Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn tips om zwanger te worden


1 juni 2016


zwanger worden tips menstruatiecyclus tool calculator 24baby vruchtbare dagen - MAMA to the max
W

We wisten eigenlijk altijd al dat we nog graag een tweede kindje zouden willen. Ook wisten we, voordat we aan kinderen begonnen, dat we er minimaal 3 jaar tussen wilden laten. Sinds Maxime er is heb ik me wel stiekem altijd afgevraagd of het ons gegund was nog een tweede kindje te krijgen. Jullie weten waarschijnlijk inmiddels dat ik maar één eierstok heb en ben zelf enorm benieuwd geweest of Maxime een gelukstreffer was en er dus echt een wonder is geschied of dat het met die ene eierstok prima werkt en een tweede kindje ook gemakkelijk zou komen. Gelukkig weet ik nu dat dit laatste voor ons is weggelegd en dat heeft heel wat spanningen, merk ik, weggehaald. De afgelopen jaren spookte het toch regelmatig door mijn hoofd en ik heb zelfs een keer tegen JP gezegd dat ik het al wilde proberen alleen maar om te kijken of het zou lukken. Gelukkig was hij iets rationeler en kon hij me toch overhalen om nog maar even te wachten.

Toen we eenmaal besloten in het najaar van 2015 om er langzamerhand weer voor te gaan, wilde ik goede voorbereidingen treffen. Ik wilde mijn kansen op een zwangerschap en een gezond kindje zo groot mogelijk maken. Ik merkte dat ik helemaal kwijt was waar je allemaal rekening mee kunt houden om de kans te vergoten om zwanger te worden en een gezond kindje ter wereld te brengen, dus ik googlede er vrolijk op los. Je vindt ontzettend veel bakerpraatjes op het internet, maar ik denk dat het verstandig is om die tips te gebruiken die goed voelen voor jou. Uiteindelijk heb ik ook een aantal dingen voor mezelf eruit geplukt die mij een goed gevoel gaven. Hieronder lees je mijn belangrijkste tips waar je rekening mee kunt houden als je zwanger wilt worden.

Mijn tips om zwanger te worden

zwanger worden tips MAMA to the max

Foliumzuur slikken

Dit helpt niet zover bij het proberen om zwanger te worden, maar wel om de ontwikkeling te stimuleren van een ongeboren kind. Omdat ik ermee begon had ik psychisch ook het idee dat het kindje vanaf nu heel welkom was. Er ging een knop om toen ik begon met het slikken van foliumzuur. Het gaf me een gevoel dat we er vanaf toen echt voor gingen.

Bereken je vruchtbare dagen

Tijdens iedere cyclus heb je een aantal vruchtbare dagen. Deze dagen liggen vlak voor en tijdens de dag van je eisprong. Je ovulatie berekenen kan tegenwoordig online met handige tools. Ik gebruikte hiervoor de calculator van 24Baby.  Met deze ovulatietest kon ik precies de eisprong berekenen. Ik hield nauwkeurig bij op welke dagen ik ongesteld werd en de calculator deed vervolgens de rest van de berekening. Je moet er natuurlijk niet helemaal op bouwen want iedere cyclus is anders, maar het gaf mij wel een gevoel dat ik in de juiste week aan het proberen was.

menstruatiecyclus tool vruchtbare dagen bereken tips zwanger worden MAMA to the max

 

Met de benen omhoog

Haha, deze vind ik echt geweldig. Ik deed het ook nog! JP lag in een deuk wanneer hij me weer eens zo zag liggen. Soms lag ik wel een kwartier zo in de hoop dat die kleine zwemmertjes dan genoeg tijd hadden om een eindsprintje te trekken. Ik weet echt niet of het helpt, maar tja, als een vrouw eenmaal zwanger wilt worden dan doet ze er alles voor, toch. En ik had wel ergens een gevoel dat er een kern van waarheid inzit. Als je meteen naar de wc of de douche loopt dan gaat toch de wet van de zwaartekracht op en heeft het sperma mijn inziens meer moeite om omhoog te zwemmen. Ik dacht steeds: baat het niet, dan schaadt het niet.

BELANGRIJKSTE TIP:

Ben er niet iedere dag mee bezig

Echt mensen, dit is mij overkomen deze keer! De meeste stellen worden niet zwanger binnen de eerste drie maanden. Zelfs na een jaar is het 1 op de 10 gezonde, jonge stellen niet gelukt. Ik raakte lichtelijk gestresst toen het na drie maanden proberen weer niet gelukt was (zit in de aard van het beestje haha). Zou het dan zo zijn dat het ons niet meer gegund was. Ik had er toch alles aan gedaan en toch was het niet gelukt. Ik was er constant mee bezig en besloot daarom in maart jl. het echt even van me af te zetten. Ik wilde de verjaardag van Maxime goed voorbereiden en het was ook erg druk met de blog. Ik keek bewust niet op de zwangerschapsapp, maar ik wist in mijn achterhoofd natuurlijk wel wanneer het ongeveer moest zijn;). EN echt te cliché voor woorden, maar juist deze maand is het wel gebeurd. En hoe moeilijk het ook is om deze tip op te volgen, doe het alsjeblieft wel. Probeer het in ieder geval, want je ziet dat het bij mij echt zo gegaan is.

 

Dat waren eigenlijk wel mijn belangrijkste tips. Nogmaals, er zijn honderden tips, maar heel veel hoeven niet voor jou van toepassing te zijn. Doe wat bij jou past en goed voelt. Heel benieuwd wie er zelf nog een belangrijke tip heeft voor alle mama’s to be!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!