Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Tijd voor jezelf… Op vakantie met kids


27 april 2016


Mama to the max, kinderen, vakantie, jezelf
<

Ouders zijn en tijd voor jezelf hebben. Dat is eigenlijk een onmogelijke combinatie. Zeker met kleine koters. Je bent constant in de weer met luiers, flesjes en peutervragen. Ook de vakanties zijn anders. Hoe zorg je toch voor een uitgerust gevoel en wat me-time (of we-time)?

 

Er verandert veel als je mama of papa wordt. Ook op vakantie gaan, is anders. Vroeger las ik stapels boeken op het strand, nu ben ik heel trots als het me lukt 1 of 2 boeken uit te lezen. Ook spannende wandeltochten door de bergen of tot laat uitgaan behoren niet meer tot de mogelijkheden. Erg? Natuurlijk niet. Het is heel fijn om familytime samen te beleven. Maar eerlijk is eerlijk, echt uitrusten doe je natuurlijk niet. Zeker niet als je kind elke ochtend voor dag en douw opstaat.

Hoe zorg je toch voor een beetje me-time op vakantie met kinderen? Nou, zo dus!

1) Bedtijd is bedtijd
Natuurlijk kan het best een half uurtje later worden. Maar ik verbaas me altijd over ouders die tijdens hun vakantie om 22.00 uur door een stad lopen met jengelende kinderen. Dat vind ik geen vakantie. Ik vind het heerlijk als om 20.00 uur de kids op één oor liggen! Kies voor een appartement of huisje, zodat je daarna nog lekker kunt genieten samen. Maak lekkere hapjes, drink een drankje, kijk samen een film of lees EINDELIJK je boek. De avond is van jullie!

2) Zorg voor hulptroepen
Opa’s, oma’s, neefjes en nichtjes vinden het misschien enorm leuk om een paar daagjes over te komen. En vele handen maken licht werk! En wie weet…babysitten ze wel een avondje. Kun je toch tot laat door de straatjes van een eeuwenoude stad slenteren, zelf tijdens een vakantie met kinderen. Heerlijk!

3) Verdeel de taken
Gun elkaar af en toe wat me-time. Hoe heerlijk het ook is om tijd samen te beleven. Af en toe is het heel fijn om heel even alleen te zijn, ook op vakantie. Dat kan als de één met de kids boodschappen gaat doen en de ander lekker lui in de hangmat gaat liggen.

 

Mama to the max, kinderen, vakantie, jezelf

4) De babyfoon is je beste vriend
Zo kan je toch nog lekker even buiten gaan zitten!
Geniet van die ondergaande zon tijdens je vakantie met kinderen.

5) Huur een auto!
De kinderen doezelen in slaap en jij en je lief genieten van een lekker muziekje en een indrukwekkende omgeving. Wij genieten altijd heel erg van de tochtjes door een nieuwe omgeving, met slapende kleintjes op de achterbank. Als ze wakker worden stop je voor een lekkere lunch of een overheerlijk ijsje. Als dat geen vakantiegevoel is!

Mama to the max, kinderen, vakantie, jezelf

 

6) Maak het jezelf af en toe makkelijk
Even op de iPad is toch niet zo erg? Zeker niet als je de hele dag samen op pad bent geweest. Gun jezelf wat rust en me-time! Je hoeft ook echt niet elke dag uitgebreid te koken. Kook wat eenvoudige pasta voor je kids en haal een pizza als ze slapen.

7) Doe ook dingen die jij leuk vindt
Natuurlijk probeer je het je kids naar de zin te maken. Maar als je heel graag dat hagelwitte stadje op die bijzondere berg wilt bekijken, doe het dan gewoon. Kindje in je nek en gaan. Ze genieten vast ook van het uitzicht. En als dat niet zo is. Daarna gaan jullie toch weer lekker zwemmen? Zorg dat er voor iedereen leuke activiteiten in je vakantie zitten.

 

Mama to the max, kinderen, vakantie, jezelf


Zo, dat waren mijn tips! Ik ben heel benieuwd of jullie ook tips hebben. En niet alleen voor vakantie.. ook voor het dagelijks leven. Hoe zorg jij voor de broodnodige me-time?

Als je het leuk vindt, kun je me trouwens ook volgen op Instagram onder de naam reisje_boompje_feestje.

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Romy

mede-eigenaar van TextVast - zakelijk en privé samen met Koen - Mees (2012) - Lot (2015) -DIY - duurzaam - vintage - reizen - beleven - haken - breien - lezen - schrijven - Instagram

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!