Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Stop met het vergelijken van je kindje!


8 juni 2016


vergelijken mama to the max
<

Heel vaak hoor ik om me heen dat mama’s constant bezig zijn met vergelijken van hun kleintjes. ‘Pietje kan al lopen. Die van jullie nog niet eens? Goh, maar ze is al 9 maanden toch?’

 

mama to the max

 

Laatst had ik het hier over met een vriendin. Ik realiseerde me op dat moment hoe fijn het is dat ik er zelf mee ben gestopt. Waarom? Omdat ik er alleen maar ongelukkig van werd. Als mama word je er onzeker van en beginnen vaak de twijfels te komen of je kindje zich wel ‘normaal’ ontwikkelt. Maar wat is eigenlijk dan normaal?

De ontwikkelingslijn die bijvoorbeeld het consultatiebureau aanhoudt is een gemiddelde. Het ene kindje is gewoon sneller dan het andere, maar dat vertellen ze er niet altijd bij.

 

Als ik een ding heb geleerd in mijn opleiding psychologie is het dat wij mensen voortdurend bezig zijn met onszelf te vergelijken met elkaar. Zo dus ook onze kindjes.

 

Wanneer je vergelijkt onthoud je meestal alleen de negatieve dingen. Gewoon weg omdat deze je aandacht trekken en zo blijven in je gedachte blijven hangen. Bizar toch eigenlijk.. Daardoor vergeet je wel om op de positieve dingen te richten die juist zo belangrijk zijn.

Je ziet het ook vaak op social media. Vriendinnen die een foto posten over het dagje gezellig op een terras en shoppen met elkaar. Terwijl jij thuis zit met een ziek kind, een enorme stapel was en ruzie met je vriend omdat hij gezellig naar de voetbal gaat met z’n vrienden. Gevolg: je baalt en voelt je neerslachtig.

Men post vaak alleen maar de positieve dingen, maar je ziet niet wat er daar achter allemaal schuil gaat. Misschien is ze juist wel een dagje terrassen en shoppen met vriendinnen omdat ze in een echtscheiding ligt en er even tussenuit moet.

Je denkt misschien dat het vergelijken met je kindje niks te maken heeft met die shoppende vriendinnen, maar eigenlijk heeft het alles met elkaar te maken. We focussen ons vaak op het verkeerde.. Zo deed ik dat dus ook met het vergelijken van Beau.

 

juliette1

 

Een maand leeftijdsverschil kan zoveel uitmaken, de ene maand kan ze nog niet eens zitten en de volgende zit en kruipt ze.

Fashion_English11_300x250

Juliette

Mama van mijn dochtertje Beaudine Charlotte. Ik ging van (onbezorgde) feestende student naar single mama. Naast mijn verhalen op MAMA to the Max, heb ik ook een eigen blog Lief Klein Geluk - liefkleingeluk.nl

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!