Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Stichting Babyspullen


4 november 2016


A

Al weken staat het op mijn to-do-list, het uitzoeken van de kleding van onze kleine meid. We hebben inmiddels een verzameling kleding van maat 44 tot 74, gewassen en gestreken in curver-bakken zitten.

img_20161022_222224

Elke keer stelde in dit klusje uit, want wat wilde ik met al deze kleertjes doen. Haar eerste kleertjes zitten in haar bewaarkistje, sommige spulletjes zijn inmiddels al naar andere lieve kleine baby’tjes gegaan, maar wat te doen met de rest??

Voedselbank

Afgelopen week was het voor ons in het Noorden herfstvakantie en viel het me voor het eerst op dat de voedselbank bij ons in de buurt twee uitgifte-momenten heeft. Normaal valt me dit dus niet op, omdat ik op die momenten aan het werk ben. Ik schrok hier best wel van, en realiseerde me, weer, dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om naar de supermarkt te gaan voor de dagelijkse boodschap. Laat staan, om een hele baby-uitzet aan te schaffen. Na een kleine check op het internet zag ik dat 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. Ik hoefde niet lang na te denken, de kleding van onze kleine meid moest terecht komen bij (aanstaande) gezinnen die het nodig hebben.

baby-22199_1280

Stichting Babyspullen

Na een kleine zoektocht kwam ik bij stichting babyspullen. Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis versterkt via verschillende instanties, zoals de voedselbank en jeugdzorg aan aanstaande ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Deze stichting is in 2012 opgericht door 2 mama’s die een bestemming zochten voor hun gebruikte babyspullen, maar er was toen geen organisatie die dit voor hun rekening nam. Dus richtten ze zelf een stichting op.

Dus op een regenachtige middag, kleine meid op bed, de eerste kledingbox van zolder. Maatje 44 tot 56, eerst maar een kopje thee erbij. Want hoe snel vergeet je hoe klein je pasgeboren baby’tje was. Inmiddels is ze bijna 16 maanden oud en heb ik net haar kast ingepakt met maatje 80.

img_20161022_222105

Het voelt alweer zo lang geleden dat ze zo klein was, de kleine sokjes ( die toen zelfs nog veel de groot waren) en de mutsjes. Het opruimen van deze kleine spulletjes maakt qua emoties meer los dan ik had verwacht, het besef dat ze nu echt baby-af is. Maar aan de andere kant ben ik ook heel blij dat wij met deze spulletjes weer andere kindertjes kunnen helpen.

Uiteindelijk vul ik mijn zak met een hele stapel kleding, een slaapzakje, knuffeldoekjes, hydrofiele luiers en spuugdoekjes. Ook stop ik er een nieuw flesje van avent in, wij hebben de flessen van difrax gebruikt, dus deze bleef netjes in de doos.

photogrid_1477168704149

Wat doen jullie met de kleertjes die jullie kleine spruit niet meer past?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Saskia en wil je ook graag Stichting Babyspullen helpen, kijk hier naar de mogelijkheden.

 

Saskia

Mijn naam is Saskia (oktober 1989) getrouwd en samen zijn wij de trotse ouders van een prachtige dochter (juli 2015). Samen met onze twee poezen, wonen we wij in het noorden van de provincie Groningen. Juf in het basisonderwijs van beroep en daarnaast in opleiding voor orthopedagoog. Ons rustige leventje werd halverwege 2015 op de kop gezet toen er bij mij, tijdens de zwangerschap, lymfeklierkanker werd geconstateerd. In mijn blogs schrijf ik over het moeder worden en moeder zijn met kanker en over mijn belevenissen als juf.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!