Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom trouwen in Toscane zo leuk is?


14 maart 2016


trouwen, Toscane, mama, blog, MAMA tot he max
<

Ik kijk op de teller, nog 73 dagen tot onze bruiloft. Droom ik nu? Gaan we echt trouwen in Toscane? Is het al bijna zo ver? Het is geen droom. We worden bijna ‘echt’ familie met één en dezelfde achternaam. In mijn januari blog ‘Eerst trouwen en dan kinderen?’ vertelde ik over het huwelijksaanzoek én wie A zegt moet ook B zeggen. Vandaag gaat het verhaal verder. Ik neem jullie mee in de huwelijksvoorbereidingen, naar Toscane en blik vooruit op 14 mei 2016. Ik vind het zo bijzonder dat mijn kleine meisje, dan bijna 2 jaar, het stralend middelpunt gaat zijn samen met haar mama. Toevoegen aan bruiloft to do lijst: buy lots of tissues…

trouwen,Toscane, mama, blog, MAMA tot he max

The Save the dates, die verstuurden we al in juli, zodat onze gasten het weekend van 14 mei alvast vrij konden houden. Het mooie ontwerp is te danken aan een goede vriend én ook getuige van Sebastian.

Plannen, to do lijstjes en nog meer trouwplannen


Herkennen jullie dat? Soms word je gek van je eigen perfectionisme. Het krijgen van kinderen is voor menig perfectionistische mama vast een eyeopener.

 “Deze mama is een control freak”.

Na de komst van Feline besefte ik dat een 100% opgeruimd huis verleden tijd is of in ieder geval iets voor 5 minuten. Toch streef ik nog altijd naar 98%. Dat zal de control freak in mij zijn, niet waar? Ik kan alles nog zo goed plannen, soms gooit de jongste in huis de plannen weer om en ach daar ben ik als mama inmiddels ook alweer aan gewend. Jullie kunnen je wel voorstellen dat ik mijn to do lijst voor onze bruiloft al snel opzette na het aanzoek. Deze bruiloft moet perfect worden, dat kleine meisje met grote, ja ja dat ben ik, maakt nu haar dromen waar.

 

“To do lijstjes voor je eigen bruiloft zijn toevallig wel de allerleukste lijstjes die er bestaan”.

Er moet zoveel geregeld en beslist worden wanneer je gaat trouwen. De eerste echte beslissing was het vinden van een locatie. We hebben even getwijfeld: wordt het trouwen in Nederland met een grote groep gasten of toch trouwen in Toscane met een intiemere club van mensen, maar dan wel een heel feestweekend?

 

“De knoop werd snel doorgehakt, we doen het gewoon: trouwen in Toscane. Dit is waar de Tuscan fairy tale begon”.

 

Op trouwlocatiejacht in Toscane, hè wat vervelend die voorbereidingen


Stap 2 op de to do lijst: een weddingplanner vinden. Je kunt niet trouwen in het buitenland zonder een goede weddingplanner. Zeker als je de taal niet spreekt. Na een leuke kennismaking via mail kozen we voor weddingplanner Roos en haar team ‘Trouwen in Toscane’. Hoe toepasselijk deze naam. Ik volgde haar al een hele tijd via sociale media. Wat kan ik zeggen, een goede bride to be doet haar research. Dat geldt trouwens ook voor de mama to be.

Al voordat ik verloofd was, werd ik stiekem verliefd op de bruiloften, of ja eigenlijk sprookjes, die zij organiseren. Alles klopt: de locaties, de styling, de fotografie, de bloemen…”

 

Het is inmiddels april 2015: tijd om richting Toscane te gaan. Dat was trouwens nog best wel een dingetje, want dit was de eerste keer dat we zonder Feline (toen 10 maanden) op reis gingen. Vonden jullie de eerste keer ook zo erg?

“Help, hoe overleef ik de eerste reis zonder mijn baby”?

 

Na wat tranen in de auto konden we dit gevoel ook wel loslaten en genoten we allebei van de quality time. Even geen papa en mama zijn, even tijd voor Sebastian en Janine. En Feline? Die was immers in goede handen bij haar opa en oma.

Onze trip naar Toscane werd alles behalve een teleurstelling. Naast alle zaken rondom het trouwen namen we ook de tijd voor een heerlijk ijsje in San Gimignano, een romantische wandeling door Florence en een terrasje aan de Piazza del Campo in Siena. De kennismaking met Roos was super. De locatiebezoeken een succes. We kozen ervoor om 3 totaal verschillende locaties te bekijken: een agriturismo, een burcht en een kasteel. Tot mijn verbazing bleek de burcht onze perfecte locatie. Op papier had ik voor het kasteel gekozen.

Zie je het al voor je? Wijngaarden en een lange weg met de voor Toscane zo kenmerkende bomen, die leiden naar een droomlocatie. We waren verkocht”.

 

trouwen,Toscane, mama, blog, MAMA tot he max

Very important is natuurlijk de trouwlocatie: dit is Borgo della Meliana.

Er was nog wel één slikmomentje. Een dag voordat we naar huis kwamen belde mijn moeder dat Feline haar eerste tandje kreeg. Daarnaast was ze ook behoorlijk grieperig.

 

“Zul je net zien, ga je een paar dagen weg, krijgt je dochter haar eerste tandje…”.

 

Ik voelde me heel even een slechte mama. Net nu was ik er niet voor Feline. Ik besefte al gauw dat ik de situatie niet kon veranderen en bedacht me nogmaals dat Feline in goede handen was. Met steun van opa en oma zou ze wel even door de zure appel heen bijten. En zo gebeurde het ook.

Let’s talk wedding styling

Nog een belangrijke beslissing: een thema kiezen. Kennen jullie de blog Style Me Pretty? Alle bruiloften die je daar ziet hebben een duidelijk thema en zorgvuldig uitgezochte kleuren. Wij wisten altijd al dat we een classy bruiloft wilden. Dat past bij ons. Het thema is country elegance.

Mintgroen en zachtroze zijn de basiskleuren. Ik ben dol op roze en witte bloemen. Pioenen in het bruidsboeket, gipskruid in de kerk, hortensia’s in de centerpieces op de dinertafel. Met behulp van Pinterest en de stylist hebben we een mooi moodboard samengesteld. Deze mama weet absoluut wat ze wil. Ik heb het idee dat dit ook voor Feline geldt. We zitten inmiddels in de ‘ik ben bijna…2 en ik zeg nee’ fase. Erg leuk en uitdagend…

 

“Het wordt een mint & pink wedding. Zie je het al voor je? Een lange dinertafel met het Toscaanse landschap als uitzicht, hoge kandelaars, veel bloemen”.

Het perfecte bruidsmeisje


Weer even terug naar Feline. Hoe leuk is het dat ik straks mijn eigen flower girl heb? Daarnaast heb ik ook vier volwassen bruidsmeisjes, vier super vriendinnen. Of course zullen zij allemaal dezelfde classy jurk dragen. We zijn samen op pad geweest voor hun jurken. Je kunt maar maximaal 2 getuigen vragen, dus met de keuze van vier bruidsmeisjes kon ik toch meerdere dames een speciale rol geven.

 

trouwen,Toscane, mama, blog, MAMA tot he max

Een droom van een winkel met ontelbaar veel jurkjes. Romantisch, van tule tot kant en heel girly. Precies wat ik zocht.

 

Om de perfecte jurk voor Feline te vinden speurde ik online. Heel veel online. Totdat ik een winkel ontdekte via Facebook, vlakbij ook nog. Ik nam Feline en mijn mama al snel mee om een kijkje te nemen. Het bleek een perfect fit. Ik wist direct dat ik hier ging slagen voor Feline. En slagen dat deden we. Hoe ze er uit gaat zien op de grote dag? Dat houd ik nog even geheim. Had ik al gezegd dat ik heel veel tissues nodig ga hebben?

Natuurlijk heb ik duizend ideeën om Feline een speciale rol te geven op onze trouwdag, maar tips zijn altijd welkom hoor.

”Inspiratie nodig: welke rol gaf jij aan je kind(jee) op jullie trouwdag?”

In deel 3 gaan we echt trouwen in Toscane, dat beloof ik

Terug naar mijn to do lijst. Ik droom niet. Het is echt zover over 73 dagen. Zo spannend, maar voor mijn gevoel nog zoveel dingen te doen, te regelen, dubbel te checken. Op het moment dat jullie dit lezen zit deze control freak mama alweer in Toscane om de laatste details door te nemen met Roos en haar team.

Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden. Ik blog trouwens met enorm veel plezier iedere maand voor MAMA tot he max en hé als mama maak je ook altijd wat mee. Genoeg te vertellen. Ik heb nog zoveel ideeën en verhalen die ik graag deel en ik hoop dat jullie ze met plezier blijven lezen.

trouwen,Toscane, mama, blog, MAMA tot he max

Zo kan ik ook nog meer vertellen over de bruiloft. Alleen de zoektocht naar een kerk was al een blog waard. Thank god dat we een Nederlandstalige pastoor hebben die ons gaat trouwen. Anyway, ben gerust ik ga niet alle wedding verhalen aan jullie opdringen. Ik kom wel terug met een derde deel én dan gaan we echt trouwen in Toscane en doe ik verslag van onze Best Day Ever, op de geboorte van Feline na natuurlijk.

Wil je nog meer lezen? Dat kan via bit.ly/weddingsebasenjanine. Ook vind ik het hartstikke leuk als jullie mij volgen op IG @mylittlefashiongirl_nl.

Ciao tutti.

Janine

Mrs. Maar to be

NEW Babycadeaus 336x280

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

4 Reacties op “
Waarom trouwen in Toscane zo leuk is?

  1. Hoi ik zag dit artikel op zoek naar gave ideeen voor mijn eigen bruiloft. Echt onwijs mooi Toscane zeg! Hopelijk hebben jullie een fantastische dag gehad. Nog gefeliciteerd!
    Groetjes,
    Jasmine

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!