Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn tips voor een relaxte ochtend routine


12 februari 2020


<

Een standaard ochtendroutine is toch iets waar wij allemaal het beste op functioneren. We hanteren een vaste wekkertijd en alles loopt dan zo relaxt! Het brengt rust en structuur in ons gezin en dat is overal aan te merken. Heeft jullie gezin ook wat (meer) rust en regelmatig nodig? Ik deel vandaag mijn tips met jullie!

Lees ook:
Mijn geheim voor een gezonde haarroutine

De wekker gaat

Om 06:30 uur gaat de eerste wekker, dan snooze ik hem twee keer en om 06:48 uur sta ik op. Ik spring snel onder de douche terwijl de meisjes nog heerlijk liggen te slapen. Als ik klaar ben met douchen kleed ik mijzelf aan. Ik vind het heel erg fijn om rustig op te starten, niet meer de drukte in met de kinderen. Dan begint mijn olieroutine. De eerste olie die ik gebruik is de Progessence Phyto Plus, ook wel bekend als de PPP olie. De PPP zorgt ervoor om mijn hormoonbalans goed te houden. Daarnaast smeer ik nog een aantal oliën die mij dagelijks zowel emotioneel als lichamelijk vlak ondersteunen. Valor staat moed en geeft zelfvertrouwen. Ik merk het ook echt als ik het rond mijn hart, polsen achter de oren smeer dat ik de kracht krijg om voor mijzelf op te komen en niet onzeker te zijn. Het is ook een hele fijne parfum en sinds ik de oliën gebruik, heb ik ook echt geen parfum meer nodig!

essentiele olien young living ochtendroutine mamatothemax

Meisjes wakker maken

Dan loop ik naar de slaapkamer van de meisjes die onlangs een geweldige make-over heeft gekregen. Daar maak ik de meisjes wakker en vul ik de diffuser met een happy blend om ze op die manier rustig wakker te laten worden. De ochtenden zijn toch vaak druk, ik wil een zo’n rustige niet-gehaaste sfeer creëren. Ik doe ook de lichtjes aan en ga naar beneden om de fles voor Lilou te maken. Maxime schenk ik ons favoriete ochtend drankje in. Naast dat het heel erg gezond is, is het ook nog eens om onze darmflora goed op orde te houden. Ik loop naar boven met de drankjes, geef het aan de meisjes en ondertussen zoek ik de kleertjes uit en leg ze klaar. Het is zo gezellig nu ze samen op één kamer liggen! Voorheen als ik gespannen of gestresst was, reageerde ik vaak geïrriteerd omdat het bijvoorbeeld “niet snel genoeg gaat”. Maar, nu kletsen we ’s ochtends gezellig en merk ook dat wanneer ik zelf rustig ben en reageer, zij ook rustig blijven. Alles verloopt dat soepeltjes, heerlijk! Tijdens het aankleden luisteren we naar de grapjes en moppen van de Storikid van VTech.

Samen ontbijten

Samen lopen we naar beneden en maak ik een boterham voor Maxime. Zij gaat dan lekker voor de TV zitten. Om 07:50 uur breng ik Lilou naar de gastouder en dat doe ik omdat ik zo meer tijd heb met Maxime. Zo kan ik haar in alle rust haar schooltasje vullen en naar school brengen, die is hier slechts een paar minuutjes van ons vandaan. Ik kan dan ook nog even gezellig mee in de klas en daar lezen we een boekje of moet ik al haar kunstwerkjes bewonderen.

blokje om met juulke onze hond mamatothemax

Even een blokje om

Als ik terug kom van school dan laat ik onze hond Juulke uit. We wandelen zo’n 10 minuutjes door het werk, oordopjes in en even genieten van het moment! Echt even ontspannen zo op de vroege ochtend, weer of geen weer. Ik bedenk dan even wat ik die dag voor afspraken er staan en of ik iets ga doen. Of ik ga een uurtje sporten, wat ik zeker 3x in de week doe.

Mijn tips voor jullie

  • Sta op tijd op en neem eerst de tijd voor jezelf
  • Gebruik een diffuser en essentiële oliën om rust binnen het rust te creëeren
  • Blijf rustig en ga niet stressen
  • Goed voor jezelf zorgen;
  • Eet voldoende en gezond;
  • Sport een aantal keer in de week en beweeg dagelijks

Hoe creëer jij rust voor jezelf? Je moet echt de tijd nemen voor jezelf en zoek iets waar jij je goed bij voelt. Ik heb dat met sporten. Ik smeer mijn olietjes en door het sporten zit ik goed in mijn vel. Als ik te druk ben met sporten dan sla ik gewoon een keer over! Ongezond eten omdat je te druk bent? Dat is geen excuus! Neem je tijd om naar de winkel te gaan. Koop je gezonde voedsel en neem óók de aandacht en tijd dit rustig te eten. 

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Mijn tips voor een relaxte ochtend routine

  1. Ik creeer rust met behulp van de olietjes zowel voor de kindjes als mama zelf. Daarnaast leg ik s avonds al de kleren voor de kindjes onder op stapeltjes klaar. Het rugzakje voor ons dochtertje met haar fles en beker en fruit(dit wordt op de og klaargemaakt)en dieetvoedimg maak ik savonds ook al klaar dit hangt samen met de jassen bij elkaar. De trommeltjes voor overblijven en de pauze van ons zoontje staan klaar met het betreffende fruit en een mesje. Smorgens dekt mijn man of mijn vader de tafel( wij wonen bij mijn ouders tijdelijk) dus we kunnen zo aanschuiven. Overdag leg ik alles klaar voor het avond ritueel . En sochtends bereid ik het eten voor voor in de avond. Diffuser aan en zo behoud ik rust in ons drukke leven

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!