Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Thuis leren met Squla


19 maart 2020


squla ervaringen groep 3 maxime mamatothemax
<

Spannende tijden: de eerste oudergesprekken voor Maxime in groep 3. Hoe zou ze het doen, wat gaat goed, wat gaat minder? We vonden het wel even spannend hoor! Maar oh wat zijn we trots op ons meisje. En wat zijn we blij dat we Squla hebben voor haar, zodat ze extra kan oefenen waar nodig is. Zeker nu! In deze blog een update van Maxime in groep 3 en hoe we Squla gebruiken om haar te ondersteunen. 

Lees ook:
Geef je kind meer leesplezier en zelfvertrouwen met Squla

Het oudergesprek

Wij vonden het echt spannend zo’n oudergesprek. Hoe gaat het op school? Komt ze goed mee met de rest? Maar gelukkig! De meester was heel enthousiast, Maxime doet het geweldig! Maar er is zeker ruimte voor wat verbetering. Maxime is een heel sociaal meisje en vindt het heerlijk om ook nog te spelen. Op het gebied van begrijpend lezen en de snelheid ervan, kan ze nog wat verbeteringen maken. Dus dat oefenen we nu extra veel met Squla!

squla groep 3 ervaringen begrijpen lezen

Aan de slag met Squla

Wat wij als ouders zo fijn vinden aan Squla is dat de kinderen heel gericht een vak kunnen oefenen. Maar wat ik het allerfijnste vind: je kunt zien hoe vaak en hoe lang ze geoefend hebben. Zo kun je goed bijhouden of ze oefenen en of dit genoeg is!

Je kunt ook doelen instellen en als deze behaald worden kan je kindje extra muntjes verdienen. Dit geeft extra motivatie!

Squla doelen instellen ouderportaal mamatothemax

Doelen voor Maxime

We hebben nu met Maxime afgesproken dat ze iedere dag na school eerst eventjes 30 minuten Squla moet oefenen voordat ze iets anders mag doen. Dan komt ze lekker bij me zitten met wat thee en een koekje en maken we er een gezellig moment samen van. Helaas is de situatie nu anders. Nu beginnen we ’s ochtends meteen na het ontbijt met Squla en is het onderdeel van Maxime’s thuis leren.

thuis werken kinderen thuis squla ervaringen

Het geeft me ook de ruimte om eventjes te werken als Maxime bezig is. Maxime heeft dan haar eigen Squla koptelefoon op en oefent lekker bij mij aan het bureau. Rustig voor mama, plezier voor Maxime! Het is zo leuk om te zien hoe ze zich vermaakt en hoe de spelletjes tussendoor haar motiveren om door te gaan. Ze vindt rekenen het allerleukste om te doen. Ze heeft zo veel plezier! Ook kan ze niet genoeg muntjes verzamelen, ze spaart op dit moment voor een nieuwe avatar die ze als profielfoto kan instellen.

Ik ben heel benieuwd hoe Maxime zich de komende tijd gaat ontwikkelen, maar we hebben er alle vertrouwen in met Squla. We hebben nu al zin in het volgende oudergesprek!

Veel liefs,

Deze blog is in samenwerking met Squla.
NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!