Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

8x Hoe trouwen met je kindje erbij je trouwdag nóg specialer maakt!


8 oktober 2016


mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij tilburgse kermis Tilburg trouwacte
W

Wel of niet trouwen? Eerst trouwen en dan kinderen of juist andersom? Er zijn veel verschillende meningen over en voor alles valt wat te zeggen natuurlijk… maar oh oh oh wat is het tof om te trouwen met je kindje erbij!! Vandaag vertel ik alles hierover in mijn blog over onze bruiloft waar Loet uiteraard een grote rol in speelde.

Zelf had ik “vroeger” altijd de wens dat ik “later” ooit zou trouwen en daarna kinderen zou krijgen, maar wie mijn allereerste blog gelezen heeft zal weten dat ik de hoop dat ik ooit nog zou trouwen als snel op had gegeven toen ik een relatie kreeg met meneer “als-er-een-ding-is-wat-ik-nooit-ga-doen-dan-is-het-trouwen.” Des te bijzonder was het dan uiteraard dat hij me uiteindelijk alsnog een fantastisch huwelijksaanzoek deed en ik daarna ook nog eens zwanger bleek! Want tja… die jurk, en zo’n feest en (voor mij) ook niet onbelangrijk: dezelfde achternaam als je kindje! Gaandeweg kwam bij mij steeds meer het besef hoe leuk het eigenlijk was dat het allemaal anders gelopen is en we uiteindelijk dus zijn graag trouwen met ons kindje erbij!

mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij
Vandaag deel ik mijn 8 tips over trouwen met je kindje erbij

 

 1. Maak je kindje(s) onderdeel van de voorpret!

  Sowieso vond ik de voorpret een fantastisch onderdeel van de bruiloft maar extra bijzonder was het om veel van die speciale moment met Loet te kunnen delen. “Samen” bruidstijdschrijften doornemen bijvoorbeeld. En natuurlijk ging ik bij het uitzoeken van DE jurk gezellig een dagje op pad zonder Loet maar met vriendinnen en mama plus schoonmama, maar voor de overige passessies ging Loetje wel gezellig mee! Ze vond het reuze interessant allemaal tussen die trouwjurken! Met een simpele maar toffe strijkapplicatie maakte ik een ‘bridesmaid’ romper voor haar die ze al heel vaak gedragen had voorafgaand aan de bruiloft en ook bij de proefsessie van haar en make-up bij ons thuis was ze er gezellig bij.

 2. Match haar jurk met die van jou!

  Omdat wij wilden dat Loet als het ware “mee zou trouwen” wilde ik heel graag dat Loet een jurk zou krijgen die bij die van mij zou passen. Dus vroeg ik een staaltje op bij de bruidszaak waar ik mijn jurk gekocht had en ging op pad om dezelfde stof te vinden. Nu heb ik het geluk dat mijn mama heel goed kleding kan maken en zodoende dus een super tof jurkje, petticoat, bolerotje en mutsje voor Loet kon maken, maar heb je dat niet dan kun je wellicht altijd ergens iets laten maken in de stof van je eigen jurk.

  mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij

 3. Laat je kindje(s) de bruidegom weggeven!

  De bruid krijgt vaak een spetterende entree als ze door haar vader weggeven wordt, maar hoe leuk is het als de bruidegom dat ook krijgt? En hoe kan dat nou beter dan met zijn eigen dochtertje op te komen?! Wij trouwden op een ponton op het water met een lange brug. Pat kwam samen met Loet in een oud Volkswagenbusje aan en liep daarna met Loet op de arm over de burg naar het ponton terwijl de pianist live zijn lievelingsnummer zong. Zo’n speciaal moment!! Zelf kon ik het niet zien want ik moest binnen wachten tot dat papa mij weg kon gaan geven dus ik kan niet wachten op de trouwfilm om dit moment alsnog te kunnen zien!

 4. Geef haar een speciale rol tijdens de dag

  Al is Loet zelf veel te klein om straks ook nog maar iets van de bruiloft te herinneren, toch wilden we haar een speciale rol geven. Uiteraard mocht ze de ringen (of in ons geval, mijn ring en Pat zijn horloge) brengen. Ze kan nog niet lopen dus kwam ze samen met de oudste dochter van mijn zus de ringen brengen. Maar we wilden nóg iets doen en dus lieten we Loet tekenen als extra getuige. In hetzelfde design als onze trouwuitnodiging lieten we een trouwakte voor Loet ontwerpen. Online bestelde ik een houten stempel met haar naam erop en op deze manier kon ze “officieel” tekenen. Deze akte werd na de ceremonie direct ingelijst en kreeg een mooi plekje op het feest. Een super leuke herinnering!

  mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij tilburgse kermis Tilburg trouwacte

 5. Zorg voor een duidelijk draaiboek!

  Al hou je het simpel een bruiloft vraagt hoe dan ook om een strak draaiboek en met een kleine erbij misschien nog wel meer. Een weddingplanner en/of cermenoniemeester zijn dan ook onmisbaar op zo’n dag! Om er zeker van te zijn dat ik mezelf in ieder geval geen zorgen hoefte te maken dat Loet iets tekort zou komen maakte ik een apart draaiboek voor haar, waarin ook precies stond wie haar wanneer eten/drinken zou geven en haar zou omkleden/verschonen (want in haar jurk in de maxicosi is geen succes dus moest ze meerdere malen omgekleed worden). Om te voorkomen dat Loet al helemaal uit haar doen zou zijn voorafgaand aan de ceremonie (ze doet toch veel indrukken op en merkt echt wel dat er iets bijzonders is die dag) besloten we zoveel mogelijk rustmomentjes voor haar in te plannen en haar niet mee te nemen naar de fotoshoot op de Tilbugse Kermis. Wel ging ze mee naar de Leerfabriek waar ze mee op de foto’s mocht!

  mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij

 6. Zorg voor een oppas als het feest begintWij hebben Loet rond 19:00 op laten halen door een oppas. Loet heeft er niets aan om op het feest te blijven, daar is ze toch echt te klein voor en bovendien wilden we allebei in  de avond uiteraard keihard kunnen feesten! En dat is gelukt!! Wel hebben we er een klein momentje van gemaakt toen Loet weg ging. Op het kinderdagverblijf hadden ze superlief samen met Loet iets gemaakt voor ons. Dat cadeau hebben we uitgepakt met Loet en daarna hebben we haar allemaal uitgezwaaid. De volgende ochtend is ze teruggebracht naar het hotel waar we met een groot deel van de gasten verbleven en zodoende was ze er tijdens het ontbijt alweer gezellig bij!mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij tilburgse kermis Tilburg feest
 7. Foto’s, film en nog meer foto’sNu maak ik sowieso overal (veel te veel) foto’s van, maar op je trouwdag is dat natuurlijk he-le-maal het geval en zeker met Loet erbij! Ik zou zeggen, bezuinig vooral niet op een goede trouwfotograaf want die foto’s zijn echt onbetaalbaar! Wij hadden daarnaast ook een videograaf en ook dat is echt een aanrader! Zo kan Loet later ook alles nog eens terugkijken. Tijdens de BBQ hebben de videografen al een korte film ge-edit die we ’s avonds op het feest konden laten zien, zo kregen de avondgasten ook nog iets mee van hoe Loet die dag erbij betrokken is geweest. Super tof en de beelden zijn onbetaalbaar!mama to the max trouwen met kinderen mooiste dag van je leven marlijn loet wedding trouwerij tilburgse kermis Tilburg
 8. Neem haar mee op huwelijksreis

Zoals ik schreef in mijn vorige blog over onze huwelijksreis op Ibiza met (toen nog) baby Loet was echt fantastisch! Ik vond het echt bijzonder dat ze erbij was en zou het iedereen aanraden!

Marlijn Patrock en Loet getrouwd

 

We kunnen écht terugkijken op een onvergetelijke dag en huwelijksreis! Een duur grapje, maar een onvergetelijke tijd, juist door alle speciale momenten met Loet erbij! Tot slot nog een praktische tip die niets met wel of geen kinderen op je bruiloft te maken heeft maar ik persoonlijk wel echt een aanrader vind: enkellaarsjes onder je trouwjurk! Wat een uitkomst, stoer, toch vrouwelijk en de hele dag volop dansen zonder pijn aan je voeten! Ik vond het echt fantastisch!

 

Kortom: eerst kinderen en dan trouwen??? Ik zeg doen! En mocht jij nou een van de gelukkigen zijn die nog gaat trouwen binnenkort dan zou ik zeggen: geniet, geniet, geniet want het is super tof maar gaat ook zo snel voorbij!  Enjoy!!

Liefs, Marlijne

P.S. Wil je nog meer weten over de bruiloft of weten welk nieuwe avontuur er binnenkort voor Loet aan zit te komen? Volg ons dan op Instagram @love.laugh.loet

 

 

Baby- & kinderkleding

Marlijne

Wat tof dat jullie mijn blog lezen! Ik ben Marlijne, 29 jaar en gek op: genieten, gezelligheid, de liefde, uitdagingen, styling & fotografie, Carnaval en sinds kort mama zijn van onze fantastische dochter Loet! Geboren in het altijd gezellige Brabant, maar na mijn studie gewoond en gewerkt in Barcelona, Haarlem en Frankfurt. De liefde heeft mij teruggebracht naar Nederland en inmiddels woon ik in Tilburg, heb ik een leuke marketing job bij Philips en ben ik getrouwd met de allerleukste! Graag wil ik de avonturen die ik tijdens en na mijn zwangerschap beleefd heb — en ongetwijfeld nog zal gaan beleven — met jullie delen. Zin in!!

5 Reacties op “
8x Hoe trouwen met je kindje erbij je trouwdag nóg specialer maakt!

 1. Jullie foto’s zijn echt wel prachtig! Duidelijk een goede fotograaf EN een prachtgezinnetje 😉
  Wij vormen een nieuw samengesteld gezin, dus de kindjes waren er sowieso eerst 😀 Het was het beste ooit: trouwen met onze kindjes erbij! Husband stond met zijn 2 bengeltjes op mij en mijn zoontje te wachten aan het stadhuis en we hebben die dag niet alleen trouw aan elkaar, maar ook aan elkaars kindjes beloofd.
  Anneke onlangs geplaatst…We survived the week(end)! – photo diaryMy Profile

 2. Een zeer leuk en echt beleefd verhaaltje over Loet in de hoofdrol op jullie trouwdag. Je kunt zo zelf ook blijvend nagenieten als je alles zo gedetailleerd en leuk beschrijft.
  En wat denk je wat Loet zal zeggen als ze zelf kan lezen?????????Misschien wel”Wat hebben jullie met mij “uitgespookt”. Mooi stukje “geschiedenis” voor haar straks en voor jullie.

 3. Vele a.s. bruidsparen kunnen hun voordeel doen met deze voorbeeldig geschreven 8 tips.
  Een meer dan mooi relaas van een zeer bizonder huwelijk met Loet op vele fronten in de hoofdrol geweldig.

 4. Wat een ontzettend mooie en leuk geschreven artikel! Zelf nog niet getrouwd en ook nog geen kinderen… Ik laat me verrassen en kijk wat als eerste op ons pad komt 🙂

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!