Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Tandarts, tips voor een eerste bezoek


10 februari 2017


V

Voor alles is een eerste keer. Zo ook de tandarts. Volgens mijn moeder gingen mijn zusje en ik altijd met veel plezier mee naar de tandarts. Wat ik mij vooral herinner is het kleine plastic diertje dat wij na afloop mochten uitzoeken. Bang voor de tandarts ben ik nooit geweest. Ik had op mijn 19e pas mijn eerste gaatje en mijn verstandskiezen zijn alle drie (ik had er maar drie, geen idee waar die vierde gebleven is) in een keer getrokken in het ziekenhuis.

Daar tegenover staat mijn man, die is niet weg van de tandarts. Ik weet niet wat er ooit is gebeurd, maar hij is al jaren niet meer geweest. Mijn verwoede pogingen om hem er naartoe te krijgen ten spijt. Helaas voor hem moest hij toch met ons mee. Niet dat hij zelf in die stoel is gaan liggen. Nee, zover krijg ik hem echt niet. Maar gelukkig ging hij mee want Guy mocht voor het eerst naar de tandarts.

WIJ OEFENDEN VOOR DE TANDARTS EN HADDEN ENORM VEEL LOL

Zoals met alle nieuwe dingen bereidde ik Guy al dagen voor op de het eerste bezoekje. Ik vertelde hem dat de tandarts in mama’s mond zou kijken en dat ik mijn mond dan heel ver open moest doen. Dat Guy dan mocht kijken en dat zij dan ook even bij Guy ging kijken. Wij oefende met je mond heel wijd open doen en dat vond hij leuk.

Normaal gesproken ben ik helemaal niet zenuwachtig, alleen had ik nu wat spanning omdat Guy mee zou gaan. Sinds Guy het echte peutergedrag begint te vertonen weet ik vooraf niet echt meer hoe hij op iets nieuws zal reageren. We moesten wat langer wachten tot wij aan de beurt waren maar er was een mooie speeltafel dus dat ging goed.

Eenmaal in de stoel vond Guy het maar wat interessant en bleef maar zeggen: “Guy ook”. Dat was fijn om te horen want hij was in ieder geval niet bang. Nu was het tijd voor Guy, Hij mocht bij papa op schoot blijven zitten en de tandarts ging even bij hem kijken. In eerste instantie wilde hij zijn mond niet open doen. Hij was toch wel onder de indruk maar eenmaal open kon de tandarts even kijken met haar spiegeltje.

We waren erg trots op hem en de tandarts ook. Omdat hij het zo goed had gedaan kreeg hij een mooie tandenborstel. De volgende keer mag hij weer mee.

IK KOCHT EEN LEUKE NIEUWE TANDENBORSTEL, NOU DAT HAD IK BETER NIET KUNNEN DOEN

Wat betreft die tandenborstel daar heb ik nog een leuk verhaaltje over. Guy zijn eerste tandenborstel was aan vervanging toe, dus toen ik bij de Hema was kocht ik zo’n leuke van Jip en Janneke. Nou dat had ik niet moeten doen. Meneer wilde direct zijn tanden niet meer poetsen want dat was niet zijn tandenborstel. Dit kaken gingen op elkaar en we konden weer opnieuw beginnen met het tandenpoetsritueel.

TIPS

Zodra je kind zijn of haar eerste tandje krijgt is het zaak dat je gaat beginnen met tandenpoetsen. Het is wat raar om met zo’n grote borstel een tandje te poetsen en je kind zal het zeker niet fijn vinden. Ik zal wat hieronder wat tips geven om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

  • Begin zo snel mogelijk met poetsen.
  • Wil je kind niet poetsen? Dit was bij ons ook het geval totdat ik mijn eigen tandenborstel erbij pakte en die van mijn man. Zo stonden wij samen onze tanden te poetsen en we verzonnen er een liedje bij. Gelukkig zijn hier geen filmpjes van. Hoe stom het ook klinkt. Het hielp wel. Nu vond hij het wel interessant want papa en mama deden het ook. We hebben dit ritueel trouwens wel wat vaker moeten herhalen maar ach, baat het niet dan schaadt het niet.
  • Koop geen tandpasta met smaakje. Echt zo stom waar je allemaal wel niet intrapt. Natuurlijk vindt hij de aardbeiensmaak lekker. Totdat we overstapte op de kindertandpasta van Elmex op aanraden van de tandarts. Ja en dat is toch echt niet lekker, zo’n frisse mint smaak in je mond. Dus hierbij begon het ritueel weer opnieuw.
  • Koop altijd een voorraad van dezelfde tandenborstels. Je weet nu waarom.
  • Ga je voor het eerst naar de tandarts met je peuter? Het helpt enorm om zelf rustig en relaxed te blijven en vertel je peuter in de voorafgaande dagen wat jullie gaan doen.

Ben jij al met je peuter bij de tandarts geweest? Hoe is het gegaan? Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat onder dit blog.

Baby- & kinderkleding

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!