Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Stuitligging: tips om de baby te laten draaien?


7 november 2016


L

Lieve Mama’s,

Zoals ik al eerder heb verteld, verwachten we ons 3e kindje begin januari. In principe verloopt de zwangerschap goed, maar helaas wel heel erg gevoelig voor blaasontstekingen. Inmiddels al meerdere antibiotica kuren achter de rug. Waarschijnlijk een kwestie van meer rust nemen maar dat is ook wel moeilijk met 2 rond hollende kindjes.

img_1569

Stuitligging

Momenteel ben ik 28 weken zwanger en tot op heden ligt het kindje alleen maar in de stuitligging. Dit weet ik door de bewegingen die constant op dezelfde plek zijn en door de echo’s die we gehad hebben. Controle deze week gaf ook aan dat het kindje al wat lager ligt, dus misschien minder ruimte heeft om weer te gaan draaien. Ik weet dat er nog genoeg tijd is om te draaien, maar ons 2e kindje heeft ook alleen maar in stuit gelegen, nooit gedraaid of met koppie naar beneden gelegen en is uiteindelijk met een geplande keizersnede ter wereld gekomen.

Ons 1e kindje lag heel netjes met hoofdje naar beneden en is met een relatief makkelijke bevalling ter wereld gekomen. Op dit moment vrees ik voor nog een keizersnede, ook omdat ze geen externe versie mogen toepassen ivm het litteken op de baarmoeder van mijn vorige keizersnede. Dit zou eventueel teveel druk op de baarmoeder leggen, waardoor de baarmoeder zou kunnen scheuren. Ze nemen nu dus  (terecht) niet teveel risico.

img_0826

Moxa-therapie

Ik heb me al verdiept in Moxa-therapie( acupunctuur), 1x thuis geprobeerd, maar dat stinkt echt verschrikkelijk dus dat zie ik mezelf/ons niet 2x per dag doen. Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik ook naar de chiropractor geweest, verschillende yoga-oefeningen uitgeprobeerd (lees: op je kop staan) en zelfs ice/cold-packs op mijn buik gelegd waar hoofdje van kindje zit, dit zou het kindje doen draaien omdat ze de kou niet lekker vinden.

Nogmaals ik weet dat er nog tijd is dat ze gaat draaien,maar ik ben ook bang dat ze nu een voorkeurs-positie aan het innemen is. Daarbij geloof ik ook wel in de natuur en heeft het misschien ook wel te maken met de vorm van je baarmoeder. Mocht ze uiteindelijk uit zichzelf draaien, dan denk ik ook dat dit al ‘het plan’ was en niet omdat ik elke avond ondersteboven in de huiskamer heb gestaan. Toch hoor ik graag jullie evt tips en ervaringen met betrekking tot een stuitligging

‘Baat het niet, dan schaadt het niet’ 🙂

 

Ik hoor graag jullie input! Alvast bedankt!

Sint keuze 2016

Baby- & kinderkleding

Fleur

Ik ben Fleur, getrouwd met Rogier en samen hebben wij 2 kindjes: Olivia (3) en Thom (1). Sinds 3.5 jaar wonen wij in Singapore. Hiervoor hebben we in New York en Hamburg gewoond. Via deze blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van ons dagelijkse leven hier in tropisch Singapore, en hoe het is om in t buitenland te wonen met de kindjes. Naast schrijven, ben ik een grote fan van mode oftewel shoppen, beauty en de laatste trends op t gebied van (healthy) lifestyle. Hier schrijf ik zo nu en dan ook over op mijn eigen website www.fleursfavorites.com

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!