Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De strijd is echt begonnen: er moet 10 kilo af!


19 juni 2017


J

Je leest het al in de titel….er moet 10 kilo af, niet meer en niet minder. De hele zwangerschap en de tijd na de bevalling heb ik echt heel goed in mijn vel gezeten. Lilou deed het goed, ik deed het goed, ik was ontzettend gelukkig (met mezelf). Dit geluk werd ruw verstoord door een filmpje dat ik zag toen ik de weekvlog aan het editten was. Ohh mijn god, wat schrok ik me een hoedje. Ik schreeuwde heel hard…OH MY GOD!!! Ik wist wel dat ik wat flinker was, want mijn zomerjurkjes pasten allemaal niet meer zo lekker, maar dat het ‘zo erg’ was, had ik totaal niet in de gaten gehad. De knop sprong dat moment volledig om: ik moet en zal een gewicht krijgen waar ik me wel fijn bij voel. Hoe ik dat wil gaan aanpakken, lees je vandaag.

Mijn eigen dieet

Op mijn eigen manier, in mijn eigen tempo hoop ik naar een nieuw streefgewicht te gaan. Ik heb mezelf gewogen (waar ik enorm van schrok): 80,7 kg gaf de teller aan. In mijn hoofd had ik gelijk een streefgetal: 70 kg. Ruim 10 kg afvallen dus. De knop was allang om dus geen moment sinds ik ben begonnen, heb ik gedacht dat het me niet gaat lukken. Vanaf vandaag ga ik jullie meenemen in mijn ‘strijd’. Ik zal de ups and downs zo eerlijk mogelijk aan jullie laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie die ik gevonden heb, een succesverhaal gaat worden. Ik vertel vandaag uitgebreid over deze combinatie, maar niet voordat ik de foto’s deel van mijn lichaam met 80,7 kg. Vanaf vandaag ga ik via een tweewekelijkse (is het streven) update laten weten hoe het afvallen vordert inclusief de nieuwe bodyfoto’s.

Ik schaam me niet voor mijn lichaam en vind het ook helemaal niet zo erg hoe ik eruit zie. Het is gewoon dat het strakker kan en die paar extra kilootjes eraf zijn gewoon gezonder. Daarnaast pas ik niet meer in mijn vertrouwde jurkjes en dat vind ik zonde. Ik heb nu maatje 40 en wil weer heel graag naar 38.

De vacuümblender

Mijn succescombinatie bestaat uit een goede balans tussen gezond bewegen en eten. Ik heb in de vacuümblender de ideale partner in crime gevonden die me gaat helpen bij het gezonde eten. Omdat ik echt op mijn calorieën moet gaan letten, maar niet wil inleveren in de kwaliteit van eten heb ik ervoor gekozen groene en gezonde smoothies te gaan maken.

De vacuümblender is een groot verschil ten opzichte van een gewone blener. Bij de gewone blender worden de voedingsstoffen en mineralen als het ware kapot geblenderd. Daarbij is een smoothie die in de gewone blender is gemaakt vrijgesteld aan zuurstof tijdens het fijnmalen en daardoor is er een grote houdbaarheid aan gekoppeld. Je moet de smoothie vrijwel gelijk drinken anders is ie om.

Vacuümblenden is de nieuwste manier van blenden, waarbij ingrediënten dus gevacumeerd worden en oxidatie (zuurstof dat erbij komt) wordt voorkomen. Hierdoor blijven de ingrediënten verser en worden voedingsstoffen nog beter behouden. Ik heb de Byzoo Giraffe vacuümblender waarbij het blendproces begint met het vacuüm trekken van de inhoud van de glazen kan. Zodra dit is gebeurd en er dus geen zuurstof meer in de kan aanwezig is, start de blender.

De Fit Bit

Ik wilde flink gaan bewegen, maar niet mezelf de lat zo hoog leggen zodat de kans op slagen kleiner zal worden. Ik heb bijvoorbeeld even gedacht aan een start-to-run programma om zo (weer) te leren hardlopen. Ik vind het alleen iedere keer weer een opgave om te gaan rennen en daarbij vinden mijn heupen en knieën dat he-le-maal niet zo chill. Van mijn schoonzusje kreeg ik de tip om een Fit Bit aan te schaffen. Dat heb ik gelijk gedaan via Coolblue en echt nog geen seconde spijt van gehad!

Vanaf vorige week ben ik gestart met mijn eigen wandelprogramma. Ik heb ingesteld op de Fit Bit dat ik 10.000 stappen moet zetten per 24 uur. Dit komt neer op ongeveer 7 kilometer. Sinds ik de Fit Bit heb en de daarbijbehorende app word ik goed met mijn neus op de feiten gedrukt. Die 10.000 stappen haal je dus echt niet zo makkelijk! Ik moet toch bijna iedere avond ( soms nog zeker een uur) gaan wandelen om de 10.000 aan te tikken. Vooral op de dagen dat ik op kantoor ben is het een ramp. Ik kom dan soms thuis om 18.00 uur en als ik dan mijn Fit Bit check, dan staat de teller soms pas op 4000;).

Feit is dat de Fit Bit dus een enorme stok achter de deur is. Je wil toch iedere dag je doelen halen en daarom loop je nog maar even een grote ronde met de hond of ga je nog maar even naar de Appie voor iets kleins.

Ik ben ervan overtuigd dat als ik echt die 10.000 stappen per dag ga volhouden, ik zeker kilo’s en centimeters ga verliezen.

Compressietherapie

Ik ben absoluut niet blij met de cellulites op mij mijn bovenbenen. Zowel de voor- als de achterkant zit er vol mee. Ik heb nu eenmaal een enorme aanleg voor de welbekende putjes, maar ik geloof dat het nog nooit zo erg is geweest. Ik zie dat mijn benen hierdoor totaal niet strak zijn en dat merk je dus ook in de centimeters.

Misschien volgde je me twee jaar geleden ook al, want toen ben ik enorm veel centimeters kwijtgeraakt door de compressietherapie bij Ladyline (klik!). Ik wil deze compressietherapie weer op gaan pakken en twee keer per week te gaan voor het ‘astronautenpak’ zoals ik dit noem. Ik weet zeker dat dit weer een succes zal worden en ik hier dus ook de nodige centimeters mee ga verliezen.

Gemotiveerd

Zoals je misschien wel leest ben ik super gemotiveerd. De knop is echt om en dat had ik even nodig. Ik had totaal niet door hoeveel ik aan het eten was. Ik heb toch ook een afspraak gemaakt bij de huisarts, want ik heb een idee dat mijn gewichtstoename ligt aan de implanon. Sinds deze is ingebracht ben ik heel wat kilo’s aangekomen. Ik wil dit dan ook even goed bespreken. Doordat ik de lat niet enorm hoog leg en ik gewoon een wijntje mag drinken en gewoon een stukje chocolade neem als ik daar zin in heb, moet het ook voor de lange termijn gaan werken.

Ik ga jullie de komende weken meenemen in mijn ‘strijd’. Vanwege de vele vragen die ik al kreeg op instagram en in mijn mail, schrijf ik snel aparte en super uitgebreide artikelen aan over de vacuümblender, de Fit Bit en de compressietherapie. Heb je alvast vragen voor me, laat ze dan achter in de comments, dan neem ik ze mee. Ook laat ik jullie mijn smoothies zien die ik maak (ben druk bezig met oefenen!) én deel ik ook vaker fragmenten uit mijn eetdagboek, dat ik bijhoud.

 

Lieve allemaal, ik heb de afgelopen twee weken al heel wat support gehad van jullie via de reactie op insta en Facebook. Jullie zijn mijn supporters én tegelijkertijd mijn stok achter de deur. Alle reacties doen zo goed, ik hoop dat jullie me willen blijven motiveren. Daar heb ik echt heel veel aan.

Super leuk dat ik ook van heel wat dames al te horen kreeg dat ze graag mee willen doen. Laat het me weten via de hashtag #afvallentothemax, dan kan ik jullie op mijn beurt ook motiveren!

 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

9 Reacties op “
De strijd is echt begonnen: er moet 10 kilo af!

 1. Pingback: UPDATE #1: afvallen to the max ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 2. Pingback: De Favorites van juni ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 3. Pingback: Afvallen to the max: tussendoortjes + winactie ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 4. Hoi Marjon, wat een leuk en motiverend artikel! Ik ga de komende tijd mee doen en je volgen. Zou het leuk vinden als je wat recepten deelt voor de avondmaaltijd, hier kan ik wel wat culinaire inspiratie gebruiken. Fijne dag, groet Claudia

 5. Hier ook precies hetzelfde! Na mijn 2e zwangerschap zat ik op 80.6 en voelde me zo niet thuis in mijn eigen lijf! Ik doe een programma van newborn fit mama.. de eetgewoontes doorbreken en gezonder eten en daarnaast home workouts! Echt top is dat! Jij heel veel succes! Ben benieuwd naar je smoothie recepten!
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #17My Profile

 6. Hier precies hetzelfde! Hetzelfde gewicht, na de zwangerschap en dezelfde problemen met mijn lichaam. Echt super om te lezen hoe je dit aan pakt en zo enorm enthousiast bent! Enkel door het te lezen, motiveer je anderen om ook gezonder te gaan leven. Mij heb je in ieder geval

  Zet hem op! Onthoudt, je bent en blijft prachtig zoals je bent.
  Marielle onlangs geplaatst…He is coming! – part 2My Profile

 7. Hallo Marjon, fijn dat de knop voor het afvallen is omgezet, het beste voor je lichaam is eigenlijk wel om voor jouw lichaam voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten binnen te krijgen, ik zag nu dat je alleen smoothies gaat drinken waardoor je dus veel voedingsstoffen niet binnen zult krijgen. Verder is het belangrijk om kleine porties te eten, rond 6 porties is voldoende, daarbij zou een goed krachttrainingsschema in combinatie met cardio je waarschijnlijk beter op weg helpen dan compressietherapie. Dit zijn maar enkele tips, uiteindelijk moet je doen waar je jezelf goed bij voelt, en als je daar het gewenste resultaat mee bereikt is dat alleen maar goed. Ik wens je in iedergeval veel succes in de strijd tegen de kilo’s. Groetjes, Kim

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!