Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Tips voor een goede voorjaars schoonmaak


24 april 2020


schoonmaak tips mamatothemax
<

Na de winter hebben we allemaal weer zin om fris en energiek de lente in te gaan. We zitten nu allemaal een beetje stil in de huidige situatie en misschien slaat de verveling je een beetje toe? Gebruik deze energie voor een grondige voorjaarsschoonmaak! Het is zeker niet mijn favoriete en leukste klusje, maar je krijgt er echt voldoening van als je klaar bent en… Een schoon en opgeruimd huis betekent ook een schoon en opgeruimd hoofd. En dat voelt goed! Er is dus eigenlijk geen excuus om het over te slaan, je moet het gewoon doen! Hoe houd je een grondige voorjaarsschoonmaak? Met onderstaande 5 tips help ik je goed op weg.

Lees ook:
De leukste tips om thuis te doen met kids

Wat heb je nodig?

Zorg dat je voldoende schoonmaakhulpmiddelen in huis hebt. Niet alleen een goede en gezondheidsvriendelijke reiniger maar ook schuursponsjes en microvezeldoekjes zijn handig. Wij gebruiken de Thieves Household Cleaner. Een gezonde reiniger die je kan inzetten voor alle schoonmaakklussen in huis. Het is niet giftig, dus ook de meisjes kunnen gezellig meehelpen. Het stelt me gerust dat we allemaal geen chemische stoffen inademen. Hier lees je meer over de Thieves olie.

Wat ga je aanpakken?

Een goede voorbereiding is het halve werk! Maar maak je geen zorgen want het hoeft niet allemaal op één dag af. Maak een schema dat goed haalbaar is. Plan goed in welke klus of ruimte je op welke dag doet en houd je daar dan aan. Er is geen excuus! Het is zo’n fijn gevoel wanneer je een klusje van de to-do list kunt afvinken. Iedere kamer mag aan bod komen.

Slaapkamer
Haal het beddengoed er af. Hang deze lekker buiten te luchten. Vervolgens onder en achter het bed stofzuigen en dweilen, de nachtkastjes van binnen en buiten uitsoppen en natuurlijk de plinten en de vensterbank afnemen.

Keuken
De keuken is altijd een hele grote klus. Begin met het leeghalen van de keukenkastjes. Om het overzicht te behouden doe je dit per kastje. Beslis wat je echt nodig hebt, daarna gooi je het overbodige weg en maak de binnen- en buitenkant van de kastjes schoon. Daarna is de beurt aan het fornuis, de afzuigkap, de oven/magnetron, het aanrecht en de spoelbak.

Badkamer
Vocht en schimmel is bijna niet te voorkomen in een badkamer. Heb je hier last van? Een combinatie van 2 dopjes Thieves Household Cleaner, 5 druppels Purification en 5 druppels Lemon in een sprayfles met 500ml water werkt het beste. Tip: Spray alles goed in, laat het niet te lang intrekken en spoel het na met water. De badmat was je uit in de wasmachine.

Woonkamer
De woonkamer is vaak de grootste ruimte van de woning. Dit is ook echt mijn favoriete klus! Haal alle gordijnen er af. Doe deze in de wasmachine of breng ze naar de stomerij. Schuif lekker de meubels van hun plaats en maak ook de plekken achter en onder de meubels schoon. Vergeet je ook de kozijnen en plinten niet?

voorjaarsschoonmaak met thieves young living

Opruimen

De grote voorjaarsschoonmaak is een mooi moment om op te ruimen. Dingen kunnen worden weggegooid maar wat doe je er mee als het te goed is om weg te doen? Misschien kan je er iemand blij mee maken, of doneer bijvoorbeeld speelgoed aan de speelgoedbank.  Hiermee geef je je spullen een tweede leven, en het ruimt bij jou lekker op. Bij ons gaan alle spulletjes weer naar de speelgoedbank hier in Maastricht.

Laat het lekker doorwaaien

Wat ook ontzettend fijn is tijdens de schoonmaak: zet ramen en deuren open. Maar laat het daarna ook af en toe eens lekker doorwaaien in huis. Een schone ruimte en frisse lucht: daar worden wij echt blij van!

Als je klaar bent met alle inspanning heb je echt een beloning verdiend. Koop een mooie bos bloemen en haal het voorjaar in huis. Zet een heerlijke kop koffie en zet je diffuser aan. Doen hoor! Op naar een heerlijke zomer! Heb jij nog een leuke schoonmaaktip?

Liefs,

 

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!