Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Top 10 meisjesnamen en jongensnamen


13 mei 2018


Top 10 jongensnamen meisjesnamen
<

Als we het over één punt eens waren, dan was het dat onze meisjes een Franse naam zouden krijgen. Het Maastrichtse dialect bestaat uit veel Franse woorden en ik vind het ook heel erg mooi. Toch hadden we ook heel veel andere namen op het lijstje staan, ben je benieuwd welke?

Lees ook:
Alweer 5 jaar moeder, wat is er anders dan voor die tijd?

Mijn top 10 meisjesnamen

 1. Axelle
 2. Rosalie
 3. Phillipa (deze werd het net niet!)
 4. Marie-Bo
 5. Elle(mijn)
 6. Jolie
 7. Lilly
 8. Cyrille
 9. Philippine
 10. Vieve

Top 10 jongensnamen meisjesnamen

Maxime en Lilou

Phillipa en Philippine zou een vernoeming zijn naar Jean-Philippe, maar is het toch net niet geworden. Uiteindelijk kozen we voor Maxime en Lilou en zijn we er nog steeds heel erg blij mee! Het zijn namelijk geen standaard namen. In 2017 kregen 46 meisjes de naam Maxime. Bij de naam Lilou waren dat 39 meisjes. Ben je ook benieuwd hoe populair de naam van jouw kindje was vorig jaar? Klik hier!

Top 10 jongensnamen meisjesnamen

Mijn top 10 jongensnamen

 1. Pepijn
 2. Florian
 3. Xavi
 4. Lauren
 5. Maxim
 6. Oliver (O-lie-vjee)
 7. Yves
 8. Christophe
 9. Frederic
 10. Alexandre

Voordat je denkt: maar Lauren is toch een meisjesnaam? In Frankrijk niet! Ik hoorde deze naam op het strand in Frankrijk en dacht als ik ooit een jongetje krijg, dan wordt dit de naam! Oliver vond ik ook erg mooi, maar dan niet als ‘O-lie-vier’ maar op z’n Frans ‘O-lie-vjee’.

Top 10 jongensnamen meisjesnamen

Welke namen had jij op je lijstje staan en is het net niet geworden? Of hoe had jouw dochter geheten als ze een zoon zou zijn of andersom?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

12 Reacties op “
Top 10 meisjesnamen en jongensnamen

 1. Mijn dochtertje van 3 weken heet lise als ze een jonge was geweest had het loek geweest. Mijn andere dochtertjes (2,5) lieve en lune (lie-ve lu-ne). Hadden als ze jongetjes waren lauren en björn geheten onze andere top 10 was
  Meisjes:
  1. Lara
  2.lola
  3.noa
  4.nola
  5.evi
  6.lürina (loerina)
  7.elin
  8. Lilou
  9.kyra
  10. Chiyo (kio)

  Jongens:
  1. Levi
  2. Stijn
  3.mike
  4. Jevi
  5. Luc
  6. Mason
  7. Jesse
  8. Luka
  9. Marvi
  10. Nieck

 2. Wat grappig mijn dochter van 3 maanden heet Rosalie. Op het laatste moment op deze naam gekomen. Daarvoor hadden wij Emmily,Emmy en sophie als naam bedacht. Als zij een jongen was hadden we Mauricio bedacht en mijn oudste kind(zoon) bijna 3 jaar heet Aiden, als hij een meisje was geweest hadden we dus emmily, Emmy of sophie bedacht. Uiteindelijk niet geworden toen ik mijn dochter kreeg. Maar nog steeds vindt ik het leuke namen.

 3. Onze meiden heten Fébe, Jaël en Serah. Als ze een jongentje hadden geweest hadden ze Ruben, Joah en Matthan geheten. Bij iedere zwangerschap vonden we de jongensnaam gek genoeg van de voorgaande keer toch niet zo leuk meer. De oudste 2 meiden zijn al wat groter en vroegen er naat hoe ze zouden heten als ze dus een jongen zouden zijn geweest. Afgelopen week zaten we aan tafel en noemden ze elkaar bij de jongensnaam. Zo grappig. De jongste snapte er helemaal niets van.

 4. Liva is inmiddels bijna 6. Toen ze geboren was hoorde je het bijna nooit, maar in 2017 zijn er 155 bijgekomen! Als ze een jongetje was geweest zou het ‘Luc’ zijn geweest, en de runner-up was ‘Malin’.

 5. James zou ook James hebben geheten als hij een meisje zou zijn geweest! Nu heet hij James Benjamin, als meisje zou het James Sophie zijn geworden. Vernoemd naar mijn oma. Nu is hij vernoemd naar zijn peetoom (mijn schoonbroertje). Verder hadden wij nog Zef en Baer voor een jongen en Sjo voor een meisje op het lijstje staan. Alle drie oude limburgse namen (maar we kozenuiteindelijk voor een naam die in diverse talen goed uit te spreken is)!

 6. Wat leuk, ik had ooit een ‘crush’ op een Franse Laurent (ja met een ’t’) op vakantie! Haha moet door jouw post ineens aan hem denken.
  Bij onze oudste, Elze-Noor, hadden we nog geen jongensnaam. Onze zoon heet Berach en toen hadden we geen meisjesnaam hoewel we allebei Luz wel heel mooi vonden…

 7. Naud was Evy geweest als meisje…

  Mijn lijstje ziet er momenteel zo uit:
  Jongen:
  Kai
  Mik
  Duuk
  Loek

  Meisje:
  Nora
  Nova
  Riva
  Stella

  Wij blijven na 1 buitenbaarmoederlijke zwangerschap en 2 miskramen heel erg hopen dat wij ooit nog eens een naam mogen kiezen

 8. Mijn zoontje heet Loucas en als het een meisje was geweest was het Annelou. Ik hou van de naam Lou, maar dat vond mijn vriend maar niks, vandaar Loucas 🙂

 9. Onze dochter Laure (NIET Lore!) had Yoren gegeten indien ze geen meisje was geweest.
  Voor Louise was dat Lyas.

  Op mijn lijstje voor Laure stonden volgende namen:
  – Hanne
  – Myrthe
  – Lieze
  – Ella

  Raar, maar bij Louise zag die lijst er compleet anders uit:
  – Nore
  – Lya
  – Laïse
  – Amelie
  – Alyzée

  Als ik alleen had kunnen kiezen, hadden de lijstjes er compleet anders uit gezien, maar ik ben wel tevreden met onze keuzes.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!