Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Stellen met een kinderwens hebben te weinig seks


29 oktober 2016


<

Hoe blijft het proberen leuk?

Ongeveer 15 procent van de stellen die zwanger willen worden is dat na een jaar proberen nog steeds niet. Dat blijkt uit cijfers van het VU Medisch Centrum. Een opvallende reden hiervoor zou volgens de onderzoekers kunnen zijn dat ze te weinig seks hebben. Hoe zorg je dat ‘het proberen’ leuk blijft?

Als seks een ‘moetje’ wordt

Van de stellen die na een jaar nog niet zwanger zijn blijkt 25 procent te weinig seks te hebben. Volgens seksuoloog Eveline Stallaart is dat eigenlijk best logisch: “Als je een kind wilt en het lukt maar niet wordt het op een bepaald moment ‘een moetje’. Seks heeft dan niets meer te maken met het samen fijn hebben, maar wordt puur functioneel.”

Young Marriage During Morning Sex

Moeten is niet opwindend

Stallaart ziet vaak dat deze stellen slechts een paar keer seks hebben tijdens de vruchtbare periode. “Op het moment dat in die periode één van de twee een keer moe is of hoofdpijn heeft, wordt het weer een maand opgeschoven.”

Ook fertiliteitsarts Nicolette Vermeulen noemt ‘verplichte seks’ een absolute dooddoener. “Mensen zijn gewend alles te plannen. Als ze stoppen met de pil willen ze op dat moment een kind, maar wanneer het na een tijd nog niet is gelukt dan wordt het ‘moeten’ en moeten is niet opwindend.”

Zo blijft proberen leuk

Maar hoe blijft het proberen leuk? “Belangrijkste is dat je in de juiste stemming komt”, zegt Stallaart. “Ga met elkaar daten en samen koken zodat de sfeer weer leuk en gezellig is. Daarnaast is het goed om te blijven communiceren, praat erover en vertel elkaar wat je dwars zit.”

Speeksel doodt spermacellen

Tot slot heeft de seksuoloog nog twee praktische tips. Zo is speeksel gebruiken volgens haar uit den boze. “Als vrouwen nog niet echt opgewonden zijn wordt soms speeksel gebruikt om het wat natter te maken. Wat veel mensen echter niet weten is dat speeksel spermacellen kan doden.” Verder adviseert ze om na de seks even te blijven liggen. “De zwaartekracht doet toch zijn werk. De benen omhoog of een kussen onder de kont zijn niet bewezen effectief en dus niet nodig.”

Uiteindelijk heeft zwanger worden ook te maken met geluk hebben. Vermeulen: “Het grootste ding is dat je er geen controle over hebt en dat dat lastig is om te accepteren.”

eisprong zwangerscahp

Vruchtbare periode

Een vrouw heeft 14 dagen voor haar menstruatie een eisprong. Een week daarvoor is zij het meest vruchtbaar. Tussen de 10e en de 16de dag van de cyclus is de kans om zwanger te worden het grootst.

Bron: RTL Nieuws
Kerstwinkel 2017

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!