Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Fijnste tips: Disneyland Parijs met kinderen


2 december 2018


tips disneyland parijs met kinderen parades uitgelicht
<

Wat kan het spannend voelen om met kinderen naar een groot park te gaan als Disneyland Parijs. Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden maar anderzijds de teugels wat laten vieren omdat het een feestje is om naartoe te gaan. Voor Maxime, is de belevingswereld anders dan voor Lilou. Maar ook Lilou, heeft er enorm van genoten. Na alle leuke, gedeelde foto’s en stories, zijn er een hoop vragen binnengekomen over ons bezoek aan Disneyland met kinderen. In deze blog mijn must-do tips voor Disneyland Parijs. 

Lees ook:
Disneyland Parijs outfits van de meisjes

tips disneyland parijs met kinderen kasteel

Twee nachten is voldoende

Voordat we gingen was ik bang dat ons verblijf veel te kort zou duren, maar de meisjes waren op dag 3 total loss (en wij ouders ook). Drie dagen en twee nachten is dus meer dan voldoende! We hebben alles gezien wat we wilden (zie volgende twee tips), dus eigenlijk was het perfect zo. De derde dag hadden we gepland voor het Walt Disney Studios Park, maar de meisjes waren zo moe dat we alleen in de Ratatouille attractie zijn geweest.

Neem een fastpass, liefst VIP.

Wat was dit een bijzondere ervaring! We kregen namelijk Fastpasses bij onze entreekaarten. En dit waren niet zomaar Fastpasses…, maar VIP Fastpasses. Hierdoor konden we bij alle attracties met een Fastpass-rij meteen doorlopen. Bij de normale fastpasses moet je bij de attracties een ticket halen voor een specifiek tijdstip. Op dat tijdstip mag je met het ticket direct doorlopen om in de attractie te gaan. Dit vraagt om een goede planning, maar het scheelt je een hoop tijd. Ik kan zeggen dat het zeker de moeite waard is om in te investeren. We waren er helemaal van onder de indruk! Al voelde het wel raar om door te lopen, terwijl alle andere mensen heel lang in de rij moeten staan.

tips disneyland parijs met kinderen parades

PLANNING TO THE MAX

Bij binnenkomst vind je direct de plattegronden van de Parken én de programmaboekjes. Hierdoor kun je meteen een goede planning maken, zodat je niets hoeft te missen. Bedenk dus op de eerste dag wat je graag zou willen zien en ondernemen. Zo hadden wij de vuurwerkshow (Disney Illuminations) en kerstparade bovenaan ons lijstje staan! De tijden van deze shows staan vast, waardoor je dit makkelijk kunt inplannen. Wij hebben alle shows zeker één keer kunnen zien in de drie dagen van ons verblijf.

cafe mickey disneyland paris

Maak altijd een reservering bij het restaurant.

Door de drukte in het park, zeker rond de kerstperiode, is het erg slim om te reserveren voor het diner. Zo voorkom je dat je moet wachten of dat er helemaal geen plek meer is. De kids zijn na een lange dag in het park moe en wachten maakt het niet gezelliger. Zo hebben wij een avond bij het Café Mickey gereserveerd voor een diner met de Disney figuren. We konden direct aanschuiven op de tijd van de reservering en hoefde niet lang te wachten op ons eten. Café Mickey is wel een prijzig uitje. Een menu voor volwassenen kost 65,- en voor kinderen 35,-. De kwaliteit van het eten was matig, maar wij vonden het zeker het geld waard, want alle Disney figuren passeerden onze tafel en namen uitgebreid de aandacht voor knuffels en foto’s. De meisjes vonden het fan-tas-tisch. De wachttijd om Mickey te zien in het park, bedraagt zo’n 70 minuten dus het diner is zeker de moeite waard!

disneyland paris extra magic hours

Extra magic time

Dit is écht een hele grote aanrader! Extra magic time is namelijk voor iedereen die in één van de Disney Hotels verblijft. Het park gaat namelijk voor deze bezoekers twee uur eerder open, waardoor je in alle rust het park kun verkennen en al in de eerste attracties kunt gaan! De meisjes vonden dit heerlijk. Ze konden even lekker rondrennen zonder dat ze verdwenen in de mensenmassa. Ook fijn voor papa en mama dus ;)!

tips disneyland parijs met kinderen extra magic hours

Natuurlijk kan het per kind verschillen hoeveel zij aankunnen. Dat voel je als ouder het beste zelf aan. Het belangrijkste is, dat je kunt genieten en dat is een magisch feestje in Disneyland Parijs! Want dat is het zeker. Kunnen we alweer terug?

Ben jij al eens met je kinderen naar Disneyland Parijs geweest? Wat is jouw ultieme tip? 

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!