan 1 van de ringen met bv dezelfde steentjes als in een ring die je al hebt. En dan helemaal rondom gezet met steentjes, past altijd mooi bij iets anders. Nadeel is dat je aan de binnenkant niet altijd iets kan graveren.

 7. Dag Marjon,
  Superspannend hé, al die keuzes?

  Ik had ook zo’n emotionele ring, gekregen van mijn moeder, gegoten uit de trouwring van haar en m’n vader (zijn gescheiden). Ik wou die nooit of te nimmer uitdoen en ook m’n verlovingsring bleef.
  Dus heb ik samengezeten met de juwelier, die heeft een ring ontworpen die bij m’n emo-ring past en heeft ze tegen elkaar gezet. Nu is het dus 1 bredere ring. Probleem opgelost 😀
  Manlief heeft een bijpassende bij de nieuw ontworpen ring 😉

 8. Hoi Marjon,
  Wat herkenbaar. Ik had hetzelfde dilemma. Uiteindelijk liep ik in Finland tegen een prachtig idee aan. Daar maakten ze ringen die op verschillende manieren aan de trouwring werden bevestigd. Vaak leek het alsof de verlovingsring ingeklemd werd ( op een mooie manier) door de trouwring.

  Ik vertelde dat tegen mijn inmiddels man en hij heeft dat altijd onthouden. Dus toen hij me vroeg kreeg ik mijn verlovingsring en deze is later aan mijn trouwring bevestigd. Zo mooi dat ik ze nu beide kan dragen.

 9. Oh, zo herkenbaar! Een hele simpele witgouden ring passend laten maken onder je verlovingsring..
  Succes! Ben benieuwd!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!