Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat geef je je vriend die 30 wordt cadeau…. surprise!!!!


11 mei 2015


V

Vandaag deel ik mijn geheimpje dat ik al maanden voor me heb moeten houden met jullie. Ik heb Jean-Philippe, mijn vriend waar ik al bijna 11 jaar mee samen ben, gisteren verrast met zijn verjaardagscadeau.

surprise-30-jaar-mama-to-the-max-dubai

Het begon allemaal in december…ik bedacht me ineens dat JP op 13 mei de mooie leeftijd van 30 jaar zou bereiken. Al jaren lang geef ik hem heel lief een parfum of iets in dat genre cadeau. Hij heeft nooit echt wensen als ik ernaar vraag en daarbij is hij altijd erg snel tevreden. Ik wilde dit jaar iets speciaals doen en hem een leuke verjaardag geven om de 30 goed in te wijden. Jullie zullen wel denken….dat wordt een surpriseparty…. maar daar was ik al snel van overtuigd dat ik dat niet zou gaan doen. JP drinkt geen alcohol en in het middelpunt van de belangstelling staan is al helemaal niet zijn ding. Sommige mensen zeggen dan…ohh een surpriseparty…dat had je echt niet hoeven doen…maar ondertussen vinden ze het stiekem dan toch wel erg leuk (geloof dat ik wel zo iemand ben hihi). Maar JP is het tegenovergestelde, die vind dat echt V-E-R-S-C-H-R-I-K-K-E-L-I-J-K! Ik denk dat als hij binnen zou komen en iedereen zou roepen: SURPRISE…., dat ie heel hard weg zou rennen en echt niet meer terug zou komen. Dat idee was dus al snel van de baan. Er passeerden nog wat ideetjes de revue zoals, een horloge, een dagje in een Ferrari rijden, een chique diner in een sterrenrestaurant…het hield mijn gedachten goed bezig in december. Tot ik in 1 keer stuitte op de instagram pagina van Atlantis The Palm resort in Dubai….wat is dat een gaaf hotel, dacht ik. JP heeft best wel vliegangst en vliegt liever niet, slaapt het liefste in zijn eigen bed en vandaar dat we ook niet heel vaak weg gaan… toch hoor ik hem al jaren roepen…Dubai, daar zou ik nog wel eens naartoe willen. De gedachte ging door mijn hoofd…zou ik…? het bleef in mijn hoofd en ik keek stiekem op booking.com wat een kamer kost in het hotel. Dit deed ik net voor de kerst wel een paar keer. Toen keek ik ‘plots’ ook naar vliegtickets….en in mijn agenda of dit mogelijk zou zijn rond zijn verjaardag. Ik merkte dat ik hele erg goede zin ervan kreeg. Wat zou dat een surprise zijn…hem verrassen met een tripje naar Dubai. Ik polste mijn idee bij mijn moeder en schoonmoeder. Die waren natuurlijk een beetje perplex…zo van…kun je niet gewoon een weekendje Londen boeken? Maar omdat ze me wel een beetje kennen en ik wel houd van een avontuur zagen ze aan mijn ogen dat ik mijn idee echt wilde doorzetten. Heel lief boden ze allebei aan voor Maxime te zorgen die week. Dit wilde ik eerst goed geregeld hebben alvorens ik alles zou gaan boeken. Ze gaat een halve week bij mijn moeder logeren en een halve week bij mijn schoonmoeder. Ok, dat was geregeld…nu nog de tickets en het hotel. Eerst de tickets dan maar….ik moest zijn paspoortgegevens invoeren dus ik wachtte totdat hij een avondje weg was. Ik voerde alles keurig in en wat bleek….ahhhh…zijn paspoort zou verlopen in april…..neeeee…had ik weer… Lichtelijk in paniek belde ik mijn schoonmoeder op. In eerste instantie verzon ik dat mijn paspoort zou verlopen en dat ik even in die van hem gekeken had en dat bij hem ook het geval was. Ik vroeg hem om samen even naar de gemeente te gaan om het paspoort te gaan verlengen. Maar meneer had weer eens een heel fijn antwoord: “ik hoef geen nieuw paspoort meer. Ik heb een identiteitskaart en dat is voldoende. We gaan toch niet snel buiten Europa op vakantie”. Ahhh…ik kreeg het erg benauwd. En nu? Hoe kreeg ik hem zover dat ie dit alsnog zou gaan regelen? Ik belde mijn schoonmoeder voor hulp en samen bedachten we een reden. Mijn schoonmoeder heeft uiteindelijk zoiets gezegd van: JP ik heb je paspoort nodig om iets bij te bank te kunnen regelen. Vergezocht maar we hadden geen keuze hihi. Hij dacht er verder niet over na en trapte erin en gelukkig had hij twee weken later zijn paspoort. Ik kon e-i-n-d-e-l-i-j-k boeken! Zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte begin februari de vliegtickets en het mooie Atlantis The Palm hotel via booking.com.

Nu moest het lange wachten beginnen. Een aantal keren heb ik mezelf bijna versproken. Het is echt lastig zoiets groots zo lang geheim te moeten houden. Kleine dingen als….ohh dat kunnen we ook doen in Dubai, of nee JP dat doen we wel na de vakantie. Gelukkig heb ik geen 1 keer een fout begaan.

Ik regelde met zijn compagnon (JP heeft een eigen zaak) dat hij de zaak zou regelen voor 1 week. Ik vroeg mijn broertje of hij ons (vandaag) naar Düsseldorf zou kunnen brengen en hield de iPad continue in de gaten. Hele leuke bijkomstigheid (NOT) is dat vliegwinkel.nl je ongeveer iedere week een mailtje stuurt. De ene week staat er; Beste Marjon, je boekte onlangs je vliegtickets naar Dubai, wil je ook nog een auto huren als je daar bent en de andere week komt er weer een mailtje dat je onlangs hebt geboekt en als je nog een reis boekt je korting krijgt…pffff gek werd ik ervan. Maaaaar het was het allemaal waard.

Gisteren was de grote dag. We zaten in de woonkamer. JP naar het voetballen aan het kijken en ik zat aan de grote eettafel. Mijn hart ging flink tekeer en moest mezelf een aardige peptalk geven om het uiteindelijk te zeggen. Ik keek naar de klok en sprak met mezelf af…als het precies 13.00 uur is verras je hem. En zo gezegd zo gedaan.

JP, lieve schat, wat wil je nu aanstaande woensdag eigenlijk gaan doen voor je verjaardag?

Je hebt nog helemaal niks gepland?

JP: nee, schat ik wil gewoon lekker niks doen. Misschien uiteten ’s avonds. Je hebt toch geen surprise feestje ofzo geregeld he. Je weet het…daar heb ik echt een hekel aan!

Ik: uhhh het is geen surprise feestje…maar ik heb wel een surprise….

JP: (beetje giechelend en een smile op zijn gezicht, waarschijnlijk omdat hij ziet dat ik ook wat nerveus ben…) ow?

Ik: tja zal ik het nu al verklappen of zal ik tot woensdag wachten…

JP: nee nee, kom op, nu! Als je a zegt, moet je ook b zeggen…

Ik: ok dan je hebt gelijk…..(lang pauze, met veel gegiechel tussen ons beide)…

Ik gaf hem het ingepakte cadeautje met een kaart.

Hij las de kaart in stilte en maakte vervolgens het cadeautje open. Hij zag een boekje van Dubai en twee tickets…

JP: niet? Echt? Niet? Echt waar? Dat kan niet… serieus? En wanneer gaan we dan?

Ik: kijk maar eens op de tickets…

JP: morgen?

M: ja dat klopt haha

JP: nee echt? Niet? Hoe heb je dat allemaal geregeld?

IMG_9755

Het cadeau….

IMG_9756

Het moment… helemaal in shock!

IMG_9757
En zo ging het nog vijf minuten door totdat hij besefte dat ik het echt meende. Hij vroeg me de oren van het lijf. Waar blijft Maxime? Hoe moet dat met de zaak? Waar verblijven we? En hij besefte in 1 keer ook dat hij moest gaan vliegen haha. Ik heb hem gerustgesteld en gelukkig won het enthousiasme het van zijn angst.

We vertrekken hier vanmiddag vanaf Maastricht naar Düsseldorf en vanavond vliegen we vanaf Düsseldorf naar Dubai. Morgenvroeg 07.00 uur lokale tijd komen we aan in Dubai en hebben we een heerlijke vakantie voor de boeg. Het is de eerste keer dat we samen weggaan zonder onze Maxime. Spannend, heel veel zin in, maar ook een klein beetje bang dat ik haar enorm ga missen. We gaan in ieder geval iedere dag even met haar Skypen en dan zal het wel goed komen.

Morgen vertel ik jullie meer over ons hotel en welke leuke excursies en uitjes ik gepland heb. Woensdag is JP echt jarig, wordt hij 30 en heb ik ook nog een verrassing in petto. Dus stay tuned en geniet deze week een beetje met ons mee in Dubai.

Overigens, ik zal heel wat vakantiekiekjes posten op mijn instagram. Dus benieuwd naar wat we allemaal meemaken in Dubai, dan weet je ons te vinden.

Dat was het voor nu. Wil je zien hoe onze vakantie was? Bekijk dan de vlog: vakantie Dubai. 

Heb jij je partner ook al eens flink verrast? Of heb je plannen hiervoor? Ik ben benieuwd!

Liefs,

handtekening_blogs

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

23 Reacties op “
Wat geef je je vriend die 30 wordt cadeau…. surprise!!!!

  1. Pingback: MAMA to the max meets DubaiMAMA to the max

  2. Pingback: Laatste dag van het jaar – MAMA to the max

  3. Pingback: MAMA TO THE MAX MEETS DUBAI

  4. Pingback: MIJN LEVEN ALS MAMA: DUBAI - MAMA to the max, de lifestyle community voor mama's (to be)!

  5. i hope they make the playoffs too right now 8th is lokiong better than 7th because the sixers have a chance to beat the bulls better than the heat. awesome recap going to the sixers vs nets game apr 13VA:F [1.9.8_1114]please wait…VA:F [1.9.8_1114](from 0 votes)

  6. Wauw wat een gaaf cadeau. Knap dat je het geheim hebt kunnen houden, ik zou daar best een beetje moeite mee hebben. Heel veel plezier samen!

  7. Woooww ik moet bijna huilen haha wat ontzettend tof lief geweldig van je!! Ik zou zoiets ook echt eens heel graag doen voor Emiel . Echt ontzettend genieten!! En ben benieuwd naar jullie vervolg : de vakantie

    • Oh wat leuk dat je zo enthousiast bent!! Het is heel leuk om te doen! Je kunt elke dag lezen waar we zijn, wat we hebben gedaan en wat er op de planning staat. Xx

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!