Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Tandenborstel en tandpasta die meegroeit met de leeftijd van je kind


18 maart 2020


jordan tandenborstel groeit mee tandarts advies mamatothemax v2
<

Wanneer het eerste tandje van je kindje begint te groeien is het al belangrijk om te beginnen met het ontwikkelen van goede mondverzorging gewoontes. Het handvat, de borstelgrootte en borstelharen zijn allemaal op maat gemaakt. Zo is er voor elke leeftijdscategorie de meest effectieve mondverzorging. Wil jij weten welke tandpasta en tandenborstel het beste bij jouw kindje past en waarom dat verschil belangrijk is? Wij vroegen het onze tandarts, mijn schoonmoeder Marjos.

Lees ook:
De verzorging van het kindergebit

Jordan

Zoals jullie wellicht al weten zijn wij groot voorstander van de tandverzorgingsproducten van Jordan. Het Scandinavische merk zorgt al sinds 1927 voor het gebit van mensen. Ze stellen hoge eisen aan de kwaliteit van hun producten en zijn er voor het hele gezin. Jordan heeft producten gecategoriseerd op leeftijd om zo voor elk gebit de juiste verzorging te bieden. Eerder schreef ik al een blog vol met tips voor het tandenpoetsen met kinderen.

jordan tandenborstel groeit mee tandarts advies mamatothemax v3

Is zo’n leeftijdscategorie echt belangrijk?

Ja! Want élk gebit heeft weer een andere verzorging nodig. Een melkgebit heeft bijvoorbeeld heeft minder fluoride nodig en een zachte borstelkop. Vanaf het allereerste tandje is het al belangrijk om gelijk te beginnen met poetsen. Je leert je kindje op die manier spelenderwijs structuur in de tandverzorging aan te brengen. Daarnaast merkten wij vooral hoe leuk de meisjes het vonden om zelf te mogen poetsen. Natuurlijk met de hulp van papa of mama! Jordan heeft tandenborstels ingedeeld in 4 verschillende leeftijdscategorieën. Hieronder leg ik uit waarom dat is. Echt heel interessant vind ik dit!

De 4 leeftijdscategoriën tandenborstels van Jordan:

 1. Leeftijd 0-2 jaar
  De tandenborstel voor de allerkleinste hebben een super zachte borstelkop. Omdat doorkomende tandjes vaak jeuken, heeft Jordan de tandenborstel zo ontworpen dat het tevens een bijtring is. Kenmerkend zijn deze leuke opvallende kleurtjes! Ook bevat het tandenborsteltje ook een duimgat zodat de ouder een goede grip behoudt en voorkomt dat de tandenborstel te ver in de mond van het kindje komt.
 2. Leeftijd 3-5 jaar
  Kinderen van deze leeftijd zijn snel ergens op uitgekeken, daarom heeft Jordan een variërend assortiment gemaakt. De uitdagende ontwerpen van deze tandenborstel helpt je kind te motiveren tot tandenpoetsen. De tandenborstel heeft een zachte borstelkop om de melktandjes goed te kunnen reinigen. Ook de handgreep is zeer comfortabel en tevens voorzien van een duimgat om als ouder nog voldoende hulp te kunnen bieden bij het poetsen. De tandenborstels zijn ook voorzien van leuke gadgets!
 3. Leeftijd 6-9 jaar
  Op deze leeftijd begrijpen kinderen inmiddels heel goed waarom ze moeten tandenpoetsen. Ze zijn al diverse keren bij een tandarts geweest en beginnen ook wat eisen te stellen aan het uiterlijk van hun tandenborstel. De tandenborstel in deze categorie heeft twee verschillende borstelharen die zorgen voor een optimale reiniging van de wisselende tanden. Daarnaast is er een “Magic tip” voor de moeilijke gebieden tussen de tanden en het tandvlees. Ook dit design heeft weer een fijne grip en poetst daardoor extra fijn.
 4. Leeftijd 6-12 jaar
  De tandenborstel in deze leeftijd is een prachtige aanvulling op de reeds succesvolle tandenborstels van Jordan. Het heeft een unieke uitstraling dankzij het magneetsysteem. Met de meegeleverde magneetstrip kun je dit in je badkamer ophangen! Hoe gaaf is dat? De tandenborstel heeft een kleiner borstelkop met zachte haren en net als in alle andere leeftijdscategorie een ergonomisch handvat.

jordan tandenborstel groeit mee tandarts advies mamatothemax v5

Tandpasta met aangepaste leeftijd voor kinderen: 

 • Kids tandpasta 0-5 jaar

Speciaal voor de melktandjes is er de Kids Toothpaste. En als ik Lilou mag geloven, dan smaakt hij ook nog eens heel lekker! Kinderen hebben twee keer zoveel smaakpapillen dan volwassen, wist je dat? Daardoor heeft Jordan de tandpasta een milde fruitsmaak gegeven. De tandpasta is voorzien van het aanbevolen fluoride gehalte en bevat geen SLS. SLS is een stof dat vaak extra wordt toegevoegd aan producten om te schuimen. Maar, dat is een totaal overbodige toevoeging. De tandpasta biedt bescherming tegen gaatjes.

 • Junior tandpasta 6-12 jaar

Het grote mensengebit vereist een speciale zorg. Daarom heeft Jordan de Junior tandpasta speciaal ontwikkelt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook hier is het fluoride gehalte toegevoegd naar de aanbevolen hoeveelheid en bevat 0% SLS. Maxime vindt vooral de designs van deze tandpasta zo leuk, daarom laat ik haar ook áltijd alles zelf uitkiezen. Zo blijft poetsen een feestje!

Nog een leuk weetje: De designs van de tandpasta’s zijn afgestemd op de designs van de tandenborstels. Dus iedere tandenborstel heeft een bijpassende tandpasta!

Let jij goed op het gebit van je kind en help je hem of haar ook altijd mee? Het is zo belangrijk je kindje te helpen tot het zijn of haar gebit zelf goed kan verzorgen. Dus wees niet alleen zuinig op je eigen gebit, maar ook op die van je kinderen!

Veel liefs,

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!