Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Ik gaf onze hal een make-over


8 oktober 2018


after make over garderobe riviera maison mamatothemax 2
<

Onlangs liet ik al weten dat de hal en garderobe bij ons een make-over verdiend. Het was echt super leuk project en heb ik er een heel gezellig en sfeervol plekje van kunnen maken. Ik heb me laten inspireren door de nieuwe Rivièra Maison en vandaag deel ik mijn succesvolle eindresultaat!

Lees ook:
DIY: De make-over van hét IKEA keukentje

Prachtig oud Herenhuis

Één van de leuke dingen van het wonen bij mijn schoonouders is het huis. Het is een prachtig oud herenhuis uit 1916. De hal en de garderobe is toch wel het mooiste vertrek van het huis. De hoge plafonds, de Italiaanse terrazzo vloer en de aparte garderobe. Ik vond dat het plekje wel toe was aan een fijne upgrade en mijn schoonouders hebben mij daarin helemaal vrijgelaten. Zo kon ik me helemaal laten gaan met het inrichten met nieuwe, mooie accessoires en hier en daar een likje verf. Ik vond het super leuk om te doen en ik ben erg tevreden met het resultaat!

riviera maison before make over garderobe riviera maison mamatothemax 4

Before – hal

De sidetable willen we graag nog eens aanpassen, maar niet alles kan tegelijk. Dat komt later wel. Nu staan er twee prachtige Lampbase L’Hotel tafellampen. Het zijn mooie hoge lampen met linnen lampenkappen. Ik vind linnen altijd zo chique ogen en zeker op de chrome kleurige poten staat het heel erg mooi.

after make over garderobe riviera maison mamatothemax 8

After – hal

Beginnen bij de basis

Het was dus even zoeken, waar begin ik? Ik begon met de kleurencombinatie. De kleuren donkerblauw, grijs, bruinig en crème met hier en daar een touch of velvet zul je in de foto’s zien. Ik vind dat echt een hele mooie, tijdloze combinatie. Helemaal geschikt voor de binnenkomst in onze hal. Ook dacht ik aan een loper, maar in veel reacties las ik al dat we die beter in de winkel konden laten liggen. Maar, we hebben wél de trap aangepakt. We hebben gekozen om de voorheen kersenhout kleurige trap wit te verven en de leuningen donkerbruin met grijs gemengd. Ik had al een traploper in gedachten en toen ik de opties aan mijn schoonouders liet zien, kozen zij precies dezelfde!

after make over garderobe riviera maison mamatothemax 8

Rivièra Maison

Dankzij het super mooie merk Rivièra Maison heb ik me laten inspireren met hun nieuwe collectie. Het merk is helemaal mijn stijl en past gewoon heel goed bij het interieur. Het is chique en modern en van zeer goede kwaliteit.

after make over garderobe riviera maison mamatothemax 7

Omdat de hal vrij lang en niet breed is, is het best lastig om op sommige plekken iets te verzinnen. Het achterste gedeelte was bijvoorbeeld net te breed voor een kast. Ik werd opslag verliefd op dit prachtige velvet bankje “Royalton Bench” is perfect voor deze ruimte. Het zitvlak kan opengeklapt worden en zo ontstaat er handige opbergruimte. Het zitgedeelte is gecapitonneerd en heeft mooie elegante handgrepen aan de zijkant.

Ik heb de kleur Olive, maar het oogt meer lichtgroen-goud. Door het velours effect van de stof oogt het heel chique. Het kussen heet The Power Parlour Matelasse Pillow Cover en is 50×50 cm groot. De combinatie van zacht velvet en een chique zijdelook kenmerken dit prachtige kussen. De krans heb ik overigens gekocht bij de plaatselijke bloemist en de etagère hebben jullie al eerder voorbij zien komen!

Before & after garderobe

Bij de hal zit ook een gedeelte garderobe en daar staat een grote antieke kast. Daarin bergen wij onze jassen op. De ruimte zag er before wat kil en ongezellig uit.

before make over garderobe riviera maison mamatothemax 3

Aan de andere kant staat een bankje dat ontworpen en gemaakt is door onze eigen timmerman.

before make over garderobe riviera maison mamatothemax

Before – garderobe

Boven het bankje hangt de Milano Clock Dia 90. Een prachtig grote klok met een diameter van 90 cm. De cijfers op de klok zijn van hout en samen met het staal maakt het een hele chique uitstraling.

Ik heb het bankje bekleed met Palmer Throw crème plaid. De afmetingen zijn 170×130 cm en de kleur is super zacht! Materiaal: 65% acryl 25% polyester 10% wol.

after make over garderobe riviera maison mamatothemx

After – hal

Bovenop het plaid heb ik twee Velvet Pillow Cover in het donkerblauw. Het materiaal is 100% katoen en voelt ook heerlijk zacht. Weer die mooie velvet stof, ik ben er echt verliefd op! Het oogt heel elegant en chique.

Extra leuke accesoires

after make over garderobe riviera maison mamatothemax 5

De meisjes hebben hun eigen Coatrack Kids kapstokje! En niet te vergeten Juulke. Ook zij heeft haar eigen Happy Dog Dog Leash Hook voor de riempjes! Lief toch?

after make over garderobe riviera maison mamatothemax 3

Verder hebben we nog een rieten mand RR Cobbi Wharf Trunk Small voor al onze winteraccessoires zoals; sjaals, wanten en mutsen. Het materiaal is mahoniehout en ratten en de afmetingen zijn 60x30x70 cm (lxbxh). Daarop een handig Keys Please Wall Organiser, zo vergeet ik mijn sleutels dus nooit meer.

after make over garderobe riviera maison mamatothemax 2

Het kleed Melila Carpet vond ik zo ontzettend mooi en passen bij het geheel. Ik wil altijd nog even een finishing touch en dat was toch wel dit prachtige kleed. Het geweven kleed is 180×120 cm groot en gemaakt van katoen. Links in de hoek staat nu de Berkeley Coat Hanger driepoot kapstok. Wat is ie chique hè?

Het resultaat mag er zeker zijn! Ik ben er erg trots op! Geef jij je huis wel eens een make-over? Op basis waarvan beslis jij hoe je een grote restyle project gaat aanpakken? Deel je tips!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!