Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Spelen met je baby doe je zo!


19 december 2017


<

De Facebook pagina “Playtime with Mats” is ontstaan na de geboorte van onze zoon Mats (nu 11 maanden) en ik erachter kwam dat er maar weinig activiteiten te vinden zijn op internet die je met je baby kunt gaan doen. Wanneer je bij Google intypt: ‘ spelen met  je baby’  zie je over het algemeen alleen maar speelgoed met licht en geluid. Er zijn natuurlijk veel  meer dingen die je met je baby kunt doen en die zelfs helemaal iets hoeven kosten.

Ik ben Sharon Munten en ben 28 jaar. Ik werk bij kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo op een 3+ groep. Ik ben zelf best creatief maar doordat ik met oudere kinderen werk heb ik me zelf niet zo verdiept in activiteiten voor en met  baby’s. Daardoor ging ik zelf leuke dingen bedenken en heel het internet afzoeken naar leuke activiteiten en deze dan uitproberen met Mats. Het leek me leuk om deze dan te verzamelen en dit met moeders te delen zodat zij ook geïnspireerd worden en zulke dingen met hun kindje kunnen gaan doen.

Ik geef jullie graag een paar voorbeelden wat je zoal kunt doen! 

Toen Mats rond de 7 maanden was vond hij het super leuk om tape los te trekken. Schilder tape of Washi tape heeft bijna iedereen wel in huis. Mats deed net zo lang zijn best totdat hij de tape los gepeuterd had. Hoeveel ik er ook op de grond plakte hij stopte niet eerder voordat alles eraf was. Wanneer hij de tape van de grond los gekregen had bleef deze natuurlijk ook nog even aan zijn handen plakken wat veel verbaasde gezichten verzorgde. Met de activiteit stimuleer je vooral de fijne motoriek.

Wat kinderen van alle leeftijden leuk vinden zijn plastic flesjes vullen met verschillende materialen. We hebben er al een keer verf met water in gedaan. Mats pakte de flesjes geregeld van het schap en wanneer wij de flesjes dan rechtop zetten, duwden Mats ze zo snel mogelijk om. Je kunt er natuurlijk nog veel meer materialen in doen.  Denk bijvoorbeeld aan water met glitters, rijst, macaroni, kralen, pompoms. In de zomer toen het erg warm was heb ik er zelfs een keer ijsklontjes ingedaan. Zo kon Mats zelfs warm en koud ervaren. Elke vulling geeft weer een nieuwe ervaring. Hard of zacht geluid, licht of zwaar. Dus gooi ze niet meer zomaar weg.

Een feest van herkenning. Ik heb foto’s van een aantal familieleden gezocht en deze gelamineerd. Mats kan de foto’s nu zelf pakken en ze bestuderen zonder dat de fotolijstjes die hij ook graag wil pakken kapot gaan. Hij lacht en verteld hele verhalen tegen de foto’s.

Wat Mats nu vooral erg leuk vindt om materialen ergens in en uit te doen. Ik ben bij de schoenenwinkel in het dorp een schoendoos gaan vragen en heb met Ductape de deksel aan de doos vast gemaakt en aan de bovenkant en de zijkant een gat gemaakt. Ik was zelf erg nieuwsgierig of Mats zelf zou ontdekken of hij de ballen in de doos kon stoppen dus ik heb hem dit zelf uitalten zoeken. Hij was echt mega enthousiast en heeft wel een half uur lang de ballen in en uit de doos gehaald. Deze activiteit stimuleert de motoriek maar ook het ruimtelijk inzicht.

Ik probeer nu zeker 1 keer in de week een nieuwe activiteit online te zetten. Ben je nieuwsgierig geworden volg mij op facebook: Playtime with Mats!

Liefs Sharon xx

 

NEW Babycadeaus 336x280

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

Reactie op “
Spelen met je baby doe je zo!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!